Huvud programvara och appar Hur man lägger till vänner till Snapchat genom att skanna deras snapkoder
programvara och appar

Hur man lägger till vänner till Snapchat genom att skanna deras snapkoder

Hur man lägger till vänner till Snapchat genom att skanna deras snapkoder
Anonim

 • Webbläsare och Internet
 • Video & ljud
 • Säkerhetskopiering och verktyg
 • Använda sociala nätverk
 • Nyheter & referens
 • Antivirus & säkerhet
 • Endast Windows
 • Endast Mac
 • Endast iOS
 • Endast Android
 • Visa mer

  av Elise Moreau

  Elise Moreau är en digital marknadsförare, författare på webben och copywriter. Hon har täckt webbtrender för och tidigare About.com, sedan 2011.

  Snapchat har varit en stor hit bland den yngre publiken, och nya funktioner läggs till i den flyktiga meddelanden-appen hela tiden. Snapcodes är ett nyare tillägg som gör att användare enkelt kan lägga till nya vänner utan att behöva söka efter sitt användarnamn manuellt.

  Kom igång med att använda Snapcodes för att lägga till Snapchat-vänner

  En Snapcode är i princip en QR-kod. Du vet, de konstiga svarta och vita rutorna du har sett på produktförpackningar, annonser, tidskrifter och alla andra saker, som var särskilt populära för BlackBerry-enhetsanvändare för några år sedan.

  Varje Snapchat-användare har en unik kod som de kan låta vänner skanna eller ta en skärmdump av och sedan publicera till sina sociala nätverk eller skicka via text för att göra det lättare för sina vänner att lägga till dem. Snapchat är mer en privat social app jämfört med andra som Twitter, Instagram och till och med Facebook, så att ha denna extra lilla funktion för att hjälpa kontakten med vänner går långt.

  Det är också ett oerhört användbart alternativ för kändisar, varumärken, medier och andra högprofilerade användare som vill ansluta till sin publik. Allt de behöver göra är att dela en skärmdump av sin kod.

  Jag visar dig var du kan hitta din egen Snapcode i Snapchat och hur du lägger till vänner när de delar deras. Klicka genom följande bilder för att se hur det görs!

  Få åtkomst till din snapkod genom att trycka på Ghost-ikonen från kamerafliken

  På Snapchat finns det fyra huvudflikar som du sveper åt vänster och höger genom för att navigera i appen. Det finns din flik Snapchat-kontakter, kamerafliken, fliken Berättelser och fliken Upptäck.

  Du kan hitta din Snapcode genom att först navigera till kamerafliken, där du borde se en liten spökeikon längst upp på skärmen.

  Tryck på spökeikonen för att se en ny tabbrullning med din Snapcode och några andra alternativ.

  Lägg till en valfri animerad selfie till din snapcode

  Om du aldrig har åtkomst till din Snapcode tidigare, kommer du antagligen att märka en liten lapp under den där du säger att du kan lägga till en animerad selfie för att anpassa den. Klicka helt enkelt på spöket för att dra upp kameran och tryck på kameraknappen längst ner så att Snapchat automatiskt kan ta fem selfies av dig för att skapa din animerade selfie.

  Din animerade selfie kommer att användas för att fylla spöks mitt i din Snapcode. Naturligtvis, om du hellre inte vill lägga till en selfie, kan du bara lämna den tom. Din Snapcode fungerar fortfarande om du gör det.

  Du kan ta en skärmdump av den så att du kan skicka den till vänner. På de flesta enheter är det vanliga sättet att ta en skärmdump genom att samtidigt trycka ner strömknappen och hemknappen (på iPhone) eller genom att samtidigt trycka ner strömknappen och volymknappen (Android).

  Din enhet kommer sannolikt att göra ett fotobandsljud och din skärm kan blinka, vilket ger dig signalen om att skärmdumpen har tagits. Den kommer automatiskt att sparas i din kamerarulle, skärmdumpmapp eller någon annan standardfotomapp du kan ha.

  Ta en snap av en väns snapcode direkt genom appen för att lägga till dem

  Om du har tillgång till en väns Snapcode som visas på deras enhet eller som en skärmdump på en dator, kan du helt enkelt peka din egen enhet till den via Snapchats kameraflik (som om du skulle ta en ny snap) och sedan trycka på skärmen för att omedelbart lägga till dem.

  Så enkelt är det! En liten flik visas längst upp för att bekräfta att din vän har lagts till.

  Använd ett skärmdumpfoto av en väns snapkod för att lägga till dem

  Alternativt kan en vän skicka ett foto av deras Snapcode till dig via e-post, text eller sociala medier. I det här fallet har du möjlighet att spara den på din enhet och skanna koden på detta sätt i motsats till att peka kameran mot en annan enhet eller datorskärm och lägga till dem genom att ta en kort stund av den.

  När du har sparat deras foto på din enhet från vilken app den skickades till din från kan du gå tillbaka till Snapchat, knacka på spöksikonen från kamerafliken och sedan på "Lägg till vänner."

  Några alternativ för att lägga till vän kommer att visas, men det du vill knacka på är det som säger "Lägg till av Snapcode." Snapchat drar sedan upp ett rutnät av dina senast tagna foton, som du kan använda för att hitta och välja Snapcode-foto du vill ha.

  Klicka helt enkelt på fotot på Snapcode så appen skannar direkt om det. När skanningen är klar bör ett litet spökfoto visas på sin plats för att berätta att du just har lagt till en ny vän.