Huvud webbsökning Hur man blir berömd på Tumblr
webbsökning

Hur man blir berömd på Tumblr

Hur man blir berömd på Tumblr
Anonim

5 tips för att få fler följare, likes och reblogs

 • Det bästa på webben
 • Sökmotorer
 • Säkerhet och integritet
 • av Elise Moreau

  Elise Moreau är en digital marknadsförare, författare på webben och copywriter. Hon har täckt webbtrender för och tidigare About.com, sedan 2011.

  Tumblr-berömmelse har sina upp- och nedgångar. Å ena sidan har du hundratals eller till och med tusentals Tumblr-användare som sprider ditt innehåll genom att omlogga det på sina egna bloggar, och du kan till och med få en hel del fina komplimanger eller intressanta frågor från människor som skickar till din "Ask" -ruta.

  Å andra sidan måste de berömda användarna av Tumblr ta itu med troll, människor som stjäl sitt ursprungliga innehåll och naturligtvis trycket att känna att de på något sätt måste leva upp till sina följares förväntningar genom att tillfredsställa sina följare med stort, regelbundet innehåll . De flesta blir Tumblr berömda av misstag. Många av dem är tonåringar eller ungdomar som bara spenderar mycket tid på att blogga om saker som folk är intresserade av.

  Men om du verkligen vill ha en solid strategi för att bygga upp din egen gemenskap på Tumblr och i själva verket bli "Tumblr berömd" helt på egen hand, finns det några saker du kan börja göra just nu. Här är några tips för att komma igång.

  Välj ett tema för din Tumblr-blogg

  Om människor som snubblar över din blogg vet vad det handlar om kan du ha en bättre chans att få en ny följare om ditt tema är i linje med deras intressen. En blogg som inte har något övergripande tema och massor av sporadiska inlägg från ett så brett urval av kategorier kan driva bort potentiella följare som inte har tid att bläddra igenom de saker de inte gillar.

  Det finns massor av fotografibloggar, modebloggar, matbloggar, hundbloggar, humorbloggar, konstbloggar, hantverksbloggar och bloggar i nästan alla ämnen du kan tänka dig. Gå med det som intresserar dig mest. Du kan få några bra idéer genom att surfa på Utforska-sidan på Tumblr.

  Publicera innehåll regelbundet (eller använd din kö)

  Tyvärr, men om du lägger ett nytt innehåll en gång i veckan skär det inte i Tumblr-marken. Många av de bästa berömda Tumblr-bloggarna publicerar mer än en bit varje dag, och det är ofta varför deras följare håller dem kvar.

  Om du inte har tid att publicera varje dag under de högsta Tumblr-timmarna när de flesta är aktiva, kan du använda din kö för att få ditt innehåll långsamt publicerat mellan två specifika tider på dagen. Du kan redigera den tidsramen från dina inställningar.

  Lägg upp originalt, bildrikt innehåll

  Originalinnehåll innebär att du inte bloggar om innehåll från andra människor utan skapar istället dina egna saker. Medan vissa bloggare har kunnat uppnå någon grad av Tumblr-berömmelse genom att helt enkelt reblogga andra saker (och mycket av det), blir det svårare och svårare att göra det nu när Tumblr har blivit så stort och ingenting slår att skapa ditt eget innehåll ändå.

  Bilder tenderar att få mest action på Tumblr, så om du har några fotografier, grafisk design eller Photoshop-färdigheter, se till att sätta dem i arbete när du försöker växa din blogg. En del människor placerar ett vattenstämpel på bilden eller skriver sin blogg-URL i det nedre hörnet som ett sätt att på ett sätt förstärka deras äganderätt till upphovsrätt eller för att hjälpa omdirigera människor att gå tillbaka till den ursprungliga bloggen där den först publicerades.

  Tagg alltid dina inlägg

  Om du vill ha trafik och nya följare ska du bättre försöka att märka dina inlägg med så många relevanta sökord eller fraser som du kan tänka dig. Människor söker ständigt igenom taggarna, och det är det snabbaste sättet att bli upptäckt.

  Kolla in på Utforska-sidan för att titta på några av de mest populära taggarna. Och var inte rädd att klämma in så många taggar som möjligt i dina inlägg. Kom bara ihåg att hålla dem relevanta. Ingen gillar att se ett recept på en tårta i taggen # fashion.

  Marknadsför din blogg, nätverk med andra och ge inte upp efter en vecka

  Att bli en av de berömda Tumblr tar vanligtvis tid. Du kommer inte att komma in där på en vecka, och du kommer förmodligen inte att komma dit om ett par månader heller.

  Försök att berätta för dina vänner om din blogg, dela dina inlägg på Facebook eller Twitter eller var som helst, och kom ihåg att följa andra relevanta bloggar om ditt ämne. De kan följa dig tillbaka eller till och med omlogga ditt innehåll. Tricket är att förbli aktiv och interagera med Tumblr-gemenskapen så mycket du kan.

  Fortsätt, och ditt hårda Tumblr-arbete kan lönas sig. Om allt fungerar kan du så småningom kunna kalla dig en av de "Tumblr berömda."