Huvud sociala media Hur man tar bort Instagram-foton och -videor
sociala media

Hur man tar bort Instagram-foton och -videor

Hur man tar bort Instagram-foton och -videor
Anonim

Angrar du att du publicerar det fotot eller videon på Instagram?

Kontrollera först att du har tillgång till en kompatibel mobil enhet med den officiella Instagram-appen installerad på den. Du kan bara ta bort inlägg när du är inloggad på ditt konto i appen, vilket betyder att du inte kan ta bort något om du försöker logga in med en webbläsare på Instagram.com

Öppna Instagram-appen (logga in på ditt konto vid behov) och tryck på profilikonen i den nedre menyn för att gå till din profil. Klicka på inlägget du vill ta bort för att se det.

02

av 05

Klicka på de tre punkterna i det övre högra hörnet

I det övre högra hörnet av skärmen på varje foto- och videopost ser du tre prickar. Peka på dessa för att ta fram en meny med alternativ att välja mellan.

03

av 05

Radera eller alternativt arkivera ditt inlägg

Innan du går direkt till Ta bort-knappen bör du överväga att arkivera ditt inlägg istället. Här är en kort sammanfattning av skillnaden mellan arkivering och radering:

arkivering

  • Döljer ditt inlägg från din profil så att ingen annan kan se det (även du)
  • Ger dig möjlighet att sätta tillbaka ditt inlägg på din profil när du vill, utan tidsgräns för hur länge det kan stanna i ditt arkiv
  • Håller alla dina likes och kommentarer på inlägget

Radera

  • Raderar ditt inlägg permanent från din profil, inklusive alla gillar och inlägg som det fick
  • Det går inte att ångra

Det trevliga med arkivering är att det gör att ditt inlägg verkar ha tagits bort när det i verkligheten har flyttats till ett doldt avsnitt som du alltid kan lägga tillbaka när som helst.

För att komma åt ditt arkiv navigerar du till din profil och knackar på ikonen för klockpilen i det övre högra hörnet. Klicka sedan på Arkiv längst upp och välj Inlägg för att se inlägg som du har arkiverat.

Om du någonsin vill sätta tillbaka ett arkiverat inlägg på din profil, klicka på inlägget från din profil för att se det och tryck sedan på de tre punkterna i det övre högra hörnet för att välja Visa på profil . Alternativt, om du har bestämt att du definitivt inte vill ha inlägget i din profil eller i dina arkiv längre, kan du gå vidare och knacka på Radera .

04

av 05

Bekräfta att du vill ta bort ditt inlägg

För att slutföra den permanenta radering av ditt Instagram-inlägg blir du ombedd att trycka på Ta bort igen bara för att bekräfta att du verkligen vill ta bort ditt inlägg. Kom ihåg att när ett inlägg har tagits bort kan det inte ångras.

05

av 05

Ta bort inlägg från dina gillar och bokmärken

Om du har inlägg från andra Instagram-användare som är sparade i dina gillar eller dina bokmärken kan du ta bort dem från dessa avsnitt genom att avmarkera eller avmarkera dem (men du kan inte ta bort dessa inlägg permanent från Instagram eftersom de inte är dina inlägg).

Om du vill ta bort inlägg från ditt gillade-avsnitt går du till din profil, knackar på kugghjulsikonen och bläddrar nedåt för att knacka på inlägg du har gillaat . Klicka på inlägget som du vill avmarkera och tryck sedan på hjärtknappen i det nedre låthörnan så att det inte längre är färgat rött.

För att ta bort inlägg från dina bokmärken, gå till din profil, tryck på bokmärkesikonen som visas direkt ovanför ditt flöde, tryck på inlägget du vill ta bort bokmärket och tryck sedan på bokmärkesikonen i det nedre högra hörnet så att det inte längre är färgat svart .