Huvud webbsökning Hur man blockerar eller avblockerar någon på Tumblr
webbsökning

Hur man blockerar eller avblockerar någon på Tumblr

Hur man blockerar eller avblockerar någon på Tumblr
Anonim

Hantera bara de människor du gillar

  1. Gå till den officiella Tumblr-webbplatsen och logga in om du inte redan har gjort det.

  2. Hitta ett inlägg från en användare på din tidslinje för instrumentpanelen som du vill blockera. Om de inte har lagt ut något nyligen kan du söka efter dem via sökfältet högst upp på skärmen.

  3. Håll muspekaren över deras profilbild eller avatar; det fyrkantiga fotot till vänster om varje Tumblr-inlägg.

  4. En liten version av deras profil kommer att dyka upp med grundläggande information om dem och en länk till deras senaste inlägg. Överst på denna miniprofil finns deras Tumblr-användarnamn. Välj den lilla ikonen som liknar en persons silhuett .

  5. När du har valt ikonen ska en liten meny visas med en mängd olika alternativ. Välj Block .

  6. Du blir frågad om du vill fortsätta med blockeringen. Välj det nya Block- alternativet för att fortsätta.

  7. Den personen kommer nu att blockeras på Tumblr.

    Hur man blockerar någon på Tumblr på iOS och Android

    Att blockera någon på de officiella Tumblr-smarttelefonapparna liknar mycket hur det görs på webben.

    1. Öppna Tumblr-appen på din iOS- eller Android-enhet och logga in.

    2. Gå till Tumblr-profilsidan för personen du vill blockera; antingen knacka på deras avatar längst upp till vänster på ett av deras inlägg eller söka efter dem via sökikonen i menyn längst ner på skärmen.

    3. En gång på Tumblr-profilsidan trycker du på den lilla ikonen som ser ut som konturen för en person som finns i menyn högst upp på skärmen.

    4. En liten meny visas med en lista med alternativ. Tryck på Blockera .

    5. Appen Tumblr frågar dig om du är säker på att du vill blockera personen. Klicka på Block igen för att bekräfta blocket.

      Vad händer när du blockerar någon på Tumblr?

      Att blockera någon på Tumblr döljer i huvudsak sitt innehåll från din instrumentpanel och gör det omöjligt för dem att se ditt och kontakta dig. Här är vad som händer så snart du blockerar en användare på Tumblr.

      • Ditt konto kommer automatiskt att följa upp sin Tumblr-blogg.
      • Alla inlägg av dem som delas av personer du fortfarande följer kommer att döljas från dig.
      • De kommer inte att se dina inlägg i sin tidslinje varken direkt eller om de delas av någon annan.
      • De kan inte skicka ett meddelande eller annan kommunikation på Tumblr.
      • De kan inte söka efter dig på Tumblr.
      • De kan inte gilla, kommentera eller dela dina inlägg.

      Kan människor på tumblr säga att de har blockerats?

      Tumblr-användare får inte ett meddelande som informerar dem om att de har blockerats. De skulle bara kunna berätta om:

      • De märker att dina inlägg inte längre visas i deras Tumblr-tidslinje.
      • De försöker skicka en DM och kan inte.
      • De besöker din profil och inser att de inte kan kommentera eller dela något av dina inlägg.

      Kan du se blockerat människors innehåll på Tumblr?

      Om du blockerar någon på Tumblr kommer du automatiskt att följa upp dem så att du inte ser deras inlägg på tidslinjen på instrumentpanelen. Det hindrar dig också från att se inlägg från deras som delas av Tumblr-användare som du fortfarande följer.

      Det enda sättet att se innehåll publicerat på Tumblr av en person som du har blockerat är att besöka deras blogg direkt.

      Hur man avblockerar personer på Tumblr på webben

      1. När du är inloggad på den officiella Tumblr-webbplatsen väljer du den lilla profilikonen i det övre högra hörnet. Det är den lilla bilden som ser ut som en person bredvid blyertsikonen.

      2. En meny med ett antal alternativ visas. Välj Inställningar .

      3. På höger sida av skärmen bör du se en lista över dina olika Tumblr-bloggar. Välj namnet på bloggen vars blockerade användarlista du vill hantera.

      4. Rulla ner till botten av skärmen för att se dina blockerade Tumblr-användare.

      5. Välj blyertsikonen bredvid Blockerade tumblrs .

      6. Hitta personen du vill avblockera på Tumblr och välj Unblock- knappen bredvid deras namn.

        Hur man avblockerar personer med Tumblr-apparna

        1. I antingen iOS- eller Android Tumblr-appen trycker du på profilikonen i skärmens nedre högra hörn. Detta öppnar din Tumblr-profil.

        2. På din profil trycker du på kugghjulsikonen i det övre högra hörnet för att öppna dina kontoinställningar.

        3. Bläddra ner i listan med inställningar och knacka på menyalternativet med namnet Blockerade tumblrs .

        4. Du får en lista över alla Tumblr-användare som du har blockerat. Klicka på Avblockera bredvid personen du vill avblockera på Tumblr.

        5. Det kontot kommer omedelbart att blockeras.