Huvud e-post och meddelanden Hur ephemeral eller självförstörande meddelanden fungerar
e-post och meddelanden

Hur ephemeral eller självförstörande meddelanden fungerar

Hur ephemeral eller självförstörande meddelanden fungerar
Anonim

Skicka meddelanden som förstör sig själva inom några sekunder efter att de tagits emot

Tweenagers är stora antagare av självförstörande meddelanden. De är utforskande och högteknologiska av naturen och kortlivade meddelanden och foton lockar dem som en form av självuttryck och personlig upptäckt.

Vuxna och äldre använder också flyktiga meddelanden, ibland av samma skäl som tweenagers.

Varför skulle jag vilja använda självförstörande meddelanden?

Det största skälet är personlig integritet. Världen behöver inte ta emot sända kopior av det du delar med dina vänner och nära och kära. Ephemeral meddelanden skyddar mot den utbredda distributionen av innehåll.

Det finns många juridiska skäl att vuxna använder flyktig textning och fotodelning. Till exempel för att köpa olagliga ämnen eller smygband som rekreations marijuana eller anabola steroider. Att använda Wickr eller Cyber ​​Dust är ett sätt att hålla kontakten med en försörjningskälla samtidigt som man undviker upptäckten genom nyfikna ögon.

Ett annat exempel är en misshandlad make som försöker lämna ett misshandlande förhållande. Om missbrukaren snoops regelbundet på sin makas mobiltelefon eller bärbara dator, kommer flyktiga meddelanden att hjälpa makan att kommunicera med sina anhängare samtidigt som risken för att de kommer att släppas av sin enhet minskar.

Om en visselpipa vill rapportera etiskt missförstånd om sin anställningsplats är Wickr och Cyber ​​Dust smarta sätt att samordna med nyhetsjournalister och brottsbekämpning om visselpipan fruktar att deras onlinevanor observeras.

Medlemmar i en hemlig kommitté eller en privat förening kanske vill kommunicera med varandra om känsliga interna frågor, som att disciplinera en missuppfattad medlem eller hantera en PR-juridisk kris. Självförstörande meddelanden kommer att minska risken för att ha kriminella bevis införda medlemmarna i gruppen medan de samordnar med kollegor.

Smutsiga uppdelningar och skilsmässor är en utmärkt tid att använda självförstörande meddelanden. Under denna upphettade och känslomässigt laddade tid är det enkelt att skicka ett hårt textmeddelande eller fientligt röstmeddelande som kan användas i rättsliga förfaranden. Under dessa tider, planera att självförstöra meddelanden i förväg, då kommer advokater inte att ha ammunition att använda mot dig.

Kanske utreds någon av brottsbekämpning för brott mot vit krage eller andra anklagelser. Att självförstöra sina textmeddelanden skulle vara en intelligent sak att göra för att minska hur mycket kriminellt bevis som kan staplas mot dem.

Ibland snusiga flickvänner, nyfikna pojkvänner eller överkontrollerande föräldrar snubbla regelbundet på datorenheter. Att automatiskt förstöra textmeddelanden kan vara ett smart drag för att hindra dessa människor från att läsa meddelanden som de inte borde göra.

Slutligen, och viktigast av allt, även om du inte har något att dölja, är integritet något vi alla har rätt till och du vill utöva den rätten.

Hur fungerar det?

Det finns flera tekniker som är involverade i att skicka, chiffrera, ta emot och förstöra textmeddelanden och multimediabilagor.

  • Kryptering förhindrar att avlyssnare kopierar ett meddelande medan det är på väg från avsändaren till mottagaren.
  • Starka lösenordväggar ber regelbundet mottagarna om att verifiera sin identitet innan de kan se de flyktiga meddelandena.

Raderingsprocessen kan vara komplex, eftersom den innebär att radera varje kopia på maskinerna som ett meddelande har gått igenom, inklusive värdservrarna. Vissa flyktiga verktyg på Android tar också det extra steget att låsa ut mottagaren från att ta skärmdumpar av meddelandet.

Före 2015 hade Snapchat också det intressanta kravet att mottagaren måste hålla fingret på skärmen medan han tittade på ett meddelande. Detta var för att avskräcka användningen av skärmdumpar. Snapchat har sedan tagit bort den här funktionen.

Den här funktionen är tillgänglig med Confide-appen, som kräver att du drar ett finger för att visa varje meddelande rad för rad.

Kan jag lita på att mina meddelanden förstörs?

Ingenting är någonsin perfekt. När det gäller textmeddelanden och fotobilagor kan ingenting hindra mottagaren från att ha en kamera redo att ta en extern kopia av skärmen medan han ser ett självförstörande meddelande. När tjänsteleverantören hävdar att de förstör alla kopior av texter, hur kan du veta det med 100% säkerhet? Kanske tvingas tjänsteleverantören av brottsbekämpning att registrera vissa meddelanden som en del av en utredning.

Ephemeral meddelanden ger mer integritet än du skulle ha utan den. Den tillfälliga karaktären av att titta på ett inkommande meddelande hindrar chansen att en text som skickas i ilska eller ett foto som skickas i ett lustigt ögonblick kommer att orsaka förlägenhet senare. Om inte mottagaren är motiverad att spela in ett meddelande av onda skäl, kommer du att använda ett självförstörande meddelandeverktyg nära 100% integritet.

I en värld där integriteten inte kan garanteras, är det vettigt att lägga till så många skikt av cloaking som du kan, och självförstörande meddelanden minskar exponeringen för förlägenhet och diskriminering.

Vilka är de populära självförstörande meddelandeverktygen jag kan använda?

Uppskattningsvis 150 miljoner användare skickar flyktiga videor och texter genom Snapchat varje dag. Snapchat erbjuder en rolig användarupplevelse med många smala funktioner för bekvämlighet. Det har också haft sin del av kontroverser genom åren, inklusive att bli hackad och anklagas för att inte riktigt ta bort bilder från sina servrar.

Confide är en utmärkt app för självförstörande meddelanden. Det har en intressant funktion som hindrar skärmdumpar. Du måste dra ett finger för att avslöja meddelandet rad för rad. Även om detta inte hindrar en video- eller skärminspelning, lägger den här funktionen till ett lager av säkerhet mot att ett meddelande kopieras.

Facebook Messenger erbjuder nu en Secret Conversations-funktion som skyddar integriteten genom speciell kryptering. Detta är fortfarande en ny teknik för FB, så var försiktig om du bestämmer dig för att du vill använda den här funktionen för känsligt meddelanden.

Wickr är en tjänsteleverantör i Kalifornien som ger användare möjlighet att ställa in hur långa intervall för autodestruktion ska vara.

Privnote är ett webbaserat verktyg som frigör dig från att behöva installera och hantera en app på din enhet.

Digify är ett bifogat radergummi för Gmail. Det är inte riktigt lika cloaking som Wickr eller Snapchat, men det kan hjälpa när du behöver skicka ett tillfälligt känsligt dokument via e-post.

Vilken är den bästa självförstörande meddelanden-appen?

Om du vill prova flyktiga meddelanden kan du prova Wickr först. Wickr har förtjänat förtroende och respekt för miljontals användare, och det driver ett belöningsprogram för hackare som kan hitta sårbarheter i sitt system. Electronic Frontier Foundation har också gett Wickr en utmärkt poäng på deras Secure Messaging Scorecard.

Confide är den andra meddelanden-appen som vi rekommenderar för generell integritetssäkerhet, medan de andra alternativen alla har haft sina problem och utvecklas ständigt.