Huvud webbsökning Hur du raderar din iPad innan du säljer den
webbsökning

Hur du raderar din iPad innan du säljer den

Hur du raderar din iPad innan du säljer den
Anonim

  • Det bästa på webben
  • Sökmotorer
  • Att köra en webbplats
  • av Andy O'Donnell

    En senior säkerhetsingenjör som är aktiv inom internet och nätverkssäkerhet.

    254

    254 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

    Den blanka iPad som du köpte för bara ett år eller två sedan är inte lika blank som den nya modellen som just kom ut, så du har bestämt dig för att byta in din iPad och uppgradera till den senaste upplagan eller kanske du har valt att växla till en Android- eller Windows-baserad surfplatta

    Innan du skyndar dig till en butik som accepterar trade-ins eller du börjar packa upp din gamla iPad för att skicka den till en webbplats som Gazelle, finns det ett par viktiga åtgärder du måste vidta för att se till att dina personuppgifter har tagits bort, så det skulle vara kriminella eller andra nyfikenhetssökande som inte får tag på din information.

    Se till att du har en bra säkerhetskopia av dina data

    Om du väljer en ny iPad bör du se till att du har en bra säkerhetskopia av dina dokument, inställningar och annan information på iCloud. Detta gör att du kan göra en smidig övergång till din nya iPad genom att låta dig enkelt återställa alla dina saker, när du har kommit igång den nya.

    Du kanske vill se till att din utgående enhet har den senaste och bästa versionen av iOS på sig innan du kör din slutliga säkerhetskopia, detta kommer att hjälpa till att undvika eventuella versioner av kompatibilitetsproblem eftersom din nya iPad troligen kommer att laddas med den senaste versionen av iOS. Du kan uppgradera din iOS genom att gå till "Inställningar"> "Allmänt"> "Programuppdatering" och leta efter en ny uppdatering.

    Säkerhetskopiera din iPad till iCloud innan du raderar data:

    1. Tryck på ikonen "Inställningar".

    2. Välj "iCloud" från vänster på skärmen.

    3. Välj "Säkerhetskopiering och lagring" och välj "Säkerhetskopiera nu".

    Efter att din säkerhetskopia har slutförts, kontrollerar du längst ner på skärmen för att se till att den säger att säkerhetskopian har avslutats. Du bör också kontrollera innehållet i säkerhetskopian genom att välja din iPad-säkerhetskopia från avsnittet "Senaste säkerhetskopior" på skärmen.

    Radera alla dina data från din iPad

    Den viktigaste delen av att förbereda din iPad till försäljning är att se till att alla spår av dig har tagits bort från den. Sälj aldrig eller ge bort en iPad utan att torka av data först.

    Så här raderar du din iPads data

    1. Tryck på Inställningsikonen.
    2. Välj menyn "Allmänt".
    3. Välj "Återställ".
    4. Klicka på "Radera allt innehåll och inställningar".
    5. Om du har aktiverat ett lösenord (upplåsningskod) kommer du att bli ombedd om ditt lösenord. Ange ditt lösenord.
    6. Om du har aktiverat begränsningar blir du ombedd om din begränsningskod. Ange din begränsningskod.
    7. Välj "Radera" när popup-fönstret visas.
    8. Du blir ombedd att bekräfta raderingen en gång till. Välj "Radera" igen för att påbörja återställningsprocessen.

    Beroende på vilken version av iOS du har laddat på iPad kan du bli ombedd att ange ditt lösenord för Apple ID-kontot för att ta bort iPad från ditt konto. Du måste ha tillgång till Internet (via WiFi eller mobilanslutning) för att utföra detta steg.

    När torknings- och återställningsprocessen börjar blir skärmen tom i upp till flera minuter när din iPad torkar dina personuppgifter och återställer din iPad till fabriksinställningarna. Du kommer troligtvis se en framstegsfält som visar status för torknings- och återställningsprocessen. När iPad har slutfört processen ser du skärmen "Hello" eller "Welcome" Setup Assistant som om du ställer in din iPad för första gången.

    Om du inte ser skärmen "Hej" eller "Välkommen" fungerar inte något i torkningsprocessen korrekt och du måste upprepa processen igen. Om du inte gör det kan det leda till att den som får din iPad har tillgång till din personliga information och data som finns kvar på den.