Huvud digital kameror Hur används bitar i digital fotografering?
digital kameror

Hur används bitar i digital fotografering?

Hur används bitar i digital fotografering?
Anonim

 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • tips och tricks
 • Tips för mobilfotografering
 • avJo Plumridge

  En erfaren fotografspecialist och författare för fotografering och researrangörer.

  Bitar används i datorer för att tilldela små informationsdelar till ett språk som användaren kan läsa. Precis som bitar är de grundläggande blocken som används i din dator, används de i digital fotografering för att fånga en bild.

  Vad är lite?

  En "bit" är en term som ursprungligen användes i datorterminologi, där den står för "binär enhet", och hänvisar till den minsta informationen. Den har antingen 0 eller 1.

  Vid digital fotografering tilldelas 0 svart och 1 till vitt.

  På binärt språk (bas-2) är "10" lika med 2 i bas-10, och "101" är lika med 5 i bas-10.

  Hur bitar registrerar färg

  Användare av digitala redigeringsprogram, till exempel Adobe Photoshop, kommer att känna till olika värdebitbilder. En av de vanligaste är en 8-bitarsbild, som har 256 tillgängliga toner, som sträcker sig från "00000000" (värde nummer 0 eller svart) till "11111111" (värde nummer 255 eller vit).

  Lägg märke till att det finns 8 siffror i var och en av dessa sekvenser. Detta beror på att 8 bitar är lika med en byte och en byte kan representera 256 olika tillstånd (eller färger). Därför, genom att växla kombinationen av dessa 1: er och 0: er i bitsekvensen, kan datorn skapa en av 256 färgvarianter (2 ^ 8: e effekt - '2' som kommer från den binära koden för 1 och 0).

  Förstå 8-bitars, 24-bitars och 12- eller 16-bitars

  JPEG-bilder benämns ofta 24-bitarsbilder. Detta beror på att detta filformat kan lagra upp till 8 bitar data i var och en av sina tre färgkanaler (RGB eller röd, grön och blå).

  Högre bithastigheter såsom 12- eller 16-bitars används i många DSLR: er för att skapa ett mer dynamiskt färgintervall. En 16-bitarsbild kan ha 65 653 färginformation (2 ^ 16: e effekt) och en 12-bitarsbild kan ha 4 096 nivåer (2 ^ 12: e effekt)

  DSLR: er använder de flesta tonerna på de ljusaste stoppen, vilket lämnar mycket få toner för de mörkaste stoppen (där det mänskliga ögat är som mest känsligt). Till och med en 16-bitarsbild, till exempel, har bara 16 toner för att beskriva det mörkaste stoppet på fotot. Det ljusaste stoppet, i jämförelse, kommer att ha 32 768 toner!

  Om utskrift av svartvita bilder

  Den genomsnittliga bläckstråleskrivaren fungerar också på 8-bitars skalan. När du skriver ut svartvita bilder på din bläckstråleskrivare ska du inte ställa in dem för att skriva ut med bara svartfärger (gråskalig utskrift).

  Detta är ett utmärkt sätt att spara bläck när du skriver ut text, men det ger inte ett bra fotoutskrift.

  Den genomsnittliga skrivaren har en, kanske två, svarta bläckpatroner och 3 färgpatroner (i CMYK). Datorn överför data från en bild som ska skrivas ut med de 256 färgvarianterna.

  Om du bara skulle lita på bara de svarta bläckpatronerna för att hantera det intervallet skulle bildens detaljer gå förlorade och lutningar skrivs inte ut korrekt. Den kan helt enkelt inte producera 256 varianter med en enda patron.

  Även om det svartvita fotografiet saknar färg, förlitar det sig fortfarande på de mycket fininställda 8-bitars färgkanalerna för att bilda alla olika toner av svart, grå och vit.

  Detta beroende av färgkanaler är viktigt för alla fotografer att förstå om de vill ha ett digitalt fotografi med utseendet på ett svartvitt fotografi som producerades av film och papper.