Huvud sociala media Hur skapar jag korta webbadresser på Twitter?
sociala media

Hur skapar jag korta webbadresser på Twitter?

Hur skapar jag korta webbadresser på Twitter?
Anonim

Twitter: s t.co-tjänst förkortar automatiskt alla URL: er till 23 tecken

 • Facebook
 • Instagram
 • Pinterest
 • Sociala nätverk
 • avSusan Gunelius

  En specialist på marknadskommunikation som skriver om varumärke genom bloggar.

  25

  25 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Twitter begränsar tweets till färre än 280 tecken. Tidigare utnyttjade användarna webbplatser för att förkorta länkar för att förkorta sina webbadresser innan de publicerade på Twitter så att URL: n inte skulle ta upp större delen av sitt utrymme. Inte så länge introducerade Twitter sin egen länkförkortare - t.co - för att minimera utrymme-URL: erna i tweets.

  Twitter-mandat T.co

  När du klistrar in en URL i tweetfältet i Twitter, ändras den av tjänsten t.co till 23 tecken oavsett hur lång tid den ursprungliga webbadressen var. Även om webbadressen är färre än 23 tecken räknas den fortfarande som 23 tecken. Du kan inte välja bort förkortningstjänsten t.co eftersom Twitter använder den för att samla information om hur många gånger man klickar på en länk. Twitter skyddar också användare med sin t.co-tjänst genom att kontrollera konverterade länkar mot en lista med eventuella farliga webbplatser. När en webbplats visas i listan ser användare en varning innan de kan fortsätta.

  Använda en URL-förkortare (som Bit.ly) med Twitter

  Bit.ly och några andra URL-förkortningswebbplatser skiljer sig från andra länkarförkortningswebbplatser eftersom de tillhandahåller analyser relaterade till länkar som förkortas på deras webbplats. När du till exempel använder webbplatsen bit.ly anger du en URL och klickar på knappen Förkort för att få en förkortad länk som är färre än 23 tecken. Du kan använda den länken på Twitter, men t.co-tjänsten räknar den fortfarande som 23 tecken. Det är ingen fördel på Twitter att använda länkar som förkortas av andra tjänster. De registreras alla som samma längd. Det enda skälet till att gå till en länkförkortare först är att dra nytta av den information den har på den förkortade URL: n. Den informationen om antalet klick på den förkortade länken som erhållits, de geografiska platserna för användare som klickade på länken och alla hänvisande webbplatser finns fortfarande tillgängliga på bit.ly och andra liknande webbplatser, men du måste skapa ett konto för att få åtkomst till den.