Huvud programvara Hur man ändrar bakgrundsfärg i Photoshop
programvara

Hur man ändrar bakgrundsfärg i Photoshop

Hur man ändrar bakgrundsfärg i Photoshop
Anonim

Förvandla dina foton och markera speciella minnen

När du skapar ett nytt dokument i Photoshop finns det ett alternativ att välja din bakgrundsfärg. Använd den nedrullningsbara menyn eller färgväljrutan för att välja den färg som du föredrar att bakgrunden ska vara. När du skapar den nya bilden har den ditt val som bakgrundsfärg.

n Photoshop CC 2018 kommer det alternativet att vara i det nedre högra hörnet av det nya dokumentfönstret. I äldre versioner av Photoshop kommer den att finnas längst ner i fönstret.

Om du vill ändra färgen på bakgrunden efter att du har skapat bilden kan du skapa en helt ny bakgrund i en färg du väljer:

 1. Välj fliken Lager högst upp i fönstret.

 2. Välj nytt fyllningslager och välj sedan fast färg - såvida du inte särskilt vill ha en lutning eller mönsterbakgrund.

 3. Ge det nya lagret ett namn och välj sedan OK när du uppmanas.

 4. Välj en färg från paletten och välj OK igen.

  Ändra bakgrundsfärgen i befintliga bilder

  Innan du kan ändra bakgrunden i Photoshop måste du välja den. Här är några sätt att göra det, oavsett om du arbetar med Windows eller macOS:

  • Använd verktyget med trollstavarna : Det är snabbt och smutsigt och fungerar bäst när det finns stora skillnader mellan förgrunden och bakgrunden, men det kan fungera ganska bra om du har kort tid eller tålamod. För att göra det, välj Magic Wand- verktyget från vänster-menyn (det är det fjärde nedåt och ser ut som en trollstav). Håll sedan Skift och välj de olika delar av bakgrunden du vill ändra färgen på.
  • Använd lasso-verktyget : Om trollspaken är lite för tunghänt eller inte är nyanserad för att välja all din bakgrund, kan lasso-verktyget vara till hjälp. Det finns tre du kan utnyttja för samma syfte. Välj och håll inne det tredje alternativet i den vänstra menyn för att få ett val. Standard lasso kräver att man ritar runt bakgrunden för hand; Polygonal Lasso låter dig rita definierade raka linjer; Magnetisk Lasso kommer att hålla sig till befintliga linjer och kanter. När du är klar med ritningen runt din bakgrund kan du antingen ansluta till startpunkten för att slutföra den, eller tryck Ctrl + Klicka . Om du använder en surfplatta som kör Windows 10 kommer du att högerklicka genom att trycka på och hålla på skärmen, vilket öppnar en snabbmeny med ytterligare funktioner. Välj den du behöver och tryck sedan på för samma funktion.
  • Använd maskeringsverktyget : Om du vill ha ett mycket exakt sätt att välja bakgrund på en bild kan du använda maskeringsverktyget. Det är verktyget som ligger nere från botten i menyn till vänster. Välj det och använd sedan en pensel eller liknande verktyg för att "måla" ditt val. Detta kan kombineras med ovanstående metoder för att finjustera ett befintligt urval. Du bör se de områden du har valt visas i rött. När du är nöjd med ditt val väljer du maskeringsverktyget igen för att se ditt val i streckade linjer.

  Om bakgrunden är mycket större än förgrunden när du gör ett val med någon av ovanstående metoder väljer du förgrunden istället och trycker sedan på Ctrl + Shift + I för att invertera ditt val och markera bakgrunden.

  Nu när du har valt bakgrunden är det dags att ändra färg. Du kan göra det på ett par olika sätt beroende på vilken färg du vill att bakgrunden ska vara:

  Byt nyans

  Tryck på Ctrl + U för att visa menyn Nyans och mättnad . Använd skjutreglaget Hue för att finjustera bakgrunden till din bakgrund. Den bibehåller samma ljusnivåer som tidigare, men den totala färgpaletten kommer att förändras.

  Om du hellre vill ha en mer enhetlig färg i bakgrunden kan du först ta bort den och sedan lägga till den igen innan du justerar nyans. För att göra det, tryck på Ctrl + Shift + U för att göra bilden till gråskala, öppna sedan menyn Nyans och mättnad som tidigare. Välj Colorize för att lägga till färg tillbaka i bakgrunden, använd sedan skjutreglaget Hue för att justera färgen.

  Måla över det

  Om du hellre vill ha en tom färg som din bakgrund kan du helt enkelt måla över den du redan har.

  1. På Windows och macOS trycker du på F7 för att öppna lagerfönstret.

  2. Välj Nytt lager för att skapa ett nytt lager. Det är den andra ikonen från höger.

  3. Välj Fyllverktyg från den vänstra menyn. Det här är den 12: e ikonen uppifrån som ser ut som en färghink.

  4. Använd färgpaletten längst ner i den vänstra menyn för att välja din bakgrundsfärg, välj sedan helt enkelt inom ditt val för att skapa en tom färg.

   Om du föredrar en lutningseffekt i din bakgrund väljer du och håller i Fyllverktyg för att ge dig möjligheten till lutningskopan, välj sedan och dra i ditt val för att skapa en lutningsfärg för din nya bakgrund.