Huvud sociala media Hur man laddar ner allt som Instagram vet om dig
sociala media

Hur man laddar ner allt som Instagram vet om dig

Hur man laddar ner allt som Instagram vet om dig
Anonim

 1. Navigera till instagram.com och logga in.
 2. Klicka på Inte nu om du uppmanas att ladda ner appen.
 3. Klicka på profil- knappen, representerad av ett huvud och överkropp och ligger i det övre högra hörnet på skärmen.
 4. Klicka på kugghjulsikonen, hittad direkt till höger om ditt profilnamn.
 5. En popup-meny borde nu vara synlig och överlägga huvudgränssnittet på Instagram. Välj alternativet Sekretess och säkerhet .
 6. Ditt kontos sekretess- och säkerhetsinställningar visas nu. Rulla ner tills du hittar avsnittet Datahämtning och klicka på länken Begär nedladdning .
 7. Ange e-postadressen där du vill att din nedladdningslänk ska skickas till och klicka på Nästa .
 8. Nu kommer du att bli ombedd om ditt Instagram-lösenord. Ange den och klicka på knappen Begär nedladdning .
 9. Observera att det kan ta upp till 48 timmar innan du får länken, vilket gör att du kan ladda ner alla dina foton, kommentarer, profilinformation, sökhistorik, kontakter, meddelanden, gillar och annan användarspecifik information.

Via Android eller iOS-app

 1. Starta Instagram-appen och logga in vid behov.
 2. Klicka på profilikonen, som ligger i skärmens nedre högra hörn och representeras av ett huvud och en överkropp.
 3. Välj växelsymbolen, till höger om knappen Redigera profil.
 4. Instagrams gränssnitt för alternativ bör nu visas. Rulla nedåt och välj alternativet Data Download, som finns i avsnittet Integritet och säkerhet.
 5. Ange e-postadressen där du vill att din nedladdningslänk ska skickas till och tryck på knappen Begär nedladdning .
 6. Observera att det kan ta upp till 48 timmar innan du får länken, vilket gör att du kan ladda ner alla dina foton, kommentarer, profilinformation, sökhistorik, kontakter, meddelanden, gillar och annan användarspecifik information.

Vad du ska göra när din datahämtning är klar

Du kommer att få ett e-postmeddelande när nedladdningen är klar, bestående av ett komprimerat ZIP-arkiv med alla bilder associerade med ditt konto samt individuella JSON-formaterade filer som innehåller var och en av de nämnda datatyperna. Dessa filer kan visas med en textredigerare som Notepad.

Begränsa mängden data Instagram hålls kvar

Om du har följt stegen ovan och laddat ner din Instagram-datauppsättning, kan du se att det finns en betydande mängd information där - om än ingenting som du uttryckligen inte har gett varken genom dina uppladdningar, kommentarer, inställningar eller andra åtgärder när du använder tjänsten.

Sättet att begränsa mängden data Instagram har om dig är det uppenbara, men mindre tilltalande sättet: Dela mindre information och få kontakt med färre människor. Allt du gör på Instagram sparas och även om något raderas från den användarvända sidan av Instagram (en kommentar eller foto) är det inte en garanti att det kommer att raderas från den datauppsättning som är kopplad till din profil.