Huvud iphone & ipod Säkerhetskopiera din iTunes till en extern hårddisk
iphone & ipod

Säkerhetskopiera din iTunes till en extern hårddisk

Säkerhetskopiera din iTunes till en extern hårddisk
Anonim

För att göra en komplett iTunes-säkerhetskopia är det viktigt att förstå alla elementen som utgör iTunes.

Ditt iTunes-bibliotek är en databas som innehåller all musik och andra media som du har köpt eller på annat sätt lagt till iTunes. ITunes-biblioteket består av minst en iTunes-biblioteksfil och en iTunes Media-mapp. ITunes-biblioteket är databasfilen medan iTunes Media-mappen är där alla låtar, filmer och annat innehåll lagras. Du måste säkerhetskopiera alla dessa saker för att skydda dina data.

För att säkerhetskopiera ditt iTunes-bibliotek till en extern hårddisk behöver du en extern enhet med tillräckligt med ledigt utrymme för att innehålla ditt bibliotek. Om du inte redan har en, kolla in våra val för den bästa externa hårddisken.

En som har din externa hårddisk, anslut hårddisken till datorn som innehåller ditt iTunes-bibliotek.

Även om det inte är helt nödvändigt, kanske du vill ladda ner musik från Apple Music (om du prenumererar) som du vill säkerhetskopiera. Du kan alltid ladda ner låtar från Apple Music senare, men det är lättare att ha en säkerhetskopia än att behöva ladda ner alla dessa låtar igen.

Leta upp iTunes Media-mappen

När du har anslutit hårddisken till din dator är det viktigt att veta var din iTunes Media-mapp är. Utan denna information kommer det att bli svårt att säkerhetskopiera den.

Standardplatsen för iTunes-mappen

Som standard innehåller din iTunes-mapp din iTunes Media-mapp. Standardplatsen för iTunes-mappen skiljer sig från dator och operativsystem:

 • Gå till Finder på en Mac, välj ditt användarnamn och klicka på Musik .
 • Följ den här vägen i Windows Vista eller senare: \ Användare \ användarnamn \ Musik \
 • Följ den här vägen i Windows XP: \ Dokument och inställningar \ Användarnamn \ Mina dokument \ Min musik .

På alla dessa platser bör du se en mapp som heter iTunes . Det här är vad du letar efter.

Hitta en iTunes-mapp som inte finns på standardplatsen

Om du inte hittar din iTunes-mapp på standardplatsen kan du fortfarande hitta den genom att följa dessa steg:

 1. Öppna iTunes .
 2. I iTunes öppnar du fönstret Inställningar . Gå till iTunes > Inställningar på en Mac. På Windows , gå till Redigera > Inställningar .
 3. Klicka på fliken Avancerat .
 4. Titta på rutan under iTunes Media-mappens placering och notera den plats som anges där. Den visar platsen för iTunes-mappen på din dator.
 5. Som en bonus, medan detta fönster är det, markerar du rutan bredvid Kopiera filer till iTunes Media-mappen när du lägger till i biblioteket . Detta säkerställer att alla media som läggs till i ditt bibliotek går in i den här mappen. Det är viktigt, som vi ser i nästa steg.
 6. Klicka på OK för att stänga fönstret.

Nu har du platsen för iTunes-mappen som du ska säkerhetskopiera till den externa hårddisken. Men det är möjligt att vissa filer i ditt iTunes-bibliotek inte lagras i din iTunes-mapp (förvirrande, jag vet!). För dessa filer måste du ta dem in i den mappen för att se till att de säkerhetskopieras. Fortsätt till nästa steg för instruktioner om hur du gör det.

Konsolidera ditt iTunes-bibliotek

Musiken, filmerna och andra filer i iTunes-biblioteket kanske inte alla lagras i samma mapp. Beroende på var du har dina filer och hur du hanterar dem kan de faktiskt spridas över din dator. Varje iTunes-fil måste konsolideras i iTunes Media-mappen före säkerhetskopiering.

Detta flyttar alla filerna i ditt iTunes-bibliotek till en plats. Detta är viktigt eftersom att säkerhetskopiera ditt bibliotek till en extern enhet innebär att du bara flyttar en mapp - iTunes-mappen - och du inte av misstag vill lämna några filer som finns lagrade någon annanstans på din hårddisk.

Så här konsoliderar du ditt iTunes-bibliotek:

 1. I iTunes klickar du på Arkiv > Bibliotek > Organiser bibliotek .
 2. I fönstret som dyker upp väljer du Konsolidera filer . Konsolidera filer flyttar alla filer som används i ditt iTunes-bibliotek till en enda plats.
 3. Om det är tillgängligt markerar du rutan bredvid Omorganisera filer i mappen "iTunes Media" . Om dina filer redan är organiserade i undermapparna för musik, filmer, TV-program, podcast, ljudböcker och andra medier, kommer du inte att kunna klicka på den här rutan.
 4. När du har markerat rätt ruta eller rutor klickar du på OK .
 5. Ditt iTunes-bibliotek konsolideras sedan och organiseras. Detta bör ta bara några sekunder.

Konsolidera filer gör faktiskt dubbletter av filer, snarare än att flytta dem, så du kommer att sluta med dubbletter av alla filer som lagrats utanför iTunes Media-mappen. Du kanske vill ta bort dessa filer för att spara utrymme när säkerhetskopian är klar och du är säker på att allt fungerade som förväntat.

Säkerhetskopiera iTunes till den externa hårddisken

Nu när alla dina iTunes-biblioteksfiler har flyttats till en plats och är organiserade är de redo att säkerhetskopieras till din externa hårddisk. Gör så här:

 1. Avsluta iTunes.
 2. Bläddra igenom din dator för att hitta den externa hårddisken. Det kan vara på skrivbordet eller så kan du hitta det genom att navigera genom Dator / Min dator på Windows eller Finder på Mac.
 3. Hitta din iTunes-mapp. Det kommer att vara på standardplatsen eller på den plats du hittade i steg 2 i den här artikeln. Du letar efter en mapp som heter iTunes, som innehåller iTunes Media-mappen och andra iTunes-relaterade filer.
 4. När du hittar din iTunes-mapp drar du den till den externa hårddisken för att kopiera ditt iTunes-bibliotek till hårddisken. Storleken på ditt bibliotek avgör hur lång tid säkerhetskopian tar.
 5. När överföringen är klar är din säkerhetskopia klar och din externa hårddisk kan kopplas bort.

Överväg att göra nya säkerhetskopior regelbundet - varje vecka eller månad är det en bra idé om du ofta lägger till innehåll i iTunes-biblioteket.

En dag kan du behöva återställa iTunes-biblioteket från hårddisken. Du kommer att vara glad att du gjorde ett så bra jobb med dina säkerhetskopior när den dagen kommer.

Om din hårddisk redan har kraschat och du inte har en säkerhetskopia är du inte helt förlorad. Kolla in hur du använder iPhone för att spara din musik efter en hårddiskkrasch.

Andra alternativ för säkerhetskopiering av iTunes

Stegen från den här artikeln är inte det enda alternativet för att skapa en bra säkerhetskopia av ditt iTunes-bibliotek. Andra solida alternativ inkluderar:

 • Säkerhetskopiera hela hårddisken med Time Machine (Mac) eller annan säkerhetskopieringsprogram.
 • Säkerhetskopiera till molnet.
 • Använd iTunes Match för att säkerhetskopiera din musik.

Avslöjande

E-handelsinnehåll är oberoende av redaktionellt innehåll och vi kan få ersättning i samband med ditt köp av produkter via länkar på denna sida.