Huvud sociala media Hur du redigerar platser på din Instagram-fotokarta
sociala media

Hur du redigerar platser på din Instagram-fotokarta

Hur du redigerar platser på din Instagram-fotokarta
Anonim

Navigera till din flik för användarprofil i mobilappen för Instagram och knacka på platsikonen som visas i menyn precis ovanför din fotoström för att dra upp din fotokarta.

Just nu tillåter inte Instagram användare att ändra platser på foton eller videor som redan har publicerats. Du kan dock ta bort foton och videor från att visas på din fotokarta utan att ta bort dem från ditt Instagram-flöde.

Så om du behöver ta bort en plats från din fotokarta, kommer de återstående bilderna i den här handboken att fungera för dig. Om du faktiskt vill redigera platsen till en annan, är du ny lycklig tills Instagram tar med fler redigeringsfunktioner till fotokartan.

02

av 04

Klicka på Redigera alternativet i det övre högra hörnet

Klicka på alternativet i det övre högra hörnet av fotokartan för att börja redigera. På iOS bör det säga Redigera, men på en Android bör det finnas tre små prickar som kommer att dra upp alternativet att redigera.

Tryck på samlingen av inlägg (eller enskilda foton / videor) på fotokartan för att dra dem upp i ett redigeringsstylflöde.

Om du zooma in närmare på platser kan du välja mer specifika samlingar av inlägg att redigera.

03

av 04

Avmarkera foton eller videor som du vill ta bort från din fotokarta

När du har valt de foton / videoklipp som ska redigeras bör du se dem visas i ett rutnätstil med gröna bockar på dem.

Du kan knacka på valfritt inlägg för att ta bort kryssmarkeringen, vilket väsentligen tar bort platstaggen till din fotokarta. Du kan också använda alternativet Välj alla eller Avmarkera alla längst ner om du vill ta bort stora samlingar av inlägg från din fotokarta.

När du är klar med att avmarkera de foton eller videoklipp som du vill ta bort från din fotokarta trycker du på Klar i övre högra hörnet för att spara dina ändringar.

04

av 04

Kom ihåg att ställa in fotokartinställningen till 'Av' när du publicerar

För att undvika att dela din plats av misstag måste du komma ihåg att växla alternativet Fotokartor (visas på bildtexten / posta sidan efter att du har redigerat ett foto eller en video) från till till.

När du sätter på det för ett nytt inlägg förblir det på för alla dina framtida inlägg om du inte stänger av det manuellt igen, så det är lätt att medvetet lägga upp foton eller videor på din fotokarta utan att inse det.

För att säkra dina Instagram-data, ännu mer, kan du överväga att göra ditt konto privat eller skicka privata foton och videor till följare via Instagram Direct.