Huvud Fönster Hur du åtgärdar D3dx11_42.dll felmeddelanden hittades inte eller saknas
Fönster

Hur du åtgärdar D3dx11_42.dll felmeddelanden hittades inte eller saknas

Hur du åtgärdar D3dx11_42.dll felmeddelanden hittades inte eller saknas
Anonim

En felsökningsguide för D3dx11_42.dll-fel

 • Grunderna
 • Underhåll
 • symtom
 • byTim Fisher

  Tim Fisher har 30+ års erfarenhet av professionell teknikstöd. Han skriver felsökningsinnehåll och är chef för.

  D3dx11_42.dll-problem orsakas på ett eller annat sätt av ett problem med Microsoft DirectX.

  Filen d3dx11_42.dll är en av många filer som finns i DirectX-programvarasamlingen. Eftersom DirectX används av de flesta Windows-baserade spel och avancerade grafikprogram visas d3dx11_42.dll-fel oftast bara när du använder dessa program.

  Det finns flera sätt som d3dx11_42.dll-fel kan dyka upp på din dator. Flera av de vanligare specifika d3dx11_42.dll-felmeddelandena listas nedan:

  Filen d3dx11_42.dll saknas
  D3dx11_42.DLL hittades inte
  Filen d3dx11_42.dll hittades inte
  D3dx11_42.dll hittades inte. Återinstallering kan hjälpa till att fixa detta.

  D3dx11_42.dll-fel visas när ett spel eller annat program startas.

  Felmeddelandet d3dx11_42.dll kan gälla för alla program som använder Microsoft DirectX, vanligtvis videospel.

  Några av Microsofts operativsystem sedan Windows 98 kan påverkas av d3dx11_42.dll och andra DirectX-problem. Detta inkluderar Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.

  Hur du åtgärdar D3dx11_42.dll-fel

  Ladda inte inte ner d3dx11_42.dll DLL-filen separat från någon "DLL-nedladdningssida." Det finns ett antal utmärkta anledningar till att nedladdning av DLL från dessa webbplatser aldrig är en bra idé.

  Om du redan har laddat ner d3dx11_42.dll från en av dessa DLL-nedladdningswebbplatser, ta bort den var du än placerar den och fortsätt med dessa steg.

  1. Starta om datorn om du inte har gjort det ännu.

  • D3dx11_42.dll-felet kan vara en fluke och en enkel omstart kan rensa upp det helt.

  2. Installera den senaste versionen av Microsoft DirectX. Chansen är stor, att uppgradering till den senaste versionen av DirectX fixar d3dx11_42.dll inte felet.

  Microsoft släpper ofta uppdateringar till DirectX utan att uppdatera versionens nummer eller bokstav, så se till att installera den senaste versionen även om din version är tekniskt densamma.

  Samma DirectX-installationsprogram fungerar med alla versioner av Windows inklusive Windows 7, 8, 10, Vista, XP och mer. Den kommer att ersätta alla saknade DirectX 11-, DirectX 10- eller DirectX 9-filer.

  3. Förutsatt att den senaste DirectX-versionen från Microsoft inte fixar d3dx11_42.dll-felet som du får, leta efter ett DirectX-installationsprogram på din spel- eller applikations-DVD eller CD. Vanligtvis, om ett spel eller annat program använder DirectX, kommer programvaruutvecklarna att inkludera en kopia av DirectX på installationsskivan.

  • Ibland, men inte ofta, passar DirectX-versionen som finns på skivan bättre för programmet än den senaste versionen som finns tillgänglig online.

  4. Avinstallera spelet eller programmet och installera det sedan igen. Något kan ha hänt med filerna i programmet som fungerar med d3dx11_42.dll och en ominstallering kan göra susen.

  5. Återställ filen d3dx11_42.dll från det senaste programvarupaketet DirectX. Om ovanstående felsökningssteg inte har fungerat för att lösa ditt d3dx11_42.dll-fel, försök att extrahera d3dx11_42.dll individuellt från DirectX-nedladdningsbara paketet.

  6. Uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort. Det är inte den vanligaste lösningen, men i vissa situationer kan uppdatering av drivrutinerna för grafikkortet på din dator korrigera detta DirectX-problem.

  Behöver du mer hjälp?

  Se Få mer hjälp för information om att kontakta mig på sociala nätverk eller via e-post, posta på tekniska supportforum med mer. Var noga med att låta mig veta det exakta felmeddelandet d3dx11_42.dll som du får och vilka åtgärder du har tagit för att lösa det.

  Om du inte är intresserad av att fixa detta problem själv, även med hjälp, se Hur fixar jag min dator? för en fullständig lista över dina supportalternativ, plus hjälp med allting på vägen som att ta reda på reparationskostnader, få bort dina filer, välja en reparationstjänst och mycket mer.