Huvud webbsökning Lägga till GIF-, JPG- eller PNG-bilder till din webbplats
webbsökning

Lägga till GIF-, JPG- eller PNG-bilder till din webbplats

Lägga till GIF-, JPG- eller PNG-bilder till din webbplats
Anonim

 • Det bästa på webben
 • Sökmotorer
 • Säkerhet och integritet
 • avLinda Roeder

  Denna långvariga webbentusiast och konsult har en bred kunskap om hur personliga webbsidor fungerar.

  De flesta bilder online är i format som JPG, GIF och PNG. Du kan ladda upp foton som dessa till din egen webbplats för att dela med andra eller för att ytterligare förklara något, visa upp en idé eller av något annat skäl.

  När du länkar en bild på din webbplats behöver du inte ens vara värd för bilden själv. Du kan ladda upp ett foto till en annan webbserver och sedan länka till det från din egen webbplats.

  Kontrollera bildstorleken

  Vissa hostingtjänster tillåter inte filer över en viss storlek. Se till att det du tänker ladda upp till din webbplats är under den högsta tillåtna storleken av din webbhotelltjänst. Detta är sant oavsett om bilden är i PNG-format eller GIF, JPG, TIFF, etc.

  Det sista du vill är att arbeta hårt med att skapa en perfekt bild bara för att den ska vara för stor för att ladda upp. Lyckligtvis kan du minska storleken på dina foton för att få dem att fungera.

  Ladda upp bilden online

  Ladda upp din JPG- eller GIF-bild till din webbplats med filuppladdningsprogrammet som din webbhotell erbjuder. Om de inte tillhandahåller ett, behöver du ett FTP-program för att ladda upp dina bilder. Ett annat alternativ är att undvika att använda din egen webbserver för att vara värd för bilden och använda en annan bildhostingstjänst.

  Om du lägger till en bild till din webbplats som du laddade ner eller som du har packat i ett arkiv som en ZIP-fil måste du troligtvis extrahera bilderna först. De flesta webbhotellplattformar tillåter inte uppladdning av bilder om de inte är i ett bildformat som JPG, GIF, PNG, etc. - inte arkivfiltyper som 7Z, RAR, etc.

  Å andra sidan, om din bild redan är värd någon annanstans, som på någon annans webbplats, kan du länka till den direkt med nästa steg nedan - du behöver inte ladda ner den och sedan ladda upp den till din egen webbserver .

  Leta upp webbadressen till din bild

  Var laddade du upp JPG- eller GIF-bilden? Har du lagt till den i roten på din webbserver eller till en annan mapp som en som gjordes specifikt för att hålla bilder? Detta är nödvändigt att veta så att du kan identifiera den permanenta platsen för den, som du senare behöver för att faktiskt visa bilden till dina besökare.

  Här är ett exempel på en direktlänk till en PNG-fil, den här här:

  https://www.lifewire.com/static/2.49.0/image/hp-howto.png

  Om till exempel din webbserverns mappstruktur för bilder är \ bilder \, och det foto du laddade upp kallas new.jpg, är webbadressen för det fotot \ images \ new.jpg. Detta liknar vårt exempel där bilden heter hp-howto.png och mappen den är i kallas /static/2.49.0/image/ .

  Om din bild är värd någon annanstans, kopierar du bara URL: en genom att högerklicka på länken och välja kopieringsalternativet. Eller öppna bilden i din webbläsare genom att klicka på den och sedan kopiera platsen till den bilden från navigeringsfältet i din webbläsare.

  Sätt in URL: en på sidan

  Nu när du har URL till den bild du vill länka till på din webbplats måste du välja vart den ska gå. Leta reda på den specifika delen av sidan där du vill att JPG-bilden ska länkas från.

  När du hittat rätt plats att länka bilden använder du webbserverns hyperlänkfunktion för att länka din URL till ordet eller frasen i meningen som ska peka människor till bilden. Det kan kallas infoga länk eller lägga till hyperlänk .

  Det finns många sätt att länka till en bild. Kanske är din new.jpg- bild av en blomma och du vill att dina besökare kan klicka på länken för att se blomman.

  • Titta på den här nya blomman som växer i mitt trädgård!
  • Jag skulle vilja plantera den här blomman i år.
  • Mina blommor blomstrar. Se!

  Om du vill länka till bilden med hjälp av sidans HTML-kod kan du också göra det.

  Jag har en mycket vacker blomma som växer i min trädgård.

  Ett annat sätt att länka till en bild på din webbplats är att publicera den inline med HTML-kod. Vad detta betyder är att dina besökare kommer att se bilden när de öppnar sidan, så att det inte finns en länk som du ser i exemplen ovan. Det här fungerar för bilder på din egen server och för bilder värd någon annanstans, men du måste ha tillgång till HTML-filen på webbsidan för att göra detta.