Huvud digital kameror Hur lär jag mig att ta högupplösta bilder?
digital kameror

Hur lär jag mig att ta högupplösta bilder?

Hur lär jag mig att ta högupplösta bilder?
Anonim

 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • Nyckelbegrepp
 • Tips för mobilfotografering
 • avKyle Schurman

  En frilansförfattare som har skrivit om digitala kameror och tekniken bakom dem sedan digitala kameror först dök upp.

  42

  42 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  De flesta av de nyare digitala kamerorna har massor av upplösning för att börja fotografer att göra utskrifter i rimlig storlek, vilket innebär att den maximala upplösningen i en digital kamera inte är lika viktig som den brukade vara. Med andra ord kan de flesta nya digitalkameror ta bilder som betraktas som högupplösta foton.

  Kom ihåg att bilder i en digitalkamera inte får några etiketter som HD (high definition) eller ultra HD, som du kan hitta när du fotograferar filmer med en digitalkamera eller en digital videokamera eller när du tittar på TV. Så du kan förvirra hög upplösning med en hög definition när du ställer denna fråga.

  Eftersom det inte finns något "standard" -nummer för ett högupplöst foto, kommer att avgöra vad som anses vara högupplöst skiljer sig från fotograf till fotograf. Tänk på att för flera år sedan ansågs 10 megapixlar bildupplösning vara mycket och kan ha betraktats som en hög upplösning.

  Inte längre. Nu kommer även de mest grundläggande digitala kamerorna ofta att erbjuda 20 megapixlar upplösning. Och DSLR på hög nivå kan erbjuda så mycket som 36 megapixlar eller mer upplösning, till exempel Nikon D810. Beteckningen på vad som anses vara ett högupplöst fotografi kommer att förändras när kameratekniken förbättras i framtiden.

  Förstå megapixlar

  Innan vi går längre, bör vi förklara hur megapixlar fungerar i kameror. En megapixel är lika med 1 miljon pixlar. En pixel är ett extremt litet individuellt område på bildsensorn som mäter mängden ljus som rör sig genom kameralinsen och slår den. Ett digitalt fotografi kombinerar alla pixlar som bildsensorn kan mäta. Så en bildsensor som innehåller 20 megapixlar kommer att ha 20 miljoner enskilda områden där den kan mäta ljus.

  Andra saker att tänka på

  Även om upplösningsbelopp är viktiga för att bestämma bildkvalitet med stillbilder, kom ihåg att alla digitalkameror med en viss upplösning inte kommer att ge samma bildkvalitet. Objektivkvalitet, bildsensorkvalitet och kamerans responstider påverkar också bildkvaliteten.

  Hur mycket upplösning du vill ha för din DSLR eller pek- och skjutkamera beror på hur du planerar att använda fotona. Större utskrifter kräver mer upplösning om du vill göra utskriften så skarp och livlig som möjligt. För bilder med mycket upplösning kan du också beskära fotot och fortfarande skriva ut i en stor storlek utan att förlora detaljer i ett tryck.

  Om du inte är en professionell fotograf, är det svårt att föreställa sig att de flesta kameror inte har tillräckligt med upplösning för att fotografera vad som skulle kunna betraktas som högupplösta foton. Du kan göra extremt stora utskrifter med bara 10 megapixlar så länge fotot är korrekt exponerat och är starkt fokuserat

  Fotografera ett fantastiskt foto

  Istället för att oroa dig för den maximala upplösningen som du kan spela in ett foto, se till att du fotograferar med korrekt exponering och i god belysning för att säkerställa bästa möjliga bildkvalitet. Du blir mycket gladare med dina fotografieresultat om du tar dig tid att ha ett bra ämne, bra komposition och exakt fokus, snarare än att oroa dig så mycket om det kommer att bli ett högupplöst fotografi.

  Det är också viktigt att förstå att en kamera med en större bildsensor kommer att skapa ett foto av högre kvalitet än en kamera med en mindre bildsensor, även om kamerorna erbjuder samma upplösning. Så upplösning och megapixel räknas inte de enda aspekterna att uppmärksamma när du försöker bestämma om du fotograferar vad som skulle betraktas som ett högupplöst foto.