Huvud programvara Hur konverterar jag en bild till GIF-format
programvara

Hur konverterar jag en bild till GIF-format

Hur konverterar jag en bild till GIF-format
Anonim

De flesta bildredigerare och konverteringsprogram kan spara en bild till GIF

 • Dokument
 • kalkylblad
 • presentationer
 • Desktop Publishing
 • databaser
 • Animering och video
 • avSue Chastain

  En myndighet för grafisk programvara med webbdesign och utskriftsuppgifter för publicering.

  De flesta bildredigeringsprogram stöder konvertering av bilder till GIF-format. Men om programmet du använder inte stöder konverteringen finns det också massor av online-bild till GIF-omvandlare och dedikerade bildkonverterare som stöder GIF.

  Du kanske vill konvertera PNG, JPG eller något annat bildformat till GIF för knappar, rubriker, logotyper, banners och andra webbplatsobjekt. Tänk dock på att för fotografiska bilder, som människor och objekt, är JPG det föredragna formatet.

  Konvertering till GIF med ett program

  Nästan varje grafikredigerare delar en liknande struktur när det gäller huvudmenyn. Det finns vanligtvis högst upp i programmet och innehåller en som används specifikt för att importera bilder, där du ofta kan konvertera bilden till GIF.

  1. Öppna bilden i din fotoredigerare.

  2. Klicka på Arkiv .

  3. Klicka på Spara som .

   Vissa program kan namnge detta Spara, exportera, konvertera eller något annat som betyder "spara", som nedladdning .

   Om programmet har alternativet Spara för webben, använd det istället så att bilden kan komprimeras för att spara diskutrymme och i slutändan bandbredd om den kommer att användas online.

  4. Skriv ett namn för den nya filen.

  5. Välj GIF på rullgardinsmenyn Spara som typ .

   Vissa program kan använda olika ord här, som GIF (Animerad), Grafiskt utbytesformat eller CompuServe (* .GIF) .

   Om du inte ser var du ändrar filtypen, eller GIF inte är ett alternativ, hoppar du ner till botten av denna sida för några alternativa sätt att konvertera en bild till GIF.

  6. Leta efter en alternativknapp för att anpassa inställningar specifika för GIF-formatet. Dessa alternativ varierar beroende på programvaran och kan till och med vara frånvarande, men mer än troligt kommer att inkludera några eller alla av följande alternativ:

   • GIF87a eller GIF89a : GIF87a stöder inte transparens eller animering. Om du inte har blivit instruerad på annat sätt, bör du välja GIF89a.
   • Interlaced eller icke-interlaced : Interlaced bilder laddar ner i pass och visas så gradvis på skärmen när de laddar ner. Detta kan ge en illusion av snabbare laddningstid, men det kan öka filstorleken.
   • Färgdjup : GIF-bilder kan ha upp till 256 unika färger. Ju färre färger i din bild, desto mindre blir filstorleken.
   • Transparens : Du kan välja en enda färg i bilden som ska göras osynlig, så att bakgrunden kan visas när bilden visas på en webbsida.
   • Dithering : Dithering ger ett jämnare utseende på områden med färggraderingar, men kan också öka filstorleken och nedladdningstiden.
   • Förlorat : Justering av förlustkomprimeringsvärdet påverkar direkt både bildkvaliteten och filstorleken. Ju lägre värde, desto tydligare och större bild.

  7. Klicka på Spara .

  8. Beroende på programmet kan den här knappen istället kallas OK, Konvertera eller Exportera .

   Några andra sätt att konvertera en bild till GIF är med ett program som är utformat för bildkonverteringar. Ett exempel som fungerar på Windows, macOS och Linux är XnConvert.

   Online-bild till GIF-omvandlare

   Om din bildredigerare inte stöder konvertering till GIF eller om du hellre vill använda en onlinetjänst för att konvertera dina PNG, JPG, TIF etc. till GIF har du många alternativ.

   Zamzar är en gratis online-bildkonverterare som kan spara olika bildformat till GIF.

   1. Klicka på Välj filer för att välja din bild.

   2. Välj gif för steg 2.

   3. Ange din e-postadress i textrutan.

   4. Klicka på Konvertera för att få ett e-postmeddelande med en nedladdningslänk till GIF-filen.

    FileZigZag är en annan omvandlare som körs i din webbläsare för att konvertera bilder till GIF. I likhet med Zamzar skickas din GIF-fil via e-post.