Huvud webbsökning Så här blockerar du sökningar i din Facebook-profil
webbsökning

Så här blockerar du sökningar i din Facebook-profil

Så här blockerar du sökningar i din Facebook-profil
Anonim

Förhindra oönskade sökningar på dig på Facebook för att hålla dig mer privat

På appen trycker du på menyikonen från den nedre menyn (iOS) eller toppmenyn (Android), bläddrar nedåt för att knacka på Inställningar och sekretess > Inställningar .

 • På webben väljer du Sekretess från den vertikala menyn till vänster.

  I appen bläddrar du ner till sekretessavsnittet och knackar på Sekretessinställningar .

 • På både webben och appen letar du efter avsnittet Hur människor hittar och kontaktar dig. Du kan anpassa följande sökinställningar:

  • Vem kan leta upp dig med den e-postadress du angav? Välj Vänner, Vänner till vänner eller Endast mig för att begränsa den här typen av sökningar.
  • Vem kan leta upp dig med det telefonnummer du angav? Välj Vänner, Vänner till vänner eller Endast mig för att begränsa den här typen av sökningar.
  • Vill du att sökmotorer utanför Facebook ska länka till din profil? På webben väljer du Redigera och avmarkera rutan som är märkt Tillåt sökmotorer utanför Facebook att länka till din profil. På appen trycker du på knappen så att den är avstängd.

  Om du stänger av behörigheten att låta sökmotorer utanför Facebook koppla till din profil, kan du behöva vänta lite på att den ska träda i kraft. Din profil kan fortfarande vara sökbar i sökmotorer under en tid efter att du har stängt av den här inställningen.

  Rekommenderas: Begränsa vem som kan skicka dina vänförfrågningar

  Om du ser allvar med att förhindra att främlingar eller oönskade människor skickar dina vänförfrågningar kanske du vill överväga att blockera personer som inte är gemensamma vänner till dina nuvarande vänner från att göra det.

  Du kan göra detta från samma avsnitt där du anpassade ovanstående sekretessinställningar (under Hur människor hittar och kontaktar dig i sekretess / sekretessinställningar). Ändra Vem kan skicka dina vänförfrågningar? från vänner till vänner till vänner .

  Så om du kommer upp i Facebook-sökresultat när någon du inte känner söker efter ditt namn eller annan personlig information, kommer de inte att kunna skicka en vänförfrågan om de inte redan är vänner med minst en av dina vänner .

  Facebook ändrar hur de skyddar och / eller delar din personliga information regelbundet, ofta utan föregående meddelande. Det är upp till dig, användaren, att se till att dina Facebook-inställningar är inställda på den sekretess- och säkerhetsnivå som du är bekväm med.