Huvud programvara Dolda Google Dokumenthackar som sparar tid
programvara

Dolda Google Dokumenthackar som sparar tid

Dolda Google Dokumenthackar som sparar tid
Anonim

Tror du att du visste allt om Google Dokument? Tänk om

 • Du kan nu skapa nya dokument eller redigera och öppna dina senaste Google Docs-filer var som helst.

  Optimera dina Google-dokument för enkla sökningar

  Använder du Google Docs för att skapa webbsidor eller blogginlägg? Du måste se till att din text är redo för sökmotorer. Google Docs gör det enkelt med SEO Writing Assistant by SEMrush-tillägget gratis tillgängligt.

  1. Öppna Google Dokument på din dator och antingen skapa ett nytt dokument eller öppna ett befintligt dokument.

  2. Välj tillägg i verktygsfältet. När tilläggsfönstret visas söker du efter " SEO Writing Assistant " med verktygsfältet.

  3. Välj + Gratis för att lägga till tillägget till dina Google Dokument. Du kanske måste välja vilket Google-konto du vill använda tillägget med.

  4. Välj Tillägg igen och markera assistenten. En undermeny visas. Välj Visa för att öppna assistentmenyn till höger på skärmen.

  5. Altfiol! SEO Writing Assistant är redo att gå. När du skriver kommer assistenten att betygsätta kvaliteten på din text plus dess läsbarhet. Det kommer också att spåra ordräkningen och erbjuda förslag på sökord som du bör använda. För att stänga assistenten, välj bara X i det högra hörnet av fönstret.

   Vill du ha ännu fler funktioner i Google Dokument? Det finns många olika tillägg tillgängliga för ditt Google-konto. Sök bara efter en kapacitet du letar efter i sökrutan eller bläddra tills du hittar något användbart som passar dina behov.

   Hur du ställer in genvägar för Google Dokument

   Har du en fras du ofta använder i dina Google Dokument, till exempel klausuler, telefonnummer eller långa textblock? Du kan enkelt skapa en textgenväg som ska användas som platshållare för den här texten och ta bort behovet av att kopiera och klistra in eller skriva frasen om och om igen.

   1. Skapa ett nytt dokument eller öppna ett befintligt dokument och välj sedan Verktyg > Inställningar .

   2. Välj Automatisk substitution om det inte redan är aktiverat.

   3. Till vänster hittar du ersättningsfält som du kan använda för att ange frasen du vill använda som genväg. Ange texten du vill ersätta i fältet till höger.

    Se till att du skapar en genväg som är lätt att komma ihåg. Om du skapar flera genvägar, se till att notera dem tills du kan hämta dem i minnet för användning i dina dokument.

   4. När du är klar väljer du OK. När du anger din genväg i ett dokument visas texten.

    Hur du skapar och redigerar ett nytt dokument med din röst

    Du kan skapa och redigera dokument via Google Docs med bara din röst. Innan du börjar måste du se till att röstskrivning är öppen.

    1. I ditt Google-dokument väljer du Verktyg .

    2. Välj Röstskrivning för att öppna röstfönstret. Det öppnas till vänster på dokumentskärmen.

    3. Du måste tillåta Google Dokument att få åtkomst till din mikrofon om det är första gången. När du har godkänts kan du börja tala omedelbart.

    4. När du talar kommer Google att transponera dina ord till ditt dokument.

    5. För att lägga till skiljetecken till ditt dokument, säg helt enkelt den skiljetecken du vill lägga till. Till exempel, säg "period" för att lägga till en period i slutet av en mening.

     Du kan också lägga till nya stycken genom att säga "nytt stycke" eller "ny rad" när du pratar i ditt dokument.

    6. Om du vill redigera ditt dokument säger du "kursiv" eller "fetstil" för att förbättra ord i dina meningar. Du kan också säga "gå till slutet av raden" för att hoppa framåt.

     Gör forskning direkt från ditt Google-dokument

     Arbetar du på ett svårt projekt och du kanske behöver svar på ämnet du skriver om? Google låter dig utföra forskning direkt från din Google Doc för att spara kritisk tid.

     1. Markera det ord du vill ha mer information om i ditt Google-dokument.

     2. Välj Verktyg > Utforska .

     3. Utforska sidofältet visas till höger på skärmen. Här hittar du bilder, ämnen och relaterad forskning om ordet eller frasen du markerade i ditt dokument.

     4. Du kan välja någon av länkarna för att besöka en webbsida för mer information. Du kan också välja Mer för att se ännu mer information om ditt ämne.