Huvud iphone & ipod Hur du kommer åt AirDrop i iOS Control Center
iphone & ipod

Hur du kommer åt AirDrop i iOS Control Center

Hur du kommer åt AirDrop i iOS Control Center
Anonim

AirDrop gömmer sig i Control Center. Så här hittar du det

Vilken inställning ska du använda för AirDrop?

De tre val du har för AirDrop-funktionen är:

 • Tar emot . Detta är en inställning Stör inte. Du kan fortfarande skicka AirDrop-filer och data till andra, men du kommer inte att visas som en tillgänglig destination för någon i närheten, och du kommer inte att få några AirDrop-förfrågningar.
 • Endast kontakter. Din enhet visar bara upp till personer du har i din iPhone-adressbok.
 • Alla . Din enhet visas på alla enheter i närheten. AirDrops sortiment liknar Bluetooth, så det är förmodligen någon i rummet med dig.

Det är oftast bäst att lämna AirDrop endast på Kontakter eller stänga av den när du inte använder den. Inställningen Alla är bra när du vill dela filer med någon som inte finns i din kontaktlista, men du bör stänga av den efter att filerna har delats.

Hur AirDrop en fil

Du använder AirDrop för att dela bilder och filer via Share-knappen.

 1. Tryck till exempel på en bild i appen Foton eller ett dokument i filappen.

 2. Klicka på Dela- ikonen för att öppna delningsskärmen. Ikonen liknar en ruta med en pil som kommer ut ur den.

 3. I avsnittet Tryck för att dela med AirDrop trycker du på en av de närliggande enheterna för att skicka bilden till den enheten.

  Om du skickar fotot eller filen till en av dina egna enheter är överföringen omedelbar. Om du skickar den till en annan användares enhet i rummet meddelas den personen att du försöker AirDrop och måste godkänna processen.

  För att AirDrop ska fungera måste båda enheterna ha Wi-Fi och Bluetooth aktiverat. Ingen av enheterna kan ha Personal Hotspot på.

  Hur man hittar AirDrop-inställningar på en äldre enhet

  Även om AirDrop introducerades i iOS 7, om du har en iPhone eller iPad som kan köra iOS 11 eller iOS 12, bör du uppgradera din enhet. Nya utgåvor lägger inte bara till nya funktioner på din iPhone eller iPad, utan de korrigerar också säkerhetshål som håller din enhet säker.

  Men om du har en äldre enhet som inte är kompatibel med nyare versioner av iOS, är AirDrop-inställningarna ännu lättare att hitta i Control Center eftersom de inte är dolda. Dra bara upp från underkanten på skärmen för att avslöja Control Center.

  AirDrop-inställningarna ligger precis under musikkontrollerna på en iPhone. På iPad är alternativet mellan volymkontrollen och reglaget för ljusstyrka. Detta sätter det längst ner i Control Center i mitten.

  Mer dolda hemligheter i iOS Control Center

  Du kan använda firmpress-metoden för att utöka andra knappar i Control Center. Musikknappen expanderar för att visa volymkontroller, glidreglaget expanderar så att du kan slå på eller stänga av Night Shift och volymreglaget expanderar så att du kan stänga av enheten.

  Kanske är den coolaste delen av Control Center möjligheten att anpassa den. Du kan lägga till och ta bort knappar för att anpassa Control Center för hur du vill använda den.

  1. Gå till appen Inställningar.

  2. Välj Kontrollcenter .

  3. Klicka på Anpassa kontroller .

  4. Ta bort funktioner från Control Center genom att trycka på den röda minusknappen och lägga till funktioner genom att knacka på den gröna plusknappen.