Huvud köpa guider Hur du inaktiverar datorns kamera i Windows
köpa guider

Hur du inaktiverar datorns kamera i Windows

Hur du inaktiverar datorns kamera i Windows
Anonim

Blockera appar och tjänster från att använda datorns inbyggda kamera

 • Smartphones
 • Spel & konsoler
 • Gadgets
 • TV och hemmabio
 • kameror
 • Audio
 • av Lisa Johnston

  En författare och redaktör som har täckt kringutrustning och annan konsumentelektronik sedan 2004.

  De flesta bärbara datorer och många stationära datorer har inbyggda kameror som applikationer och tjänster kan aktivera på egen hand om användare ger rätt behörigheter. Med spridningen av anslutna hemsäkerhetsanordningar och smarta apparater ger vi tjänsterna alltmer tillåtelse att övervaka vad som händer i våra hem, men det mest utsatta målet ur en integritetssynpunkt är fortfarande webbkameran för familjens dator.

  Om sekretess är ett problem, kanske du vill inaktivera den integrerade webbkamera helt på din dator. Du vill inte att skadlig programvara ska ta kontroll över kameran för att spionera på dig och ditt hem.

  Om du är förälder har du andra skäl för att du vill inaktivera webbkameran, alla har att göra med dina barns säkerhet. Snabbmeddelanden och interaktiva webbplatser som använder bärbara kameror är inte alltid barnvänliga eller lämpliga, och du kan besluta att inaktivera din webbkamera för en viss webbplats är det bästa sättet att skydda dina barn och deras identitet.

  Om du har en extern webbkamera är det enkelt att inaktivera: dra ur USB-kabeln som ansluter kameran till datorn. Om du är förälder, placera kameran på ett säkert ställe där ditt barn inte hittar den.

  Att inaktivera en integrerad webbkamera är inte en tidskrävande process. Vägbeskrivning här är för Windows 10 och Windows 7.

  01

  av 03

  Inaktivera en webbkamera i Windows 10

  Det finns inget sätt att ignorera de säkerhetsproblem som webbkameran är inbyggd i din dator. Ett sätt att skydda din integritet är att stänga av webbkameran helt. Ett annat sätt är att stänga av webbkameran för allt utom en eller två webbplatser du vill ha åtkomst till.

  Så här stänger du av webbkameran helt och hållet på din Windows 10-dator:

  1. Högerklicka på Windows 10 Start- knappen och välj Enhetshanterare .
  2. Klicka på pilen i Device Manager-fönstret för att utvidga bildenheter .
  3. Högerklicka på kamerans namn och klicka på Inaktivera .
  4. Välj Ja om du blir ombedd att bekräfta .

  Din kamera är avstängd för alla appar och tjänster. Om du någonsin vill använda det igen, gå tillbaka till fönstret Enhetshanterare och klicka på Aktivera när du högerklickar på kamerans namn.

  02

  av 03

  Inaktivera en webbkamera i Windows 10 för utvalda tjänster

  Om du inte vill inaktivera din webbkamera helt kan du ange vilka appar och tjänster som får komma åt den och vilka inte.

  I Windows 10:

  1. Välj ikonen InställningarStart- menyn.
  2. Välj sekretess .
  3. Växla reglaget under Tillåt appar att få åtkomst till din kamera till On- positionen för att tillåta åtkomst av vissa appar och tjänster.
  4. Tryck på reglaget bredvid varje app eller tjänst i listan för att tillåta vissa appar och tjänster att få tillgång till webbkamera medan du förhindrar andra från att få åtkomst.

  Det här alternativet är användbart när du bara vill ställa in kamerabegränsningar för sociala medier eller chattwebbplatser som dina barn använder.

  03

  av 03

  Inaktivera en webbkamera i Windows 7

  Så här inaktiverar du datorns webbkamera i Windows 7:

  1. Gå till Start- menyn på skrivbordet och klicka på Kontrollpanelen .
  2. Välj Maskinvara och ljud .
  3. Välj Enhetshanterare .
  4. Välj bildenheter och dubbelklicka på din webbkamera i listan.
  5. Klicka på fliken Drivrutin och välj Avaktivera för att inaktivera webbkameran.
  6. Välj Ja när du blir frågan om du verkligen vill inaktivera din webbkamera.