Huvud webbsökning Så här inaktiverar du platser för Facebook-platsspårning
webbsökning

Så här inaktiverar du platser för Facebook-platsspårning

Så här inaktiverar du platser för Facebook-platsspårning
Anonim

Om den här funktionen kryper dig ut lite är du inte ensam.

  • Det bästa på webben
  • Sökmotorer
  • Att köra en webbplats
  • av Andy O'Donnell

    En senior säkerhetsingenjör som är aktiv inom internet och nätverkssäkerhet.

    36

    36 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

    Om du inte gillar att Facebook presenterar din platsinformation i ett klippbok-för-stalkers-format kan du stänga av den (typ av). Låt oss titta på några saker du kan göra för att ta bort dina platsdata från Facebook Places-kartan.

    Ta bort geotaggar från dina bilder innan du laddar upp dem till Facebook

    För att säkerställa att framtida bilder som publiceras på Facebook och andra sociala mediesajter inte avslöjar din platsinformation, bör du se till att geotagningsinformationen aldrig spelas in i första hand. För det mesta görs detta genom att stänga av inställningstjänstinställningen i din smarttelefons kameraapplikation så att geotagginformationen inte registreras i bildens EXIF-metadata. Det finns också appar som hjälper dig att rensa informationen om geolocation för bilder du redan har tagit. Du kanske vill prova deGeo (iPhone) eller Photo Privacy Editor (Android) för att ta bort geotaginfo från dina foton innan du laddar upp dem till sociala mediesajter.

    Inaktivera platstjänster för Facebook på din mobiltelefon / enhet

    När du först installerade Facebook på din mobiltelefon bad den förmodligen om tillåtelse att använda din telefons positionstjänster så att det kan ge dig möjlighet att "checka in" på olika platser och tagga foton med platsinformation. Om du inte vill att Facebook ska veta var du skickar något från bör du återkalla detta tillstånd i telefonens inställningsområde för platstjänster.

    Aktivera funktionen för Facebook-granskning

    Facebook gjorde nyligen ett försök att gå från en supergranulär sekretessinställningsstruktur till en extremt enkel struktur. Det verkar nu som om du inte selektivt kan förhindra att folk taggar dig på en plats, men du kan aktivera tagggranskningsfunktionen som låter dig granska allt du har taggats i, oavsett om det är en bild eller en platsincheckning. Du kan bestämma om taggar ska publiceras innan de publiceras, men bara om funktionen för tagggranskning är aktiverad.

    Aktivera funktionen för Facebook-granskning

    1. Logga in på Facebook och välj inställningshänglåsikonen bredvid "Hem" -knappen längst upp till höger på sidan.
    2. Klicka på Se fler inställningar längst ner på sekretessgenvägar- menyn.
    3. Klicka på Tidslinje och märkning på vänster sida av skärmen.
    4. I Hur kan jag hantera taggar lägger folk till och taggar förslag? avsnittet i menyn Tidslinje och taggningsinställningar, klicka på Redigera bredvid granska taggar som folk lägger till dina egna inlägg innan taggarna visas på Facebook?
    5. Klicka på Inaktiverad och ändra dess inställning till "Aktiverad".
    6. Klicka på Stäng .

    När denna inställning är aktiverad måste alla inlägg som du är taggade i, oavsett om det är ett foto, incheckning för plats osv., Få din digitala godkännandestämpel innan den publiceras på din tidslinje. Detta kommer effektivt att förhindra att någon publicerar din plats utan ditt uttryckliga tillstånd.

    Begränsa vem som kan se dina "saker" på Facebook

    I det nyligen ombyggda Facebook-sekretessinställningsområdet finns också alternativet "Vem kan se mina saker". Det är här du kan begränsa synligheten för framtida inlägg (till exempel de med geotaggar i dem). Du kan välja "Friends", "Only Me", "Custom" eller "Public". Vi rekommenderar att du inte väljer "Offentligt" om du inte vill att hela världen ska veta var du är och var du har varit.

    Det här alternativet gäller alla framtida inlägg. Enskilda inlägg kan ändras när de skapas eller efter att de har gjorts, om du vill göra något mer offentligt eller privat senare. Du kan också använda alternativet "Begränsa tidigare inlägg" för att ändra alla dina gamla inlägg som kan ha varit "Public" eller "Friends of Friends" till "Only Friends."

    Det är en bra idé att kontrollera dina integritetsinställningar på Facebook ungefär en gång i månaden, eftersom de verkar göra svepande ändringar regelbundet som kan påverka inställningarna du har på plats.