Huvud iphone & ipod Hur du åtgärdar iPhone-fel 4013
iphone & ipod

Hur du åtgärdar iPhone-fel 4013

Hur du åtgärdar iPhone-fel 4013
Anonim

Allt du behöver veta för att lösa detta vanliga fel

Hur du åtgärdar iPhone-fel 4013

För att åtgärda iPhone-fel 4013, följ dessa steg i denna ordning:

 1. Installera den senaste versionen av iTunes. Den vanligaste orsaken till iPhone-fel 4013 är programvara. Eftersom iTunes är avgörande för både återställning och uppdatering är det viktigt att se till att du kör den senaste versionen av iTunes. Du kan stöta på det här felet eftersom versionen av iTunes som du har är föråldrad och en enkel, gratis programuppdatering kan lösa ditt problem. Uppdatera iTunes och försök sedan igen.

  För att lära dig hur du kan uppdatera iTunes till den senaste versionen.

 2. Tvinga om starta om enheten. Du skulle bli förvånad över hur ofta ett till synes svårt problem med en iPhone eller iPad löses genom att starta om enheten. Ibland är problemet bara ett tillfälligt problem med programvaran som omstart kommer att lösa. I det här fallet vill du ha det som kallas "kraftåterstart" eller "hård återställning", vilket är en mer fullständig återställning. Försök sedan återställa eller uppdatera igen.

  För steg-för-steg-instruktioner, kolla in Hur du återställer alla iPhone-modeller, hur du startar om en fast iPad eller hur du återställer en frusen iPod touch.

 3. Anslut enheten till iTunes och återställ. Om felet inte har lösts efter de två första stegen, anslut enheten till en dator med en USB-kabel. När du gör detta bör iTunes fråga om du vill uppdatera eller återställa din enhet. Välj Uppdatera .

  Det är viktigt att du väljer Uppdatering i det här steget. Om du gör detta installerar du operativsystemet men lämnar alla dina data orörda. Om du väljer Återställ raderas alla dina data från din enhet. Om du försöker alla dessa steg och inte kan uppdatera kan en återställning vara din sista utväg, men spara det tills allt annat inte har fungerat.

 4. Sök efter uppdateringar på din Mac eller PC. Precis som en äldre version av iTunes kan ha orsakat fel 4013 tillbaka i steg 1, är det möjligt att det finns programvaruuppdateringar som måste installeras på din Mac eller PC som kan vara den skyldige. Sök efter tillgängliga operativsystemuppdateringar, installera dem och försök sedan igen.

  Få instruktioner om hur du gör det i Vad är Windows Update och hur använder du det? och hur du uppdaterar din MacBook Pro (gäller alla Mac-enheter, trots namnet).

 5. Prova en annan USB-kabel. Kom ihåg att det är tekniskt möjligt att iPhone-fel 4013 orsakas av ett hårdvaruproblem? Detta är ett av fallen. Det är möjligt att din iOS-enhet kopplar från iTunes, eller att iTunes inte kan kommunicera korrekt med din enhet, eftersom kabeln som ansluter din enhet till din dator är felaktig. Försök byta ut kabeln du använder för en annan som du vet fungerar och se om det löser problemet.

 6. Försök återställa med en annan dator. Detta är det andra scenariot där ett hårdvaruproblem kan orsaka felet. Om det inte är USB-kabeln som är problemet kan det vara USB-porten själv som du ansluter till eller något annat hårdvaruproblem på datorn du använder. Eftersom det kan vara så svårt att klämma fast är det en bra idé att bara försöka återställa eller uppgradera din enhet på en ny dator.

 7. Kontakta Apple. Om allt du hittills har provat inte har fixat fel 4013 är det dags att ringa in experterna: Apple. Vid denna punkt kan du ha ett allvarligare problem som bara kan lösas av personer med tillgång till topputbildnings- och reparationsalternativ. För tips om hur du får det support du behöver, läs Hur man gör en Apple Genius Bar-möte för teknisk support.

  Se upp för webbplatser som säljer korrigeringar. Om du har gjort någon Googling för information om hur du fixar iPhone Error 4013 har du antagligen stött på ett antal webbplatser som säljer programvara som kommer att lösa problemet. Var försiktig med dessa program. Även om det är sant att de kan hjälpa dig att fixa felet, behöver du inte dem. Som vi har sett i denna artikel finns det många sätt du kan försöka fixa felet och ingen av dem innebär att betala en tredje part.

  Vill du lära dig att lösa andra iPhone-fel med sifferkoder? Vi har artiklar om hur du fixar iPhone-fel -3, 53, 3194 och 3259.