Huvud Webbsökning Hur fungerar Airplay och vilka enheter kan använda det?
Webbsökning

Hur fungerar Airplay och vilka enheter kan använda det?

Hur fungerar Airplay och vilka enheter kan använda det?
Anonim

Strömma dokument till en skrivare, musik till högtalare och videor till en TV

Image

 • Sökmotorer
 • Säkerhet och integritet
 • Att köra en webbplats
 • av Mark Harris

  Sätter musikkompetens, inklusive bakgrund som musikproducent och kompositör, till artiklar om digital musik.

  AirPlay är en egenutvecklad trådlös teknik utvecklad av Apple för trådlöst strömning av innehåll mellan kompatibla enheter som delar ett nätverk. Dessa enheter kan vara din MacBook som strömmar ett dokument till en AirPlay-kompatibel skrivare, en iPhone som strömmar musik till trådlösa högtalare i ditt hem eller din stationära Mac som strömmar en HD-film till din TV.

  AirPlay eller AirPlay 2.0 är en del av operativsystemen som kör alla Mac-datorer och iOS-mobila enheter. Så länge de finns i samma nätverk kan någon av dessa enheter strömma innehåll från en till en annan och till alla AirPlay-kompatibla enheter som också finns i nätverket.

  Hur kan musik strömmas?

  För digital musik kan du strömma till din TV utrustad med en Apple TV, dela med andra enheter med en Airport Express eller lyssna med AirPlay-kompatibla högtalare. Med AirPlay 2 är det möjligt att strömma digital musik till flera rum utrustade med AirPlay-kompatibla högtalare samtidigt eller direkt till hörlurar tillgängliga från de flesta stora tillverkare av hörlurar.

  Maskinvara som använder AirPlay

  Precis som med alla trådlösa nätverk, behöver du en enhet som överför information och en som tar emot den:

  • AirPlay Sender-maskinvara: Apple bärbara enheter som kör iOS-operativsystemet - iPhone, iPad och iPod Touch - är avsändare. De måste ha iOS version 4.2 eller senare. En Mac- eller Windows-dator som kör iTunes kan också konfigureras som en AirPlay-avsändarenhet. Apple TV 4K och Apple TV fjärde generationen kan också strömma.
  • AirPlay-mottagarmaskinvara: Apple TV (alla modeller utom den första generationen), Airport Express och AirPlay-kompatibla högtalare är mottagare. De flesta hemskrivare är AirPlay-kompatibla. Med AirPlay 2, strömma till Apples HomePod-högtalare och ring ett samtal eller spela ett spel utan att störa musiken.

  Kan AirPlay överföra metadata?

  Ja, det kan det. Om du till exempel använder Apple TV för att strömma musik, videor och foton från din iOS-enhet till din HDTV kan metadata som låtitel, artist och genre visas.

  Albumkonst kan också överföras och visas med AirPlay. JPEG-bildformatet används för att skicka omslagsbilder.

  Vilket ljudformat används?

  För att strömma digital musik via Wi-Fi använder AirPlay RTSP (Real Time Streaming Protocol). Apple Lossless Audio Codec används över UDP-transportlagerprotokollet för att strömma två ljudkanaler på 44100 Hertz.

  Ljuddata krypteras av AirPlay-serverenheten, som använder ett privat nyckelbaserat krypteringssystem.

  Hur du använder AirPlay för att spegla din Mac-skärm

  Du kan använda AirPlay för att spegla din Mac-skärm till en Apple TV-utrustad projektor eller TV, vilket är praktiskt när du håller presentationer eller utbildar grupper av anställda. När båda enheterna är påslagen och anslutna till samma Wi-Fi-nätverk, klicka på AirPlay-statusmenyn i Mac-menyn och välj projektorn eller TV: n från rullgardinsmenyn.