Huvud sociala media Hur man är strategisk med sociala medier
sociala media

Hur man är strategisk med sociala medier

Hur man är strategisk med sociala medier
Anonim

 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter
 • Pinterest
 • avLeslie Walker

  En multimediajournalistprofessor som täcker sociala medier, webbpublicering och internetteknik.

  Dessa sociala nätverkstips och tricks hjälper dig att bygga ett starkare nätverk och ta din online-närvaro till nästa nivå. Alla är utformade för att få dig att tänka strategiskt och dra nytta av tidsbesparande verktyg för att öka din effektivitet.

  Sätt att öka din sociala ställning online

  Lyssna på din publik

  De tre viktigaste faktorerna i sociala nätverk är publik, publik, publik. Identifiera vilken typ av människor du försöker nå och uppmärksamma vad de säger. Bygg upp RSS-flöden och övervaka konversationer med lyssningsverktyg som TweetDeck, Social Mention och Seesmic. (Ta denna 10-stegs handledning om hur du använder Social Nement för att övervaka många sociala nätverk på en gång.) Lär dig grunderna i sociala mätvärden, eller vad du ska mäta och varför.

  Delta och samarbeta

  Sätt mål för att engagera dina kontakter och övervaka hur mycket aktivitet dina ansträngningar genererar. Hur många retweets får du på Twitter? Hur många reposter genererar din blogg? Använd tredjepartsverktyg som Retweetist och Retweet iPhone-appen för att mäta ditt sociala medias påverkan och påverkan på nätverk. Klout är ett sådant verktyg som låter dig spåra din påverkan på flera sociala medienätverk.

  Gå med i specialiserade nätverk

  Oavsett din passion, det finns ett specialiserat socialt nätverk för dig. Prova Digg om du är en social nyhetshund, Kickstarter för insamling, Last.fm för musik, deviantart.com för artister, fanvibe för sport eller ozmos för läkare. Om du vill hitta ditt nischnätverk kör du en Google-sökning på "yourtopic och sociala medier."

  Använd instrumentpaneler för sociala medier

  Spara tid genom att använda sociala mediehanteringsverktyg som HootSuite för att hantera dina konton och aktivitet på olika sociala medietjänster, inklusive Twitter, WordPress, Facebook, Foursquare och andra. HootSuite låter dig posta och läsa meddelanden, spåra omnämnanden om dig och låter dig förbereda inlägg och uppdateringar för automatisk postning senare vid förutbestämda tider. De flesta av de bästa Twitter-klienterna till exempel låter dig också hantera andra sociala nätverk.

  Ställ massor av frågor

  Att ställa frågor är ett bra sätt att engagera dina kontakter, locka till nya länkar och lära sig nya saker. När människor svarar på dina frågor med kommentarer eller inlägg ökar det synligheten för ditt innehåll i det specifika nätverket. Men se till att läsa och svara på svar.

  Länk, Länk, Länk

  Länkar lika kärlek i sociala medier. Så liberalt lägga till länkar till dina inlägg, statusuppdateringar, tweets och annat innehåll. Länk till dina tweets från din blogg och vice versa. På Facebook kan du tagga dina kamrater för att hyperlänka deras namn. Allt som krävs är att lägga till symbolen "@" i början av din väns namn när du skriver dina statusuppdateringar. Du kan också ladda upp filer och länka till dem. Prova till exempel TwileShare-appen.

  Tid för dina tweets

  Noon Eastern Standard Time är en bra tweetingtid för att nå större målgrupper. Amerikanska västkustfartyg dyker upp för arbete då, medan östkustfartyg börjar lunchpauser. Om du verkligen vill utöka din publik, kolla in den här guiden för att skriva bra tweets. Att tima dina inlägg i andra sociala nätverk är också en konst, eftersom denna guide till frekvensen på sociala medier förklarar.

  Använd mobila hjälpare

  Om du har en smartphone installerar du specialhjälpapplikationer för att skicka och ta emot information snabbare på dina favorit sociala nätverk. Instagram hjälper till exempel iPhone-användare att krydda sina mobiltelefonfoton och dela dem snabbt över olika nätverk - Twitter, Flickr, Facebook och andra. Det finns många Twitter-hjälpare för mobiltelefoner och surfplattor. Trickle visar till exempel tweets på iPad en åt gången.

  Skapa en visuell identitet

  Justera din Twitter-profil, Facebook-profil och andra hemsidor för socialt nätverk för att skapa en unik visuell identitet. Skapa en anpassad Twitter-bakgrund för att lägga till mer bioinformation och ge din Twitter närvaro personlighet. Många anpassade bakgrunder finns tillgängliga för gratis nedladdning på webbplatser som MyTweetSpace.com. Användare kan till och med skapa egna sidhuvudbilder till exempel på sin LinkedIn-profil.

  Säkerhetskopiera ditt virtuella jag

  När du har tagit dig tid att bygga ett starkt socialt nätverk, låt inte din sociala identitet gå upp i digital rök. Använd tillgängliga verktyg för säkerhetskopiering av dina profiler, foton och statusuppdateringar. Facebooks backupverktyg ligger under "ladda ner din information" i Kontoinställningar. För Twitter kan du prova ett tredjepartsverktyg som TweetStream eller TweetScan. Med WordPress kan du exportera dina inlägg till en nedladdningsbar XML-fil, som du kan spara och importera senare till en ny blogg i händelse av att en av dina bästa sociala bloggar av misstag blir zappad i glömska.