Huvud webbsökning Hur fungerar videokomprimering?
webbsökning

Hur fungerar videokomprimering?

Hur fungerar videokomprimering?
Anonim

Översikt över videokomprimering

 • Det bästa på webben
 • Sökmotorer
 • Säkerhet och integritet
 • avGretchen Siegchrist

  En professionell videograf som tycker om att hjälpa amatörer att behärska grunderna i stationär video.

  Videokomprimering kan vara en konst och en vetenskap; men de flesta av oss vill inte bli så djupa. Istället för att spendera timmar på tester och fel på videokomprimering vill vi skapa videor och snabbt komprimera dem för tydliga bilder och smidig uppspelning. Om du vet att din video är internetbunden finns det några saker du kan göra när du fotograferar för att det ska se bättre ut på en datorskärm och göra videokomprimering till en enkel process.

  Först hjälper det att förstå grunderna i videofiler och videokomprimering. Programvaran för videokomprimering undersöker pixlarna i varje videoram och komprimerar dem genom att samla liknande pixlar i stora block. Detta förklarar varför dålig videokomprimering kan ge dig blockerade bilder utan stor detalj.

  Föreställ dig en video av en blå himmel och gräsmatta med en hund som springer över skärmen. Okomprimerad innehåller videon information för varje pixel, i varje ram. Komprimerad innehåller videon mindre information eftersom liknande pixlar grupperas tillsammans. Så, genom att inse att alla pixlar i den övre halvan av ramen är blå, och att alla pixlar i den nedre halvan är gröna, minskar den komprimerade videon avsevärt filstorleken. De enda pixlarna som ändras är de som visar hunden i rörelse.

  Så mindre en video byter ram till ram, desto lättare blir videokomprimering. Naturligtvis kommer fotografering med ett öga för den inerta att skapa några ganska tråkiga videor. Men en kompromiss kan nås; Följande tips hjälper din video att se bättre ut online, utan att kväva din kreativitet:

  Bli stadig

  När det är möjligt, skjut din video på ett stativ. På detta sätt, även om det finns rörelse i scenen, förblir bakgrunden densamma.

  Lysa upp

  Lite överexponering minskar intrikata detaljer, vilket innebär mindre information att bearbeta under videokomprimering. Det här kan strida mot dina instinkter, men kom ihåg, de fina detaljerna kommer troligen inte att dyka upp på en liten Internet-spelare. Dessutom brukar datorskärmar göra att videor ser mörkare ut, så att extra ljusstyrka faktiskt kan förbättra bildkvaliteten.

  Se dig för

  Du kan bli frestad att ställa in ditt motiv framför ett träd som svänger svagt i vinden, men du behöver mycket filstorlek för att fånga bladens rörelse online. Försök hitta en stationär bakgrund som lätt kan komprimeras och som fortfarande ser bra ut.

  Gå hårt

  Ju närmare du är ett ämne, desto mindre information visas på skärmen. I närbild med någon som pratar är den enda rörelsen ansiktet. Dra tillbaka, du fångar mycket mer kropps- och bakgrundsrörelse, vilket kommer att göra videokomprimering mer komplicerad.