Huvud sociala media Hur man blockerar någon på Facebook
sociala media

Hur man blockerar någon på Facebook

Hur man blockerar någon på Facebook
Anonim

Skicka den irriterande vänen till Facebook-hundhuset

  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
  • Sociala nätverk
  • avBrad Stephenson

    Brad Stephenson är en frilansande tekniker och geek kulturförfattare med 12+ års erfarenhet. Han skriver om Windows 10, Xbox One och cryptocurrency.

    64

    64 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

    Att blockera någon på Facebook kan vara ett effektivt sätt att skydda dig från giftiga individer, trakasserier eller personer du helt enkelt inte vill kommunicera med. Så här blockerar du en Facebook-användare och vad du behöver veta om hela processen.

    Att blockera någon är ibland en del av att spöka dem, vilket resulterar i ingen kontakt alls.

    Blockera någon på Facebook via datorn

    1. Öppna din önskade webbläsare på din dator eller smartphone och gå till den officiella Facebook-webbplatsen. Alternativt kan du också öppna Facebook-appen på din smartphone eller surfplatta.
    2. Navigera till Facebook-profilen för personen du vill blockera. Ett enkelt sätt att göra detta är genom att söka efter deras namn i sökfältet högst upp på Facebook-webbplatsen och appen.
    3. Klicka på ellipsen (tre prickar) bredvid meddelandeknappen en gång på personens profilsida.
    4. En meny med en lista med alternativ dyker upp. Klicka på Blockera .
    5. Du kommer att ges möjlighet att antingen avbryta ditt block eller fortsätta med det. För att bekräfta din blockförfrågan, tryck på Blockera en gång till. Den personen kommer nu att blockeras.

    Blockera någon på Facebook via mobil

    1. Öppna den officiella Facebook-appen på alla iOS- eller Android-smarttelefoner eller surfplattor. Om du inte redan har det, se till att logga in.
    2. Klicka på sökfältet högst upp i appen och skriv in namnet på personen du vill blockera. Hitta rätt konto i sökresultaten och tryck på dem.
    3. På användarens Facebook-profil, hitta de tre menyalternativen under sin profilbild och klicka på ellipsikonen med ordet Mer under den.
    4. En meny dyker upp med en lista med alternativ. Klicka på Blockera .
    5. Appen kommer att be dig bekräfta din begäran. Klicka på Blockera en gång till för att blockera individen.

    Vad gör blockering av någon på Facebook?

    Att blockera en användare på Facebook förhindrar i huvudsak dem från att kommunicera med dig och se ditt innehåll och samtidigt dölja allt innehåll för dig. En blockerad användare kan inte sticka dig, bjuda in dig till evenemang, skicka ett direktmeddelande eller se detaljer på din profil.

    Vem kan jag blockera på Facebook?

    Vem som helst på Facebook kan blockera alla andra användare oavsett om de är en vän, familjemedlem eller en helt främling. Du kan blockera Facebook-användare som är din Facebook-vän, de som kanske följer dina offentliga inlägg eller till och med de som inte är anslutna till dig alls.

    Varför blockerar människor andra på Facebook?

    Det finns ingen anledning till varför människor blockerar andra på det sociala nätverket på Facebook. Här är några av de vanligare motivatorerna.

    • Stalking är tyvärr mycket verklighet för vissa Facebook-användare och att blockera de inblandade är ett effektivt sätt att förhindra dem från att se ditt innehåll och skicka privata meddelanden.
    • Trakasserier och mobbning kan också vara ett problem för vissa Facebook-användare och blockering kan vara ett effektivt verktyg för att erbjuda offret ett visst skydd.
    • En verklig värld, offline, faller ut mellan en vän eller familjemedlem kan ofta resultera i att en person blir ovänlig på Facebook. Eftersom en ofrivillig användare fortfarande kan se offentliga Facebook-inlägg och skicka direktmeddelanden, kan en större försämring av en relation också resultera i ett block för att förhindra alla potentiella framtida interaktioner med personen.

    Vet blockerade Facebook-användare att de är blockerade?

    Personer som blockeras på Facebook får inte ett meddelande eller ett meddelande om att de har blockerats. De enda sättet de kan upptäcka att de har blockerats är om de navigerar till din Facebook-profil. När de gör det kommer de att få reda på att de inte längre kan se något av ditt publicerade innehåll och kommer inte att kunna skicka en vänförfrågan eller ett direktmeddelande till dig.

    För personer som inte tänker besöka din Facebook-profil kan det bokstavligen ta år att inse att du har blockerat dem.

    Kan jag avblockera personer på Facebook?

    Om du av misstag har blockerat någon på Facebook eller har ändrat din åsikt om ett block, kan du avblockera dem mycket snabbt genom att visa din blockeringslista i Inställningar på Facebooks webbplats eller app och knacka på Avblockera bredvid deras namn.

    Det är dock viktigt att notera att även om personen inte kommer att bli meddelad om blockering och avblockering, om du vill vara Facebook-vänner igen, måste du skicka en ny vänförfrågan från sin profil som de måste godkänna manuellt.

    Blockerar detsamma som att inte vänta eller avsluta?

    Blockering, ovänliga och följande är alla helt separata metoder för att begränsa exponeringen för specifika individer på Facebook.

    Om du följer upp en person eller sida på Facebook förhindrar det helt enkelt att deras inlägg visas i ditt flöde. Det är möjligt att avbryta någons inlägg medan du fortfarande upprätthåller en vänskapsförbindelse för direktmeddelanden och händelser. På samma sätt kan du fortfarande gilla en Facebook-sida och följa upp uppdateringarna så att du inte ser dem i ditt flöde.

    Ovänligt med någon på Facebook tar bort sina inlägg från ditt flöde och hindrar dem från att se några av dina icke-offentliga inlägg. De kan fortfarande meddela dig men deras kommunikationer kommer att filtreras in i din sekundära meddelandeförfrågan Inkorgen och inte din primära.

    Blockering förhindrar att någon ser alla dina inlägg, till och med offentliga, och de kan inte meddela dig alls. Du kommer också att sluta se innehållet i ditt flöde.