Huvud programvara Hur man skapar en PowerPoint-fotnot
programvara

Hur man skapar en PowerPoint-fotnot

Hur man skapar en PowerPoint-fotnot
Anonim

Inkorporera citat eller referenser i dina presentationer

 • Välj fliken Infoga, som ligger högst upp i PowerPoint-gränssnittet.

 • Välj Header & Footer .

 • Header & Footer-gränssnittet ska nu vara synligt och överlägga PowerPoint-fönstret. Välj fliken Bild, om den inte redan har valts.

 • Välj sidfot .

 • I redigeringsfältet Footer skriver du först numret, bokstaven eller symbolen du använde i steg 2.

 • Därefter, följ ett mellanslag, ange texten du vill visas i din fotnot.

 • Om du vill visa sidfoten med din fotnottext på bara den aktuella bilden väljer du Använd . Om du vill visa den här sidfoten på alla bilder inom det aktuella däcket väljer du Använd på alla .

 • Din fotnot bör nu vara synlig. Om du vill visa dina fotnotindikatorer i rätt superscriptformat väljer du först nummer, bokstav eller symbol så att den är markerad.

 • Välj Hem som finns i det övre vänstra hörnet av PowerPoint-gränssnittet.

 • Välj den diagonala pilen i nedre högra hörnet av teckensnittet i PowerPoint: s huvudverktygsfält.

 • Teckensnittsdialogrutan ska nu vara synlig och överlägga huvudfönstret i PowerPoint. Välj fliken Teckensnitt om den inte redan har valts.

 • I avsnittet Effekter väljer du Superscript för att aktivera det.

 • Välj OK .

 • Din fotnotindikator kommer nu att visas i rätt superscriptformat. Upprepa detta så många gånger som behövs för att konvertera alla fotnotindikatorer till rätt storlek.

 • För att ta bort en fotnot när som helst, gå tillbaka till gränssnittet Header & Footer som nämns i steg 5 och välj Footer igen för att ta bort bockmarkeringen och inaktivera den. Om du vill ta bort fotnot från den aktuella bilden väljer du Använd . För att ta bort sidfoten från alla bilder väljer du Använd på alla .

  Hur man skapar en fotnot i PowerPoint för macOS

  1. Öppna bilden som du vill lägga till en fotnot till.

  2. Klicka på texten eller bilden du vill hänvisa till i din fotnot och skriv ett nummer till höger om det, helst "1" om det är den första fotnoten på bilden. Du kan också använda en bokstav eller symbol om du föredrar det.

  3. Klicka på Infoga- fliken, som ligger längst upp i PowerPoint-gränssnittet.

  4. Klicka på Header & Footer .

  5. Header & Footer-gränssnittet ska nu vara synligt och överlägga PowerPoint-fönstret. Klicka på fliken Bild, om den inte redan har valts.

  6. Klicka på sidfot för att aktivera den.

  7. Skriv redigeringsfältet Footer, skriv numret, bokstaven eller symbolen du använde i steg 2.

  8. Därefter, följ ett mellanslag, ange texten du vill visas i din fotnot.

  9. Klicka på Apply för att visa sidfoten med din fotnottext på bara den aktuella bilden, eller klicka på Apple to All för att visa sidfoten på alla bilder i det aktuella däcket.

  10. Din fotnot bör nu vara synlig. Om du vill visa dina fotnotindikatorer i rätt superscriptformat väljer du först nummer, bokstav eller symbol så att den är markerad.

  11. Klicka på fliken Hem som finns i det övre vänstra hörnet av PowerPoint-gränssnittet.

  12. Klicka på Superscript- ikonen, som finns i teckensnittet i PowerPoint-bandet och representeras av en "x" med ett mindre nummer 2.

  13. Din fotnotindikator kommer nu att visas i rätt superscriptformat. Upprepa detta så många gånger som behövs för att konvertera alla fotnotindikatorer till rätt storlek.

  14. För att ta bort en fotnot när som helst, gå tillbaka till gränssnittet Header & Footer som nämns i steg 5 och klicka på Footer för att ta bort bockmarkeringen och inaktivera den. Om du vill ta bort fotnot från den aktuella bilden klickar du på Använd . För att ta bort sidfoten från alla bilder klickar du på Använd på alla .

   Hur man skapar en fotnot i PowerPoint Online

   Processen att skapa fotnoter i PowerPoint Online skiljer sig väsentligt från sina Windows- och macOS-motsvarigheter, delvis eftersom webbversionen inte erbjuder möjligheten att konvertera siffror, bokstäver eller symboler till superscript.

   För att starta, navigerar du till bilden där du vill lägga till en fotnot.

   1. Välj fliken Infoga, som ligger längs den översta raden i det webbaserade PowerPoint-gränssnittet.

   2. Välj textruta .

   3. En ny textruta ska läggas till i din bild. Byt ut dess platshållartekst med ett nummer, helst "1" om det är den första fotnoten på bilden. Du kan också använda en bokstav eller symbol om du föredrar det.

   4. Välj detta nyskrivna tecken så att det markeras och välj sedan fliken Hem .

   5. Använd rullgardinsmenyn Teckensnittstorlek, som finns i PowerPoint-verktygsfältet, för att ändra storleken på din fotnotindikator till ett nummer som är minst 3 punkter mindre än den medföljande texten. Detta kommer att ge utseendet på superscript även om det tekniskt bara är ett mindre teckensnitt.

   6. Välj och dra hela textrutan så att numret eller symbolen placeras direkt till höger om den text eller bild som den refererar till.

   7. Upprepa steg 1-2 för att lägga till en annan textruta i bilden. Byt ut platshållarens text med samma nummer, bokstav eller symbol som används i din fotnotindikator, följt av ett mellanslag och din fotnotbeskrivning.

   8. Slutligen väljer du och drar den här nya textrutan längst ner på bilden till en plats som verkar lämplig för en fotnot.