Huvud sociala media Hur du redigerar din Facebook-profil
sociala media

Hur du redigerar din Facebook-profil

Hur du redigerar din Facebook-profil
Anonim

 • Instagram
 • Twitter
 • Pinterest
 • Sociala nätverk
 • avLeslie Walker

  En multimediajournalistprofessor som täcker sociala medier, webbpublicering och internetteknik.

  Att lära sig redigera din Facebook-profil kan vara svårt eftersom det sociala nätverket fortsätter att ändra layout och alternativ för att ange och visa varje användares personliga information.

  Ditt profilområde i nätverket har många olika komponenter. De två viktiga elementen är din Facebook-tidslinje (listar alla inlägg och aktiviteter av och om dig i nätverket) och ditt Om-område (visar din personliga information i en massa olika avsnitt.)

  01

  av 04

  Hitta din Facebook-profil

  Du kan komma åt din Facebook-profilsida genom att klicka på ditt lilla personliga foto i navigationsfältet uppe till höger.

  02

  av 04

  Förstå Facebook-profilen och tidslinjen

  Om du klickar på ditt eget profilfoto var som helst på Facebook, landar du på den sida som ofta kallas Tidslinje och brukade kallas din "Vägg". Det är i grund och botten din profilsida och Facebook kramar mycket olika saker här inne och ändrar det ganska ofta.

  Om du talar om ditt profilfoto kan du ändra det när som helst genom att flytta över det och välja Uppdatera . Detsamma gäller för ditt omslagsfoto, via länken ovanför din profilbild.

  Profilsidan (visas ovan) omfattar både tidslinjen och Om- avsnitten. Det designades om igen i början av 2013 för att innehålla två kolumner, var och en med olika syften. De två kolumnerna är ritade med rött i bilden ovan.

  Den till höger är din aktivitets tidslinje som visar all Facebook-aktivitet om dig. Kolumnen till vänster är ditt Om- område som visar din personliga information och favoritappar.

  Flikar för tidslinje, om

  Du kommer att märka fyra flikar under din profilbild. De två första kallas Tidslinje och Om. Du kan redigera antingen din tidslinje eller om information genom att klicka på dessa flikar för att gå till tidslinjen eller om sidorna.

  03

  av 04

  Redigera din Facebook "About" -sida

  Klicka på fliken Om nedan och till höger om ditt foto på din Facebook-profilsida för att se och redigera din personliga information. Området omfattar inte bara dina biografiska detaljer, utan också information om dina favoritappar i nätverket, sidor du gillade och media du konsumerar.

  Avsnitt för arbete, musik, filmer, gillar och mer

  Som standard är din About- sida uppdelad i två kolumner nära toppen. Den vänstra kolumnen innehåller flikar för varje kategori information om dig själv. När du klickar på en, fylls den högra sidan med den informationen och låter dig ändra den och lägga till den.

  Namnen på varje kategori ger en ganska bra uppfattning om vilken information varje omfattar. Översikten, där du först landade, är en kort förhandsvisning, men du kan redigera informationen där också.

  Arbete och utbildning täcker din skolgång, gå tillbaka till gymnasiet och alla platser som du har arbetat. Människor kan använda platserna du anger för att få kontakt med dig.

  Du kommer att se det mesta av den allmänna informationen om dig själv under Kontakt och grundläggande information . Här kan du ange e-postadresser, sociala medielänkar, ditt telefonnummer och personlig information om dig själv, som ditt födelsedatum. Var försiktig när du delar informationen under detta avsnitt. Det är några av de mest personliga. Du kan kontrollera vem som har åtkomst till varje post via en ikon till höger om varje rad.

  De tre sista avsnitten låter dig ansluta till alla familjemedlemmar du kan ha på Facebook och någon du är i en romantisk relation med. Du kan också ange andra detaljer om dig själv, som förnamn och smeknamn, och fylla i större händelser i ditt liv.

  Resten av sidan är indelad i rader för dina foton, vänner, incheckningar, musik, grupper och en mängd andra likes. Var och en av dessa har en Lägg till- knapp i det övre högra hörnet. Välj det för att avslöja en sökning för att leta efter sidor du är intresserad av att följa.

  Ändra innehållet i alla avsnitt

  Alla tillgängliga bitar med information som du inte har lagt till i varje avsnitt markeras med blått och åtföljs av ett plustecken (+). Välj någon av dem för att avslöja tillhörande miniformulär. Fyll i den och tryck på Spara ändringar för att lägga till den informationen i din profil.

  När du håller muspekaren över ett befintligt informationsstycke ser du en blå redigeringslänk med en blyertsikon visas på höger sida av raden. Välj det för att öppna formuläret och Spara ändringar när du är klar.

  Besök vår Facebook Cover Photo guide för att lära dig mer om hur du hanterar ditt coverfoto högst upp på sidan.

  04

  av 04

  Ändra ordningen för Facebook-profilavsnitt

  Om du vill radera, lägga till eller ordna om eller alla Om- avsnitten väljer du Mer i huvudmenyn tvärs över från din profilbild. En annan meny kommer att släppas. Leta reda på och välj Hantera sektioner från botten av det.

  Ett nytt modalfönster öppnas i mitten av skärmen. Markera eller avmarkera avsnitten för att visa eller dölja dem. Du kan också dra var och en för att ändra ordningen de visas på din sida. De första fem avsnitten kan inte ändras, och deras kryssrutor är alla något gråade för att indikera att du inte kommer att kunna ändra dem. När du är klar trycker du på Spara .

  Du kan också lägga till andra appar på din About-sida så länge du redan har installerat appen. Leta efter knappen "Lägg till profil" på appsidan och klicka på den. Då bör appen dyka upp som en liten modul på din Om-sida.

  Facebook Help Center erbjuder ytterligare instruktioner för hur du hanterar din personliga information i nätverket.