Huvud iphone & ipod Hur beskär du videor på iPhone
iphone & ipod

Hur beskär du videor på iPhone

Hur beskär du videor på iPhone
Anonim

Gör filmer som en proffs på iPhone, iPad och iPod touch

 • Tryck på beskärningsikonen mitt på skärmen. Du får en lista över alla videofiler som du har spelat in på din iPhone.

 • Klicka på videon som du vill beskära för att spela upp den och klicka sedan på kryssmarkeringen i det övre högra hörnet.

 • Tryck och dra i ett av hörnen på rutan för att börja beskära din video och tryck på mitten av rutan för att flytta den.

  Förinställda sidförhållanden finns längst ner på skärmen om du behöver en specifik storlek för din video.

 • Klicka på knappen i det övre högra hörnet för att återge din beskuren video.

 • Se din beskurna video i appen. Om du är nöjd med det, tryck på Spara för att lagra den på din iPhone eller tryck på Mer för att dela den.

  Spara en beskuren video kommer inte att skriva över originalet.

 • När du är klar klickar du på Hem- ikonen i det övre högra hörnet för att återgå till appens välkomstskärm.

  Är beskärning detsamma som trimning?

  Begreppen beskärning och beskärning används ofta omväxlande, men de är tekniskt mycket olika. Medan beskärning ändrar vad du ser när du tittar på en videofil ändrar klippning videoklippets längd eller körtid.

  Till exempel skulle du klippa en video från en minut till 30 sekunder, men du skulle beskära en video så att den fyller hela skärmen när den används som en Instagram-berättelse. Trimning gör en video kortare; beskärning ändrar hur mycket av videon du kan se när som helst.

  Varför ska jag beskära en video?

  Det finns flera skäl som du kanske vill överväga att beskära en video på din iPhone, iPod touch eller iPad:

  • Ta bort ett objekt eller en person . Om du har filmat en fantastisk video, men det finns någon i bakgrunden som förstör bilden, kan du helt enkelt skära ut dem som du gör med ett foto.
  • För att optimera videon för feeds i sociala medier . Många väljer att beskära sina videofilmer i ett kvadratiskt bildförhållande innan de delar på sociala medie-appar som Twitter och Facebook. Det beror på att fyrkantiga videor visas större i flöden för sociala medier och därför är mer synliga på små skärmar.
  • För att optimera för Instagram-berättelser . Widescreen-videor visas antingen väldigt små i Instagram-berättelser eller fokuserar uteslutande på mitten av skärmen när du zooma in. Att beskära en video innan du laddar upp den till Instagram kan säkerställa att videon fokuserar på vad du vill ha den.

  Varför ska jag beskära en video på iPhone?

  Antagande att du har spelat in och sparat videon på din iPhone, att beskära en video på en iPhone är mycket bekvämare och tidseffektivare än att överföra den till en dator för redigering. Videoredigeringsappar på iOS-enheter är också enklare att använda, och de har betydligt strömlinjeformade exportalternativ som kräver mycket lite teknisk kunskap.

  Även om det är lättare att redigera en iPhone-video på en iPhone, kan du alltid skicka den till en annan enhet och redigera den där. De flesta videoredigeringsappar stöder iPhone-videor.