Huvud sociala media Hur du tar bort ditt Twitter-konto på några sekunder
sociala media

Hur du tar bort ditt Twitter-konto på några sekunder

Hur du tar bort ditt Twitter-konto på några sekunder
Anonim

Du kan starta processen för att ta bort ditt Twitter-konto genom att logga in på Twitter med det kontot. När du är inloggad på kontot måste du klicka på knappen Profil och inställningar, som är en cirkulär knapp med samma bild som din profilbild. Den här knappen som finns på den övre menyfältet precis till höger om inmatningsrutan Sök på Twitter.

När du har klickat på knappen Profil och inställningar visas ett rullgardinsfönster med alternativ inklusive att ändra din profil och logga ut från ditt Twitter-konto. Klicka på alternativet Inställningar och sekretess .

02

av 03

Inaktivera ditt Twitter-konto

Den här nya skärmen låter dig finjustera ditt konto, inklusive att ändra e-postadressen som används av kontot och användarnamnet som är kopplat till det.

Om allt du verkligen vill göra är att ändra ditt användarkonto, finns det ingen anledning att inaktivera ditt konto. Skriv bara in ett nytt användarnamn i det angivna fältet Användarnamn och klicka på Spara ändringar längst ned på skärmen. Du blir ombedd att skriva in ditt lösenord för att verifiera dessa ändringar.

Dina tweets raderas inte när du ändrar ditt användarnamn.

För att inaktivera ditt konto helt, vilket tar bort alla tweets från Twitter, klickar du på länken Deaktivera mitt konto precis under knappen Spara ändringar.

03

av 03

Är detta verkligen farväl till Twitter?

Twitter vill inte att du ska säga adjö, så innan ditt konto inaktiveras kommer det att låta dig veta att dina tweets bara sparas i trettio dagar. Då kommer ditt konto och alla inlägg du har gjort på ditt konto att tas bort från Twitter-servrarna permanent.

Det är viktigt att veta att det inte finns något sätt att permanent stänga av eller frysa ett konto. Efter trettio dagar kommer ditt konto att försvinna. Men du kommer att kunna återskapa det med samma användarnamn och e-postadress efter trettio dagar. Det kommer helt enkelt att saknas alla dina statusuppdateringar och alla som vill följa kontot måste återfölja det.

Så här återaktiverar du ditt konto

Återaktivera ditt Twitter-konto är lika enkelt som att logga in på det - bokstavligen. Om du loggar in på kontot inom trettio dagar ser allt normalt ut som om du aldrig lämnade Twitter. Du kommer då att få ett e-postmeddelande om att ditt konto har återaktiverats.

Tänk på att det inte finns någon snabb fråga om du vill att ditt konto ska återaktiveras. Det händer sömlöst när du loggar in igen, så om du vill att ditt Twitter-konto ska tas bort permanent måste du hålla dig borta i minst trettio dagar.