Huvud android Hur du anpassar Android genom inställningar
android

Hur du anpassar Android genom inställningar

Hur du anpassar Android genom inställningar
Anonim

Om ditt syn inte riktigt är vad det en gång var, kommer du att vara mycket intresserad av den här inställningen. Du kan justera standardtypstorleken på din smartphone eller surfplatta genom att öppna Inställningar, bläddra ner och knacka på Display . Inställningen för teckensnittstorlek är mitt i skärminställningarna.

På en nyare enhet kan du se ett exempel på text som visas på skärmen medan du justerar standardstorleken. Detta gör det mycket enkelt att få rätt inställning. För att justera teckensnittet, flytta skjutreglaget längst ner till höger för större eller vänster för mindre.

Du kan också ändra bakgrundsbilden på din hemskärm genom att trycka på Bakgrund i skärminställningarna. Du kan välja mellan standard tapeter eller bläddra igenom dina foton för den perfekta bilden. På en nyare enhet kan du också ladda ner och använda Live Wallpaper, som är en animerad bakgrund. Live Wallpaper kan dock tappa din enhet, så det rekommenderas inte. Läs mer om hur du väljer bakgrundsbilder och hur du laddar ner ny tapeter.

Ett snyggt sätt att anpassa din enhet är med en skärmsläckare. Som standard visar de flesta enheter helt enkelt tiden, men om du trycker på Skärmsläckare i skärminställningarna kan du ställa in den för att använda en mängd olika foton, antingen från ett specifikt album eller från hela fotobiblioteket.

Tycker du att du vill justera skärmens ljusstyrka regelbundet? Anpassningsbar ljusstyrka är ett annat bra alternativ i skärminställningarna. Den kommer att kontrollera det omgivande ljuset och justera skärmens ljusstyrka baserat på hur ljus eller mörk den är i rummet.

Hur du filtrerar aviseringar

Meddelanden är de meddelanden som dyker upp på låsskärmen och nås genom att svepa ner från toppen av Android-skärmen. Om du upptäcker att du får mycket fler aviseringar än du vill kan du filtrera bort några meddelanden.

När du pekar på Meddelanden från menyn Inställningar ser du en lista över alla appar på din enhet. Rulla nedför listan, peka på appen du vill ta bort från aviseringar och välj Blockera alla från listan. Om du fortfarande vill se meddelandet men inte vill att din smartphone eller surfplatta ska pipa åt dig väljer du Visa tyst .

Override Stör inte stör är en intressant funktion som gör din inställning Stör inte till en prioriteringslista. Genom att knacka på Återstyr Stör inte på får du fortfarande Meddelanden från den aktuella appen till och med Stör inte stör.

Vill du inte att några aviseringar dyker upp på låsskärmen? Du kan hålla aviseringar från låsskärmen genom att trycka på växelknappen längst upp till höger på skärmen när du visar alla appar i aviseringsinställningarna. Knacka på låsskärmen låter dig växla mellan att aktivera eller inaktivera aviseringar som visar när din enhet är låst.

Hur du inaktiverar eller avinstallerar appar

När du tar bort en app från hemskärmen raderar inte appen faktiskt. Det tar bara bort genvägen. Om du vill avinstallera en app eftersom du inte längre använder den eller vill ha lagringsutrymme kan du göra det i inställningarna.

Du kan hitta en lista över alla appar som är installerade på enheten genom att knacka på Apps på menyn Inställningar. Rulla ner och tryck på appen du vill ta bort från enheten. I de flesta fall ser du Avinstallera längst upp till vänster på skärmen. Genom att trycka på detta kommer appen att tas bort från din smartphone eller surfplatta.

Tyvärr kan vissa appar som medföljde din enhet inte avinstalleras. I det här fallet ser du Inaktivera i stället för avinstallera . Det är en bra idé att gå vidare och inaktivera dessa appar bara för att se till att de inte använder några andra resurser.

Är du nyfiken på Force Stop ? Det här alternativet stänger appen ur minnet. Det är lite annorlunda från att stänga appar via den vanliga uppgiftshanteraren. Normalt ges en app indikationer på att den håller på att stängas, men ibland kan en frusen app fastna i ett tillstånd som inte låter den sluta. Force Stop stänger alla felaktiga appar utan att ge den någon varning. Helst bör du aldrig behöva använda den, men om du har en app som fastnar i minnet kommer Force Stop att hantera den.

Hur du uppdaterar till den senaste versionen av Android

Det är alltid viktigt att hålla på den senaste versionen av operativsystemet. Ett av de vanligaste orsakerna till en patch eller uppdatering är att fixa säkerhetshål som finns i systemet. Uppdatering är också ett bra sätt att få coola nya funktioner installerade på din enhet.

Du kan leta efter uppdateringar genom att trycka på Om smarttelefon eller Om surfplatta i slutet av Inställningslistan. Det första alternativet är systemuppgradering . Du kommer också att se ditt modellnummer, Android-version och annan information om enheten. Om operativsystemet inte finns i den senaste versionen som är tillgänglig för din enhet visas en uppgraderingsknapp.

Kom ihåg att inte alla enheter får uppdateringar av operativsystemet samtidigt. Ofta kommer din operatör (AT&T, Verizon, etc.) att behöva logga ut vid en uppdatering. Så om du hör om en uppdatering men inte visas som tillgänglig på din enhet, kanske du vill komma tillbaka om några veckor.

Läs mer om uppdatering av din Android-enhet.

Några fler saker du kan göra i inställningar

Vad kan du göra mer i Inställningar? För att justera ljusstyrkan, ansluta till Wi-Fi-nätverk, justera skärmens ljusstyrka, sätta telefonen i flygläge eller slå på Bluetooth finns det en snabbmeny som kan användas snabbare än att öppna Inställningar. Detta öppnas genom att skjuta fingret ner från toppen av skärmen för att visa aviseringarna och sedan skjuta fingret nedåt för att avslöja snabbmenyn. Ta reda på mer om snabbmenyn och alla coola saker du kan göra med den.

Men det finns massor av coola funktioner dolda i inställningar. Du hittar enhetsspecifika inställningar, till exempel hur du reagerar när smarttelefonen eller surfplattan är ansluten till en TV för enheter som har en HDMI-ingång. Du kan också ställa in en skrivare genom att gå till Utskrift i systeminställningarna och välja Lägg till tjänst.

Här är några fler saker du kan göra i Android: s inställningar:

  • Ta reda på vilka appar som äter upp mest lagringsutrymme . Tryck på Lagring från menyn Inställningar och tryck sedan på Apps. Detta visar en lista över appar med de som först behöver mest lagringsutrymme.
  • Ta reda på vad som använder mest batteri . Om du pekar på Batteri från Inställningar, ser du en lista över appar och tjänster som har använt mest ström under de senaste dagarna. De flesta av oss kommer att se ledig tid, skärm och operativsystem nära toppen, och det finns inte mycket du kan göra åt dem. Men om du ser en app i listan som du sällan eller aldrig använder, är det troligt att appen laddas automatiskt när du sätter på enheten. Du kan inaktivera eller avinstallera appen med anvisningarna ovan. Detta är ett bra alternativ om du tycker att din smartphone eller surfplatta går långsamt.
  • Skapa nya användarprofiler . Om du är på en surfplatta som används av flera personer kan du ställa in en profil för varje användare. Detta gör att varje person kan ställa in surfplattan hur de vill ha den.
  • Installera Android Pay . Om du vill börja använda din smartphone för att betala i kassaapparater kan du ställa in Android Pay genom att trycka på Google från Inställningar och sedan trycka på Android Pay. Du blir ombedd att lägga till ett kredit- eller betalkort. För att få ut mesta möjliga av Android Pay bör du ladda ner appen.
  • Återställ enheten till fabriksinställningar . Detta är viktigt om du vill sälja din smartphone eller surfplatta. Det kan också vara ett sista steg felsökningssteg om du har ett problem som inte kan åtgärdas genom att starta om enheten. Den här processen raderar data och appar på enheten och sätter dem i samma tillstånd som när den var ny. För att återställa enheten klickar du på "Säkerhetskopiera och återställ" och sedan på "Återställ fabriksdata." Läs mer om hur du återställer enheten.
  • Ställ in ett lösenord eller ett mönster för att låsa upp enheten . I Säkerhetsinställningarna kan du välja Skärmlås för att ställa in en fyrsiffrig stift eller ett alfanumeriskt lösenord som krävs innan någon kan få åtkomst till din smartphone eller surfplatta. Du kan också använda ett mönster för att låsa upp enheten, och om du bara vill att den ska vara låst när du inte är hemma väljer du Smart Lock och lägger till en säker plats.