Huvud digital kameror Hur hittar jag en kamera med snabb slutartid?
digital kameror

Hur hittar jag en kamera med snabb slutartid?

Hur hittar jag en kamera med snabb slutartid?
Anonim

 • Guider och handledning
 • tips och tricks
 • Nyckelbegrepp
 • Tips för mobilfotografering
 • avKyle Schurman

  En frilansförfattare som har skrivit om digitala kameror och tekniken bakom dem sedan digitala kameror först dök upp.

  24

  24 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Att hitta en kamera med snabb slutartid är faktiskt ganska enkelt. Det gör att kameran faktiskt tar en snabb slutartid som kan vara svårt.

  De flesta digitalkameror på konsumentnivå kan ta bilder med slutartider upp till 1/1000-sekund, vilket vanligtvis är tillräckligt snabbt för att stoppa handlingen för ett rörligt motiv. Titta bara i specifikationerna för kameran för att hitta dess slutartid.

  Om du behöver en snabbare slutartid kan du överväga att uppgradera till en DSLR-kamera (digital enkel-linsreflex), som erbjuder slutartider som kan överstiga 1/1000: e sekund. Avancerade hastigheter är perfekta för fotografering av foton med specialeffekt, till exempel att ta en stänk av en droppe vatten.

  Den större utmaningen är att få kameran att fotografera med sin snabbaste slutartid. Med de flesta pek-och-skjut-kameror ställer kameran automatiskt in slutartiden baserat på fotograferingsförhållandena. Du kan "hjälpa" kameran att välja en snabb slutartid genom att välja slutarprioritet i kamerans inställningar eller genom att använda lägesratten. Vissa grundläggande kameror erbjuder inte den här typen av inställning. För att se om din kamera har ett slutarprioritetsalternativ, titta igenom skärmmenyerna och se vilka typer av inställningar som finns tillgängliga. Om din kamera har en lägesväljare bör ett slutarprioritetsläge (ibland listat som TV ) listas på ratten.

  Ett annat alternativ är att ställa in kamerans scenläge på sport för att tvinga kameran att använda en snabb slutartid.

  Slutligen kanske du kan övervinna vissa missade foton på grund av problem med slutarhastigheten genom att välja kamerans kontinuerliga fotograferingsläge, som säger kameran att ta flera foton i rad på kort tid.

  Fler och fler pek-och-skjut-kameror ger fotografer nu möjlighet att fotografera med specificerad slutartid. Äldre baskameror erbjuder vanligtvis inte detta alternativ.

  Med avancerade DSLR-kameror kan du alltid manuellt styra inställningar, till exempel slutartid; DSLR-kameror riktar sig dock till mer avancerade användare och är mycket dyrare än pek-och-skjut-kameror. Invester lite tid i att studera bruksanvisningen för att lära dig att använda den korrekt.

  Om du vill ha en slutartid utöver standarden 1/1000: e sekund, finns det alternativ - men du kommer att sluta spendera mycket mer pengar än du skulle göra för en kameran med fast lins eller en DSLR på startnivå. Vissa sådana kameror kan skjuta med slutartider så snabbt som 1/4000: e eller 1/8000: e sekund.

  Sådana avancerade slutarhastigheter behövs inte riktigt för fotografering i vardagen, men de kan användas i speciella typer av fotografering. Om du till exempel vill skjuta med en vidöppen bländare i starkt solljus, med mycket ljus in i linsen, med en extremt snabb slutartid kan du begränsa mängden ljus som slår mot bildsensorn, vilket resulterar i en korrekt exponerat fotografi. På samma sätt upptäcker fotografer som fotograferar höghastighetsåtgärder, t.ex. motorsport, att 1/1000: e sekunden inte är tillräckligt snabb för att frysa åtgärden ordentligt. DSLR: er kan enkelt hantera den här typen av foton.

  Om du behöver ännu högre hastigheter än 1/8000: e sekund, är du förmodligen förflyttad till en specialkamera med hög hastighet, snarare än en digitalkamera som är gjord för fotografering i vardagen.