Huvud antivirus Hur du inaktiverar Norton Antivirus
antivirus

Hur du inaktiverar Norton Antivirus

Hur du inaktiverar Norton Antivirus
Anonim

Stäng av eller inaktivera Norton tillfälligt för att påskynda din dator

 • När popup-menyn visas väljer du Inaktivera automatisk skydd .

 • En säkerhetsförfrågningsdialogruta ska nu visas med överläggning av skrivbordet och andra aktiva applikationer. Klicka på rullgardinsmenyn märkt Välj varaktighet .

 • Välj hur lång tid du vill att Nortons Auto-Protect-funktion ska förbli av genom att välja ett av följande alternativ: 15 minuter, 1 timme, 5 timmar, tills systemstart eller permanent .

  Om du vill inaktivera Nortons antivirusskydd helt under en obestämd tidsperiod väljer du alternativet Permanent .

 • Klicka på OK för att stänga av Norton-skyddet under den angivna tiden.

 • Om du vill aktivera Norton-skydd när som helst före den angivna tiden upprepar du steg 1 och 2 ovan och väljer Aktivera automatisk skydd .

  Hur du inaktiverar Norton Firewall i Windows

  Förutom att stänga av Nortons antivirusskydd kanske du också vill inaktivera dess brandvägg. Det kan vara användbart om du använder en annan brandvägg istället, till exempel den inbyggda Windows-versionen, eller om du har ett behov av att tillåta all inkommande och utgående trafik till din dator under en viss tid.

  Att inaktivera din brandvägg kan vara farligt, så fortsätt med försiktighet. För att göra det, följ bara stegen ovan och byt ut Auto-Protect med Smart Firewall där det är tillämpligt.

  Hur du inaktiverar Norton Antivirus i macOS

  Att inaktivera ditt antivirusskydd kan vara farligt, så fortsätt med försiktighet.

  1. Klicka på Norton Security- ikonen som finns i din macOS Dock. Det visas som en gul cirkel med en vit inre och en svart bock i dess förgrund.

  2. Norton Security- gränssnittet ska nu visas och överlägga skrivbordet.

  3. Klicka på Avancerat .

  4. Välj Skydda min Mac, som finns i vänster meny, om den inte redan har valts.

  5. Klicka på knapparna som följer alternativen för automatisk skanning och viloläge så att de båda växlas till läget av (grått).

   Din Mac är sårbar medan dessa skyddsfunktioner är avstängda, så var försiktig med vilka webbplatser du besöker eller åtgärder du gör under denna tidsperiod.

  6. För att återaktivera Norton-virusskydd när som helst, upprepa dessa steg och aktivera alternativen för automatisk skanning och viloläge igen genom att klicka på respektive knappar.

   Hur du inaktiverar Norton Firewall i macOS

   Att inaktivera din brandvägg kan vara farligt, så fortsätt med försiktighet.

   1. Klicka på Norton Security- ikonen som finns i din macOS Dock. Det visas som en gul cirkel med en vit inre och en svart bock i dess förgrund.

   2. Norton Security- gränssnittet ska nu visas och överlägga skrivbordet.

   3. Klicka på Avancerat .

   4. Välj brandvägg som finns i den vänstra menyraden.

   5. Klicka för att växla alternativen för anslutningsblockering och säkerhetsskydd till läget av (grått).

   6. För att återaktivera Nortons brandvägg när som helst, upprepa dessa steg och aktivera både alternativen för automatisk skanning och viloläge igen genom att klicka på respektive vippbrytare.