Huvud sociala media Dölj vänner på Facebook för att undvika att se inlägg du inte gillar
sociala media

Dölj vänner på Facebook för att undvika att se inlägg du inte gillar

Dölj vänner på Facebook för att undvika att se inlägg du inte gillar
Anonim

 • Instagram
 • Twitter
 • Pinterest
 • Sociala nätverk
 • avLeslie Walker

  En multimediajournalistprofessor som täcker sociala medier, webbpublicering och internetteknik.

  01

  av 04

  Dölj vänner på Facebook för att rensa upp ditt nyhetsflöde - och ditt Facebook-liv

  Att gömma vänner på Facebook är en kunskap som är värd att lära sig eftersom det kan minska volymen statusuppdateringar du får från personer som du inte tycker är särskilt intressanta.

  Du kan naturligtvis helt enkelt bli vän med alla vars statusuppdateringar du tycker är tråkiga eller irriterande. Det är ett säkert brand-sätt att blockera deras oönskade statusuppdateringar.

  Men ofta är det bättre att dölja vänner på Facebook, vilket verkligen betyder att dölja vad de skriver så att det inte dyker upp i ditt nyhetsflöde. På det sättet riskerar du inte att kränka dem eller måste koppla ur helt. De kommer fortfarande att finnas där på din vänlista, om du någonsin vill kontakta dem - eller om de vill skicka ett snabbmeddelande till dig.

  Facebook använder inte längre "dölj" på sitt egna menyspråk, men du kan fortfarande "dölja" vänner. Det är bara så att menyfunktionerna har märkts efter den stora Facebook-redesignen 2011. Dessutom har "blockera vänner" flera betydelser, så vi kommer att använda "dölja" och inte "blockera", även om funktionerna för att dölja eller blockera dina vänner statusuppdateringar är samma.

  Tänk på att dölja Facebook-vänner som en tidsbesparande, Facebook-förbättrande process.

  Hur döljer du en Facebook-vän?

  Det finns flera sätt att göra det. Först kan du bläddra igenom ditt nyhetsflöde och klicka på enskilda statusuppdateringar för att redigera hur ofta saker som skickas av den personen kommer att visas i ditt flöde. Du använder rullgardinsmenyn som visas på bilden ovan.

  Eller så kan du göra samma sak genom att gå till varje väns profilsida, där du hittar en ännu mer detaljerad meny.

  Eller så kan du skapa vännerlistor och göra en inställning för hela listan. Du skapar bara en ny lista, ger den vilket namn du vill och lägger till personer till dem vars uppdateringar inte intresserar dig mycket, ändrar sedan listinställningarna. Facebook ger dig en tom "bekanta" -lista som lätt kan tjäna detta syfte.

  Okej, det är översikten. (Om du fortfarande är lite förvirrad över grunderna i Facebook kan den här guiden om hur du använder Facebook-nyhetsflödet och väggen hjälpa.) Låt oss nu lära oss detaljerna om hur du hanterar vänner.

  02

  av 04

  Hur man döljer vänner på Facebook genom att bläddra igenom ditt nyhetsflöde

  Ett bra sätt att dölja vänner på Facebook är att gå igenom ditt nyhetsflöde och selektivt använda Facebook "avsluta prenumerationen".

  Börja först med att ta bort ditt flöde och hitta någon vars uppdateringar du vill dölja. Klicka sedan på den lilla nedpilen längst till höger om deras statusuppdatering. Du ser en rullgardinsmeny som bilden som visas ovan.

  Menyn är lite komplicerad. Den översta delen låter dig dölja den aktuella uppdateringen eller rapportera den som skräppost. Det är inte det du vill ha.

  Mitten och nedre delen av menyn är där du kommer att fokusera. Den mellersta delen styr volymen eller mängden uppdateringar som du ser från personen. De nedre alternativen "avsluta prenumerationen" låter dig dölja alla statusuppdateringar och aktivitetsuppdateringar eller dölja alla statusuppdateringar.

  Mitten av menyn: Volymkontrollen

  För volym har du tre huvudval i rullgardinsmenyn som styr hur mycket du ser från den här personen. De val du kommer att presenteras om de är din vän och du prenumererar på dem är:

  • Alla uppdateringar
  • De flesta uppdateringar
  • Endast viktigt

  Som standard ställer Facebook prenumerationsknappen på "de flesta uppdateringar" för dina vänner, eftersom det förutsätter att du vill se det mesta av det de skriver i ditt nyhetsflöde. Det är det mediumalternativet på volymen uppdateringar du vill få från den personen.

  Men du kan enkelt ringa tillbaka det så att bara de "viktigaste" uppdateringarna från någon eller alla dina vänner dyker upp i ditt nyhetsflöde. "Viktigast" skulle betyda att du bara ser de uppdateringar som de skickar och som får mycket svar från andra vänner. Eller så kan du ringa upp det för dina nära vänner genom att säga att du vill se "alla uppdateringar" från dem.

  Klicka bara på det alternativ du vill ha.

  Andra delen av menyn: Avsluta prenumerationsalternativ

  Alternativen längst ner i rullgardinsmenyn styr avslutningsfunktionen på Facebook.

  Du kan avregistrera personen helt, vilket innebär att du inte kommer att se någon av deras statusuppdateringar i ditt nyhetsflöde ELLER någon av deras aktivitetsuppdateringar i din ticker. Det alternativet är märkt "Avsluta prenumerationen från SoandSo", med deras förnamn som ersätter "Soandso."

  Aktivitetsuppdateringar är åtgärder som dina vänner gör på Facebook; de dyker upp i din ticker, den sidofältet med information i realtid som bläddrar i ett litet fönster till höger på din Facebook-sida.

  Så Facebook ger dig ett val här om du vill avsluta prenumerationen på endera eller båda uppdateringstyperna - status eller aktivitet.

  Om du inte vill ha några statusuppdateringar från din vän i ditt huvudsakliga nyhetsflöde, men vill att deras aktiviteter ingår i din ticker, klickar du på objektet som säger "avsluta prenumerationen på statusuppdateringar från SoandSo."

  Alternativt kan du säga att du inte vill se deras aktivitetsuppdateringar genom att klicka på "Avsluta prenumerationen på aktivitetshistorier av SoandSo."

  För att dölja båda klickar du på "avsluta prenumerationen på SoandSo."

  Denna meny med alternativ för att avsluta prenumerationen förvirrar många människor och inte konstigt. Det finns lite hjälp på platsen för att dechiffrera villkoren och funktionerna. Att förvirra förvirringen är det faktum att de två primära avstängningsalternativen (för uppdateringar och aktiviteter) inte båda visas i rullgardinsmenyn hela tiden.

  Om det till exempel är en statusuppdatering som du redigerar i ditt nyhetsflöde, visas vanligtvis "avsluta prenumerationen på statusuppdateringar". Men om det är en aktivitetsuppdatering, visas det alternativet - "avsluta prenumerationen på aktivitetshistorier".

  "Avsluta prenumerationen på Soandso", som döljer båda typerna av uppdateringar, visas oftast.

  Att avsluta prenumerationen betyder inte vänskap

  Men kom ihåg att om du tecknar prenumerationen från din vän betyder det inte att du är vänskap med dem eller omänsklar dem, det betyder bara att du inte kommer att se deras statusuppdateringar i ditt nyhetsflöde.

  03

  av 04

  Dölj dina vänner från deras tidslinje eller profilsida

  Att gå direkt till en väns profilsida är ett annat bra sätt att hantera mängden material från dem du vill se i ditt nyhetsflöde och ticker.

  Klicka på "VÄNNER" -knappen längst upp på deras profilsida eller tidslinje för att aktivera din kontrollmeny. Du ser en rullgardinsmeny som den som visas ovan. Den visar några av samma alternativ som du ser när du klickar på pilen bredvid en av dina väns inlägg i ditt nyhetsflöde.

  Bilden ovan visar den version av vännerredigeringsmenyn som du ser när du klickar på VÄNNER-knappen på tidslinjen / profilsidan.

  Visa i nyhetsflödesalternativ

  Ett viktigt alternativ nära botten kallas "Visa i nyhetsflöde." Det låter dig bestämma om du vill ha något från den här personen i ditt huvudsakliga nyhetsflöde av uppdateringar. Markera eller avmarkera det för att ändra inställningen.

  Överst på menyn finns dina vänlistor, som är ett annat kraftfullt sätt att hantera det du ser från var och en av dem. Du kan kontrollera ett listnamn för att lägga till eller ta bort en vän från det. (Läs den här artikeln för att lära dig mer om hur du skapar och hanterar en Facebook-vänlista. Och om du inte har justerat dina nya sekretessinställningar ännu, läs dessa förklaringar om hur du gör Facebook privat och säkrare.)

  Klicka på "Inställningar" för att se mer

  Facebook ger dig mycket mer kontroll över exakt vilken typ av uppdateringar du vill se från dina vänner. För att se alla alternativ klickar du på knappen "Inställningar" i rullgardinsmenyn (som visas på bilden ovan.) På nästa sida visar vi hur dessa extra inställningar fungerar.

  04

  av 04

  När du gömmer vänner kan du välja vilka aktiviteter du ska dölja

  Välj vilka aktiviteter som ska döljas: Vilken typ?

  Om du klickar på "INSTÄLLNINGAR" i rullgardinsmenyn under FRIENDS-knappen på någons tidslinjesida, ser du ytterligare alternativ i en ny rullgardinsmeny. Bilden ovan visar vad du ser EFTER du klickar på "inställningar".

  De angivna alternativen anger först om du vill se alla, de flesta eller bara viktiga uppdateringar från personen. Som tidigare diskuterats ställer dessa in volymen uppdateringar som du får från dem.

  Den här menyn visar också specifika typer av uppdateringar och relaterade aktiviteter per kategori. För den här personen kan du prenumerera eller avsluta prenumerationen på var och en av dessa typer av innehåll genom att helt enkelt markera det i listan. Kategorierna inkluderar:

  • Livshändelser
  • Statusuppdateringar
  • foton
  • Spel
  • Kommentarer och gillar
  • Musik och video
  • Andra aktiviteter

  Facebook har en hjälpsida för hantering av nyhetsflöden och den förklarar hur man döljer och döljer vänner.

  Är det ovänliga lättare?

  Du kanske tror att det är mycket lättare att bli vän med någon än att dölja dem på Facebook. Tekniskt är det. Och det är mycket debatt om Facebook-beroende och värdet av en Facebook-vänskap - om det till och med är värt det att upprätthålla alla dessa elektroniska anslutningar.

  Men det finns massor av fördelar för Facebook-vänner såväl som nackdelar.

  Men i balans ska det inte vara någon skada att hålla kontakten med dina många bekanta och dina vänner på Facebook, om du bara kan lära dig att hantera dem mer smart.