Huvud ipad Hur man försenar automatisk viloläge och lösenordslås på iPad
ipad

Hur man försenar automatisk viloläge och lösenordslås på iPad

Hur man försenar automatisk viloläge och lösenordslås på iPad
Anonim

Ställ in din iPad så att den tål längre perioder av inaktivitet utan att låsas

 • Välj det alternativ du föredrar. Valet är 2, 5, 10 eller 15 minuter. Du kan också välja Aldrig .

  Att välja aldrig betyder att iPad aldrig går automatiskt i viloläge. Om du lägger ner din iPad och glömmer att sätta den i viloläge, förblir den aktiv tills den tar slut på batteritiden.

  Vilken autolåsinställning är rätt för dig?

  Om iPad går in i viloläge medan du använder den, ställ in fördröjningen till 5 minuter. Medan tre extra minuter inte låter mycket, fördubblar det mer än standardinställningen.

  Om du har en Smart Cover som automatiskt sätter iPad i viloläge när klaffen är stängd, använd inställningen på 10 minuter eller 15 minuter. Om du är bra på att stänga luckan när du är klar med iPad, kommer du inte att tappa batteri, och den längre inställningen hindrar iPad från att gå i vila när du använder den.

  Hur man försenar när lösenordet krävs

  Om din iPad inte har Touch ID eller Face ID kanske du inte vill ange lösenordet varje gång du väcker din iPad. Om det har Touch ID eller Face ID kan du låsa upp iPad och göra några andra snygga trick, men du behöver inte Touch ID eller Face ID för att hoppa över att mata in lösenordet. Ställ istället en timer för hur ofta lösenordet krävs.

  1. Öppna inställningar .

  2. På vänster panel trycker du på antingen lösenord, touch-ID och lösenord eller ansikts-ID och lösenord, beroende på iPad-modell.

  3. Ange lösenordet.

  4. På skärmen Lösenordslås klickar du på Kräv lösenord .

   Ser du inte dessa inställningar på skärmen? Om du har iPad Unlock aktiverat för Touch ID eller Face ID kan du inte försena intervallet. I stället vilar du fingret på Hem- knappen eller lyfter upp telefonen och tittar på den för att låsa upp iPad.

  5. Välj en inställning från Omedelbart upp till 4 timmar på skärmen Kräv lösenord .