Huvud webbsökning Hur färgpsykologi påverkar bloggdesign
webbsökning

Hur färgpsykologi påverkar bloggdesign

Hur färgpsykologi påverkar bloggdesign
Anonim

Färgens betydelse är viktiga i webbdesign

 • Det bästa på webben
 • Sökmotorer
 • Säkerhet och integritet
 • avSusan Gunelius

  En specialist på marknadskommunikation som skriver om varumärke genom bloggar.

  Färgpsykologi säger att färger har betydelse. Med andra ord framkallar färger medvetet känslor och tankar när människor ser dem. Visste du att färgpsykologi kan påverka hur människor tänker och känner om din blogg eller webbplats? Det är sant! Innan du väljer färgerna för din blogg, läs igenom de vanligt accepterade färgbeteckningarna nedan. Det sista du vill göra är att förlora besökare på grund av att de undermedvetna påverkar färgerna i din blogg. Tänk på att färger kan betyda olika saker i olika delar av världen.

  Blå

  Blått är en mycket vanlig färg i blogg och webbdesign. Många bästa webbmärken använder blått som sin primära märkesfärg. Till exempel är logotyper och webbplatser eller Twitter, Facebook och LinkedIn alla övervägande blå. Det beror på att blå är en mycket populär färg för män och kvinnor. Faktum är att en mycket bred publik gillar färgen blå. I färgpsykologi sägs blått väcka känslor av lugn, säkerhet, förtroende och pålitlighet.

  Röd

  Rött har länge varit förknippat med ilska. Färgpsykologer tror att färgen röd faktiskt orsakar ett fysiskt svar när människor ser det, inte bara ett undermedvetet svar. Till exempel upplever testpersoner en accelererad hjärtfrekvens när de presenteras med färgen röd. Om du vill fånga någons uppmärksamhet och få en reaktion är rött ett bra färgval. Det anses vara en aggressiv och energisk färg.

  Grön

  När människor ser grönt tänker de vanligtvis på gräs och natur. Det anses vara en frisk och hälsosam färg. Emellertid är mörka gröna bunden närmare pengar.

  Gul

  När du behöver en färg för att kommunicera positivitet och värme, är gult ett perfekt val. Det har också i studier visat sig vara den första färgen som folk ser. Yellow är det perfekta valet för att uppmärksamma de viktigaste delarna av din blogg eller webbplats.

  Orange

  Orange är inte lika populärt som några av de andra färgerna på denna lista, men det har visat sig väcka känslor av spänning och representerar kul. Om din är en rolig och spännande blogg, överväg att använda orange!

  Brun

  Brun är ofta associerad med jorden och kan väcka känslor av hållbarhet. Men det kan också uppfattas som smutsigt. Du bör vara försiktig med att använda brunt i din blogg eller webbdesign. Många varumärken har dock haft stor framgång med att använda brunt i sina identiteter. Till exempel äger UPS färgen brun i sjöfartsbranschen och det fungerade mycket bra för varumärket. Var inte rädd att använda en färg som verkar upopulär. Du kanske bara har en chans att göra det till ditt eget.

  Rosa

  Rosa anses vara en feminin färg med bleka pink som uppfattas som romantiska och ljusa rosor uppfattas som spännande, unga och roliga. Victoria's Secret byggde en hel produktlinje runt Pink. Om din är en feminin blogg, kan rosa vara ett perfekt val.

  Lila

  Lila har visat sig vara särskilt opopulär bland manliga publik, men färgpsykologi säger att lila kan betyda några olika saker. Till exempel uppfattas lila ofta som en kreativ färg, men det kan också uppfattas som en sofistikerad färg. För vissa människor är det nära förknippat med royalty eller spiritualitet.

  Vit

  Det finns en anledning till att rengöringsprodukter ofta är vita eller förpackade i vita behållare. Färgpsykologer rapporterar att vit är en symbol för renhet och renhet. Vitt uppmärksammar människors uppmärksamhet och fungerar särskilt bra som en bakgrundsfärg med mörk text i blogg och webbdesign.

  Svart

  Om du behöver en färg som kommunicerar kraft, högklassig, sofistikerad, lyxig och dyr, är svart det perfekta valet baserat på färgpsykologi.