Huvud fönster Hur man tar bort nedladdningar på alla plattformar
fönster

Hur man tar bort nedladdningar på alla plattformar

Hur man tar bort nedladdningar på alla plattformar
Anonim

Spara utrymme genom att rensa bort oönskade filer

 • En lista över nedladdade filer och mappar bör nu visas. Välj en eller flera som du vill ta bort och högerklicka.

  Ett snabbt sätt att välja alla filer som finns i din nedladdningsmapp är att klicka på en fil och sedan använda kortkommandot Ctrl + A. Det borde göra att alla filer och mappar i din nedladdningsmapp markeras, så kan du ta bort dem alla på en gång.

 • En snabbmeny ska nu visas. Klicka på Radera .

  Andra metoder för att ta bort dessa filer och mappar är att trycka på Delete- tangenten på tangentbordet efter att du har valt dem eller för att välja Delete- alternativet från File- menyn.

 • En varningsdialogruta kan visas med frågan om du är säker på att du vill flytta nedladdningarna till papperskorgen. Klicka på Ja för att fortsätta.

 • Dina nedladdningar har nu lagts i papperskorgen men finns fortfarande kvar på din hårddisk. Som ett resultat har du ännu inte rensat något nytt lagringsutrymme förrän du har tömt papperskorgen.

  Hur man tar bort nedladdningar i macOS

  1. Starta Finder- appen via smiley-ikonen som finns i det nedre vänstra hörnet på din skärm, inom macOS Dock.

  2. Ett nytt Finder-fönster bör visas. Klicka på Nedladdningar, som finns i den vänstra menyraden under rubriken Favoriter .

  3. Alla filer som har laddats ner till standardplatsen listas i den här mappen. Välj en eller flera filer du vill ta bort.

  4. Dra dem manuellt till papperskorgen, som finns i nedre högra hörnet på skärmen, eller välj Arkiv > Flytta till papperskorgen från Finder- menyn. Du kan också använda följande kortkommando för att flytta nedladdningarna till papperskorgen: COMMAND + DELETE .

  5. Dina nedladdningar flyttas till papperskorgen, men finns fortfarande på din hårddisk. För att ta bort dem helt, välj Finder från menyn längst upp på skärmen och klicka på Töm papperskorgen när rullgardinsmenyn visas. Du kan också använda följande kortkommando för att snabbt radera alla filer i papperskorgen: COMMAND + SHIFT + DELETE .

   Alla filer i ditt MacOS Trash kommer att raderas när du vidtar denna åtgärd, inte bara nedladdningarna som nyligen placerades där. Dessa kan inte återvinnas efter det faktum, så se till att det inte finns något viktigt i papperskorgen innan du fortsätter.

  6. Ett varningsmeddelande visas med frågan om du är säker på att du vill ta bort alla objekt i papperskorgen permanent. Välj Tom papperskorgen för att fortsätta.

   Hur man tar bort nedladdningar i Android

   I nyare versioner av Android kan nedladdningar tas bort direkt från Chrome-webbläsaren, som standard installeras i Googles operativsystem.

   1. Öppna din Chrome-webbläsare.

    Om du kör en tidigare version av Android, kan du behöva öppna webbläsaren i stället. Dessa versioner har också en nedladdningsikon i din huvudgrupp av appar. Om din telefon eller surfplatta har det här alternativet kan du också hitta och ta bort nedladdade filer därifrån.

   2. Klicka på menyknappen, som finns i det övre högra hörnet och representeras av tre vertikalt inriktade prickar.

   3. När rullgardinsmenyn visas väljer du Nedladdningar .

   4. En lista med tidigare nedladdade filer ska visas. Välj menyknappen till höger om filen som du vill ta bort, även representerad av tre vertikalt inriktade prickar. När popup-menyn visas klickar du på Ta bort .

   5. Upprepa den här åtgärden för varje nedladdning som du vill ta bort.

    Hur man tar bort nedladdningar i iOS

    Till skillnad från de andra operativsystemen i denna handledning erbjuder iOS inte en enda plats där nedladdade filer kan nås och raderas. Det finns emellertid sätt att frigöra lite utrymme på din iPad, iPhone eller iPod touch genom att ta bort foton, videor, ljudfiler som musik och podcasts, såväl som dokument.

    Beroende på dina inställningar kan vissa av dessa filer bara lagras i iCloud och inte på din faktiska enhet, så att du tar bort lagringsutrymme faktiskt. Om du vill kontrollera ditt tillgängliga lagringsutrymme före och efter att du har tagit bort ett objekt eller grupp av objekt tar du följande sökväg från din startsida: Inställningar > Allmänt > Om > Kapacitet / Tillgängligt .

    Radera foton

    Tro det eller inte, foton kan ta en överraskande mängd lagringsutrymme på din iOS-enhet. För att ta bort de du inte längre vill, öppna först Foton- appen och knacka på Välj, som finns i det övre högra hörnet. Klicka sedan på varje foto som du vill ta bort så att de alla har en blå och vit bock som följer med dem. Välj slutligen papperskorgen-ikonen i det nedre högra hörnet av skärmen och knacka på Radera foto från popup-menyn.

    Radera videor

    Videor kan ta ännu mer utrymme, särskilt de med en betydande längd. Följ samma steg som du gjorde för att radera foton, välj istället Videor på menyn Mediatyper i Photo- appen i förväg.

    Radera musik och ljud

    Musik och annat ljud kan också hysa värdefullt lagringsutrymme, särskilt om du håller på med filer som du aldrig kommer att lyssna på igen eller som du har säkerhetskopierat någon annanstans. För att ta bort dessa, öppna först Apple Music- appen och välj ikonen Bibliotek i det nedre vänstra hörnet på skärmen. På skärmen Bibliotek väljer du lämplig kategori (artister, album, låtar, etc.) och letar upp filen eller gruppen av filer du vill ta bort. Tryck och håll fingret över objektet i fråga tills en popup-meny visas. Välj Radera från biblioteket .

    Radera andra filer

    Du kanske har laddat ner, skapat eller lagrat andra filtyper på din iOS-enhet som inte längre behövs. Öppna Filer- appen och knacka på Bläddra, som finns i nedre högra hörnet. Flera mappar ska nu visas, var och en noterar hur många objekt som finns i. Klicka på mappen som innehåller filer som du vill ta bort. Tryck på Select, som finns i det övre högra hörnet och välj de filer du vill ta bort så att var och en åtföljs av en blå och vit bock. Klicka på papperskorgen-ikonen i det nedre högra hörnet på skärmen för att slutföra processen.