Huvud sociala media Hur man tar bort aviseringar på Facebook
sociala media

Hur man tar bort aviseringar på Facebook

Hur man tar bort aviseringar på Facebook
Anonim

Sluta bli meddelad från din dator, surfplatta eller telefon

Om du hellre vill behålla meddelandet men märka den så att den skiljs från dina senaste kan du markera den som läst. Allt detta gör är att ändra bakgrundsfärgen på meddelandet till vit. På Facebook.com, håll muspekaren över meddelandet och välj den grå prick som visas till höger om den för att markera den som läst. Du kan bara markera aviseringar som läst på Facebook.com och inte på appen.

 • Beroende på meddelandetyp kan du kanske välja ytterligare alternativ i menyn för att minska onödiga aviseringar. Dessa inkluderar:

  • Få färre aviseringar så här : Dessa aviseringar slutar inte helt, men du ser inte så många av dem.
  • Stäng av alla aviseringar av den här typen : Du ser inte längre den här typen av meddelanden, som vanligtvis är mindre viktiga meddelanden från sidor snarare än direkt interaktion från vänner.
  • Stäng av alla aviseringar från den här sidan : Du får inte längre några aviseringar från den specifika sidan, oavsett om det är en sida som du gillade eller det är en sida du hanterar från ditt konto.

 • Om du valde något av alternativen som listades i föregående steg kan du fortfarande välja Dölj den här meddelandet efteråt för att rensa det från dina aviseringar.

  Tyvärr har Facebook inte en funktion som gör att du kan radera dina personliga kontots aviseringar i stort. Du måste följa stegen ovan för varje enskild avisering för att ta bort den. Den goda nyheten är att Facebook bara behåller ett visst antal av dina senaste meddelanden, vilket betyder att äldre så småningom raderas automatiskt.

  Hur man stoppar onödiga meddelanden så att du inte behöver fortsätta ta bort dem

  Du kan göra det enklare för dig själv genom att stänga av eller begränsa vissa aviseringar som du vet att du bara kommer att sluta ta bort. Även om du inte kan stänga av dem alla, kan du säkert skära ner dem.

  Följ steg 1 till 4 om du är på Facebook.com eller steg 5 till 7 om du använder Facebook-appen.

  1. På Facebook.com väljer du nedpilen i det övre högra hörnet.

  2. Välj Inställningar på rullgardinsmenyn.

  3. Välj Meddelanden i den vertikala menyn till vänster.

  4. Välj Redigera bredvid följande avsnitt:

   • På Facebook : Detta inkluderar alla aviseringar du får via klockikonen på Facebook.com eller i appen - inklusive aviseringar för grupper, sidor du hanterar och mer.
   • E-post : Detta inkluderar e-postmeddelanden du får för kontorelaterade aviseringar.
   • Desktop och mobil : Detta inkluderar dator- och enhetsskärmmeddelanden du får även om du inte är på Facebook.com eller använder appen.
   • Textmeddelande : Detta inkluderar SMS-meddelanden du får för specifika aviseringar.

   Använd rullgardinsmenyerna till höger om varje meddelandeinställning för att stänga av den eller begränsa den.

  5. I Facebook-appen väljer du menyikonen i den nedre menyn.

  6. Rulla ner och välj Meddelandeinställningar .

  7. Välj någon av de aktuella aviseringarna du får för att stänga av aviseringar för Push, E-post eller SMS .

   På appen kan du stänga av alla mobila Push-aviseringar från dina aviseringsinställningar genom att bläddra ner till VAR DU FÅR MEDDELANDEN, välja Push och knacka på Stäng av Push-aviseringar .

   Hur man stoppar aviseringar från Messenger

   Messenger-aviseringar är separata från alla andra aviseringar du får på Facebook. Oavsett om du använder Messenger på Facebook.com eller via Messenger-mobilappen kan du konfigurera dina aviseringsinställningar så att du inte får så många.

   Följ steg 1 till 5 om du är på Facebook.com eller steg 6 till 9 om du använder Messenger-appen.

   1. På Facebook.com kan du stoppa aviseringar för nya meddelanden från specifika vänner. Välj ikonen för meddelandebubblan uppe till höger.

   2. Välj Se alla meddelanden längst ner i rullgardinsmenyn.

   3. På följande sida kan du se din meddelandepost i helskärm. Välj ett befintligt meddelande från en vän i vänstra kolumnen eller sök alternativt efter en väns namn och välj det från de automatiska förslagen.

   4. För den vän som valts ser du en lista med alternativ visas till höger. Välj Meddelanden .

   5. Avmarkera rutan för Ta emot aviseringar för nya meddelanden och / eller Ta emot aviseringar för reaktioner i popup-rutan som visas.

   6. I Messenger-appen trycker du på din profilbild i det övre högra hörnet.

   7. Tryck på Meddelanden.

   8. Klicka på Stäng av aviseringar så att du inte längre får Messenger-aviseringar på din mobila enhet.

   9. Du har också möjligheten att välja Meddelanden i Messenger för att stänga av ljud eller Vibrera om du bara vill begränsa hur du blir meddelad.