Huvud sociala media Hur man skapar en anpassad Facebook-vänlista
sociala media

Hur man skapar en anpassad Facebook-vänlista

Hur man skapar en anpassad Facebook-vänlista
Anonim

Om du har många Facebook-vänner, använd listor för att hålla dem organiserade

För närvarande verkar det som om Facebook-vänlistor bara kan skapas och hanteras genom att logga in på Facebook på skrivbordswebben och inte via mobilapparna.

Logga in på ditt konto på Facebook.com i en webbläsare och klicka på alternativet Vänlistor i menyn längst till vänster på ditt nyhetsflöde. Du kanske måste bläddra lite förbi favoriter, sidor, appar, grupper och andra avsnitt. Du måste till och med klicka på Se mer … längst ner om du använder många andra Facebook-funktioner.

När du har klickat på vänlistor kommer du till en dedikerad sida med alla dina vänlistor. Som standard ger Facebook dig tre grundläggande listor: Nära vänner, bekanta och begränsad.

Du kan också bara besöka Facebook.com/bookmarks/lists för att komma åt dina listor direkt.

Hur man skapar en ny anpassad vänlista

Nu när du vet var du hittar dina listor kan du skapa en ny genom att klicka på knappen + Skapa lista högst upp på vänlistasidan. En popup-ruta visas där du ber namnet på din lista och börja skriva in vänner namn för att lägga till dem. Facebook kommer automatiskt att föreslå vänner att lägga till när du börjar skriva deras namn.

När du är klar med att lägga till de vänner som du vill inkludera i din lista klickar du på Skapa så kommer den att läggas till i din lista med vänlistor. Du kan skapa så många vänlistor du vill. Skapa en för familj, kollegor, gamla collegevänner, gamla gymnasievänner, frivilliga gruppvänner och allt annat som kan hjälpa dig att organisera alla.

Om du klickar på valfri lista visas ett mini-nyhetsflöde av inlägg gjorda av bara de vänner som finns i listan. Klicka på Hantera lista i det övre högra hörnet för att redigera din lista, byta namn på den eller ta bort den.

Från Friend List-sidan kan du också flytta markören över valfritt listnamn och klicka på kugghjulsikonen som visas till höger om den antingen arkiverar listan (om det finns vänner i den) eller ta bort listan (om det inte finns några återstående vänner i det).

Att arkivera en lista innebär att du inte kommer att kunna dela inlägg med den här listan och att du inte kommer att kunna se den här listan i länkarna på din hemsida. Du kan dock fortfarande se den här listan på din vänlista-sida och du kan återställa den när du vill.

Hur du snabbt lägger en vän till valfri lista

Låt oss säga att du har glömt att lägga till en viss vän i en lista när du skapade den, eller så har du bara lagt till en helt ny vän i ditt nätverk. För att snabbt lägga till honom eller henne i en befintlig vänlista, behöver du bara sväva markören över deras namn eller profilfoto-miniatyr som det visas på ett av deras inlägg i ditt nyhetsflöde för att visa förhandsgranskningsrutan för miniprofil.

Därifrån flyttar du markören så att den svävar över vänner-knappen i deras minyprofilförhandsvisning, och klicka sedan på en av de översta listorna som visas först från popup-listan med alternativ eller alternativt klicka på Lägg till i en annan lista .. En lista med dina aktuella vänlistor visas så att du kan klicka på någon av dem för att automatiskt lägga till den vänen till den. Du kan också bläddra hela vägen till botten av din lista med vänlistor för att snabbt skapa en ny lista.

Om du vill ta bort en vän från en lista håller du bara muspekaren över vänner-knappen i deras profil eller miniprofilförhandsvisning och klickar på listan som du vill ta bort dem från, som borde ha en bock vid sidan. Kom ihåg att dina vänlistor endast är avsedda att användas, och att ingen av dina vänner meddelas när du lägger till eller tar bort listorna du skapar och hanterar.

När du nu börjar skapa en statusuppdatering kan du se alla dina vänlistor när du klickar på delningsalternativen ("Vem ska se detta?"). Facebook-vänlistor gör det superlätt att snabbt dela en uppdatering skräddarsydd för en viss grupp vänner.

Uppdaterad av: Elise Moreau