Huvud sociala media Hur du inaktiverar Facebooks ansiktsigenkänningsfunktion
sociala media

Hur du inaktiverar Facebooks ansiktsigenkänningsfunktion

Hur du inaktiverar Facebooks ansiktsigenkänningsfunktion
Anonim

Facebook kan identifiera ditt ansikte. Läskigt eller coolt? Du bestämmer.

 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter
 • Pinterest
 • av Andy O'Donnell

  En senior säkerhetsingenjör som är aktiv inom internet och nätverkssäkerhet.

  Det nuvarande syftet med Facebooks ansiktsigenkänningsteknik är att hjälpa användare att märka sina vänner på foton. Tyvärr har tester som utförts av vissa granskare visat att tekniken är mindre än korrekt. I Europa var Facebook enligt lag skyldigt att ta bort europeiska användares uppgifter om ansiktsigenkänning på grund av problem med sekretess.

  Facebooks ansiktsigenkänning kommer sannolikt att förbättras med tiden och Facebook kommer förmodligen att hitta fler applikationer för denna teknik. När teknologin utvecklas och mognar kommer vissa människor att betrakta ansiktsigenkänningsdata som ofarlig information, men andra kommer troligtvis att ha oro för sekretess när det gäller hur informationen används och skyddas.

  Oavsett om du tycker att ansiktsigenkänning är det bästa sedan skivad bröd eller om du tycker att det bara är läskigt kanske du vill justera dina integritetsinställningar för att inaktivera det tills du har bestämt dig för hur du känner för det.

  Hur inaktiverar du Facebooks ansiktsigenkänningsfunktioner?

  1. När du har loggat in på ditt Facebook-konto klickar du på den uppochnedvända triangeln bredvid hemknappen i det övre högra hörnet på skärmen.

  2. Klicka på Inställningar i rullgardinsmenyn.

  3. Klicka på Sekretess .

  4. Klicka på Tidslinje och taggning.

  5. Under dialogrutan Tidslinje och taggning bläddrar du ner till "Vem ser tagförslag på dig när foton som ser ut som du laddas upp?"

  6. Klicka på Redigera längst upp till höger om den frågan.

  7. Välj Ingen i listrutan. Det andra alternativet är att bara låta dina vänner se förslag på taggar. Det finns inget alternativ "alla".

  8. Klicka på Stäng och bekräfta att ingen visas till vänster om Redigera.

   Vilka data använder Facebook för att berätta att ett foto ser ut som du och för att föreslå att vänner taggar dig i sina foton?

   Enligt Facebooks hjälpsajt finns det två typer av information som krävs för att automatiskt föreslå att ett nyuppladdat foto ser ut som någon som har taggats på Facebook tidigare:

   Från Facebook-webbplatsen:

   " Information om foton du har taggats i . När du är taggad på ett foto eller gör ett foto till din profilbild kopplar vi taggarna till ditt konto, jämför vad dessa foton har gemensamt och lagrar en sammanfattning av denna jämförelse. Om du aldrig har taggats på ett foto på Facebook eller har taggat dig själv i alla bilder på dig på Facebook, har vi inte den här sammanfattande informationen åt dig.

   Jämför dina nya foton med lagrad information om foton du har taggats i . Vi kan föreslå att din vän taggar dig på ett foto genom att skanna och jämföra din väns foton med information som vi har satt ihop från dina profilbilder och de andra bilderna där du har taggats. Om den här funktionen är aktiverad för dig kan du kontrollera om vi föreslår att en annan person taggar dig på ett foto med dina inställningar för tidslinje och taggning. "

   För närvarande verkar fototagning vara det enda som Facebook använder sin ansiktsigenkänningsteknologi för, men det kan troligen förändras i framtiden eftersom andra användningar hittas för denna information. Vi kan alla föreställa oss de olika "storebror" -scenarierna som har spelats upp i otaliga Hollywood-filmer som Eagle Eye och andra, men för tillfället har tekniken en lång väg att gå innan den skulle stödja något så ambitiöst och skrämmande.

   Det bästa rådet för att hantera alla sekretessrelaterade Facebook-problem som du kan ha är att kontrollera dina integritetsinställningar minst en gång i månaden för att se om det är något som du har valt att du skulle välja bort.