Huvud sociala media Hur man slår Facebook Addiction
sociala media

Hur man slår Facebook Addiction

Hur man slår Facebook Addiction
Anonim

Hur man känner igen och hanterar att vara riktigt kopplad

 • Instagram
 • Twitter
 • Pinterest
 • Sociala nätverk
 • avLeslie Walker

  En multimediajournalistprofessor som täcker sociala medier, webbpublicering och internetteknik.

  Facebook-beroende är inte en faktisk medicinsk diagnos, men när en vana stör din förmåga att fungera normalt är det åtminstone ett problem. Att spendera för mycket tid på Facebook tar tid som kan ägnas mer hälsosamt och produktivt på ansikte mot ansikte interaktion, arbete, hobbyer, lek och vila.

  Är du beroende av Facebook?

  Att hantera alla oönskade vanor kräver självmedvetenhet. För att bedöma om du har ett Facebook-beroende, ställa dig själv dessa frågor:

  • Använder jag ofta Facebook även om jag vet att det till exempel inte är tillåtet på kontoret?
  • Känner jag mig drivna att publicera vad jag gör eller var jag ofta än en gång om dagen?
  • Tar min uppmärksamhet på Facebook bort tiden från den verkliga sociala interaktionen (till exempel att posta bilder från en fest när jag är på festen)?
  • Tillbringar jag ofta mer tid på Facebook än jag hade planerat?
  • Står jag uppe sent eller står jag upp tidigt för att läsa eller posta?
  • Observerar jag överreaktioner på mina inlägg och kontrollerar jag ofta feedback?
  • Levar jag ibland händelser genom min telefons kamera, tar och poserar foton istället för att uppleva vad som händer runt mig?
  • Blir jag ofta inbäddad i tvister på Facebook?
  • Kan jag ignorera aviseringar när jag behöver göra något annat?
  • Tillbringar jag mer än två timmar på Facebook om dagen (exklusive arbetsrelaterade sociala medieåtgärder som att posta på ditt företags vägnar)?

  Det finns många sätt att närma sig detta problem och vad som fungerar för andra kanske inte fungerar för dig. Ge dessa fem idéer ett skott för att hitta vad som hjälper dig att sluta ägna för mycket tid på världens största sociala nätverk.

  Förvara en Facebook Time Journal

  Ställ in en virtuell väckarklocka på din smartphone eller dator varje gång du klickar över för att titta på Facebook. När du slutar, kontrollera väckarklockan och skriv ner hur mycket tid du har spenderat på Facebook. Ställ in en veckobegränsning (sex timmar skulle vara mycket) och belöna dig själv när du kommer in under den gränsen - men inte med ytterligare Facebook-tid!

  Prova Facebook-blockeringsprogramvara

  Ladda ner och installera ett av de många program som begränsar eller blockerar åtkomst till Facebook och andra tidsförlorare på din dator.

  Självkontroll är till exempel ett program för Mac-datorer som förhindrar åtkomst till vissa webbplatser och till och med e-post under en tidsperiod du kan ange. Andra appar som inkluderar ColdTurkey och Facebook Limiter. De flesta av dessa program gör det lätt att också blockera Facebook.

  Få hjälp från dina vänner

  Be någon du litar på om att ställa in ett nytt lösenord för ditt Facebook-konto och lova att dölja det i en vecka eller två. Den här metoden kan vara lågteknologisk, men den är billig, enkel och den är effektiv om du har goda vänner.

  Inaktivera Facebook

  Om inget av ovanstående hjälper kan du logga in på Facebook och tillfälligt stänga av eller inaktivera ditt Facebook-konto:

  1. Öppna menyn genom att klicka på nedåtpilen i det övre högra hörnet på Facebook-sidan.
  2. Klicka på Inställningar .
  3. Klicka på Hantera konto under Allmänna kontoinställningar.
  4. Klicka på Avaktivera konto för att stänga av ditt Facebook-konto tills du är redo att återvända.

  Den här kräver självkontroll eftersom allt du behöver göra för att återaktivera din Facebook är att logga in igen. Men det ger dig ett välbehövligt avbrott från Facebook för att hjälpa dig att sparka in vanan utan att ta bort den från ditt liv helt.

  Ta bort ditt Facebook-konto

  Om allt annat misslyckas, gå till kärnkraftsalternativet och ta bort ditt konto. Ingen kommer att bli meddelad, och ingen kommer att kunna se din information längre, även om det kan ta Facebook upp till 90 dagar att ta bort all din information helt.

  Vissa kan se att ta bort ditt Facebook-konto som motsvarande socialt självmord, men det är lite melodramatiskt. För vissa tar bort en Facebook-konto faktiskt en enorm vikt och källa till ångest från deras liv och andas nytt liv i deras försummade verkliga liv.

  Spara dina inlägg och bilder innan du raderar

  Innan du raderar, bestäm dig om du vill spara din profilinformation, inlägg, foton och andra artiklar du har lagt upp. Facebook ger dig möjlighet att ladda ner ett arkiv med ditt konto:

  1. Öppna menyn genom att klicka på nedåtpilen i det övre högra hörnet på Facebook-sidan.
  2. Klicka på Inställningar .
  3. Klicka på din Facebook-information i den vänstra menyn.
  4. Klicka på Ladda ner din information . Du kommer att erbjudas möjligheten att ladda ner allt eller välja precis vad du vill spara.

  Steg för att ta bort ditt Facebook-konto

  1. Öppna menyn genom att klicka på nedåtpilen i det övre högra hörnet på Facebook-sidan.
  2. Klicka på Inställningar .
  3. Klicka på din Facebook-information i den vänstra menyn.
  4. Klicka på Radera ditt konto och din information .
  5. Du kommer att erbjudas alternativen för att spara din kontoinformation och att inaktivera ditt konto istället för att ta bort det ditt konto. Klicka på Ta bort konto om du vill fortsätta ta bort ditt konto .

  När du har tagit bort ditt Facebook-konto kan du inte hämta det eller den information som det innehöll. Men du kommer att vara fri från ditt Facebook-beroende!