Huvud programvara Hur du ändrar standardzoominställningarna i Microsoft Office
programvara

Hur du ändrar standardzoominställningarna i Microsoft Office

Hur du ändrar standardzoominställningarna i Microsoft Office
Anonim

Sätt att enkelt växa eller krympa Word, Excel, PowerPoint och mer

 • kalkylblad
 • presentationer
 • Desktop Publishing
 • Grafisk design
 • databaser
 • Animering och video
 • av Cindy Grigg

  En produktivitetsförfattare som lär ut Office-programvara för studenter och proffs.

  Om texten eller objekten i Microsoft Office-program verkar för stora eller för små är det här hur du anpassar zoom- och standardzoominställningarna efter dina inställningar.

  Genom att göra detta kan du ändra zoomnivån för det dokument du arbetar i. Om du vill ändra standardzoomen för varje ny fil du skapar måste du ändra Normalmallen. Detta tillvägagångssätt kräver att du ändrar zoominställningarna inom den mallen, så du kanske vill fortsätta läsa den här artikeln till slutet först.

  Tyvärr kan du inte ange en standardzoominställning för filer du får från andra. Så om någon fortsätter att skicka dokument som har zoomat till en myres skala, kan du behöva prata direkt med personen eller bara vänja dig på att ändra zoominställningen själv!

  Dessa funktioner varierar beroende på program (Word, Excel, PowerPoint, OneNote och andra) och operativsystem (skrivbord, mobil eller webb), men denna snabblista med lösningar bör hjälpa dig att hitta en lösning.

  Hur du anpassar zoominställningen på skärmen för ditt Office-program

  1. Om du inte redan har öppnat ett program som Word, Excel, PowerPoint och andra, gör det och ange lite text så att du bättre kan se effekten av dessa zoominställningar på datorns skärm.
  2. För att zooma in eller ut väljer du Visa - Zooma från gränssnittsmenyn eller bandet. Alternativt har den nedre högra delen av programskärmen troligen en ratt du kan ändra på genom att klicka eller dra. Du kan också använda ett genvägskommando, som att hålla ner Ctrl och sedan bläddra uppåt eller nedåt med musen. Om du inte vill använda en mus alls, är ett annat alternativ att skriva kortkommandot Alt + V. När dialogrutan Visa visas trycker du på bokstaven Z för att visa dialogrutan Zooma. För att göra dina anpassningar, skriv Tab till du kommer till rutan Procent och skriv sedan in zoomprocenten med ditt tangentbord också.
  3. Avsluta tangentbordssekvensen genom att trycka på Enter . Återigen, din dator eller enhet kanske inte fungerar med dessa Windows-kommandon, men du borde kunna hitta en genväg av något slag för att göra zoomning mindre av ett ork.

  Ytterligare tips och zoomningsverktyg

  1. Överväg att ställa in standardvyn för program som du använder mycket. Tyvärr måste du ställa in denna anpassning i varje program; ingen svitbrett inställning är tillgänglig För att göra detta väljer du Arkiv (eller Office-knappen) - > Alternativ - > Allmänt . Nära toppen bör du se ett rullgardinsalternativ för att ändra standardvyn. Detta kommer att tillämpas på alla nya dokument.
  2. Du kan också köra ett makro för att zooma Office-dokument eller göra ändringar i mallen i vissa program. Det här alternativet blir ganska tekniskt, men om du har lite extra tid kan det vara värt det för dig att gå igenom dessa steg.
  3. Du kan också välja Visa på verktygsmenyn för att hitta ytterligare zoomningsverktyg. I Word kan du zooma till en, två eller flera sidor. Zoom till 100% -verktyget finns i många Microsoft Office-program, så att du kan komma tillbaka till en baslinjens zoomnivå.
  4. Ett alternativ som heter Zoom till urval är också tillgängligt i de flesta program. Detta gör att du kan markera ett område och sedan välja det här verktyget från den Visa-menyn.