Huvud webbsökning Här är vad "GPOY" betyder
webbsökning

Här är vad "GPOY" betyder

Här är vad "GPOY" betyder
Anonim

Förkortningen omfattas av Tumblr-användare

 • Sökmotorer
 • Säkerhet och integritet
 • Att köra en webbplats
 • av Elise Moreau

  Elise Moreau är en digital marknadsförare, författare på webben och copywriter. Hon har täckt webbtrender för och tidigare About.com, sedan 2011.

  GPOY är en akronym som står för en otillräcklig bild av dig själv. Förkortningen följs nästan alltid av ett foto eller en animerad GIF som antingen är en selfie eller en bild av någon eller något annat som liknar en situation, handling eller karaktär som liknar användaren som delar den.

  När ett foto eller GIF är så relatabelt att det kan användas för att symbolisera dig eller ditt liv på något sätt, är det lämpligt att inkludera GPOY i bildtexten. Tänk på det som förkortningen motsvarar att säga detta är hur jag känner / hur jag ser ut just nu.

  Om du till exempel känner dig ledsen kan du dela en bild av en sorglig hund eller katt med bildtexten GPOY för att låta folk veta att du delar känslan på fotot. Som ett alternativ kan du ta ett foto av dig själv som ser ledsen ut och sedan tagga det med GPOY.

  GPOY Använd på Tumblr

  Förkortningen används främst för att beskriva visuellt innehåll på den populära mikrobloggtjänstplattformen Tumblr och anses vara en del av dess samhällskultur. Det används inte mycket på andra populära sociala nätverk som Facebook och Twitter, även om du kanske stöter på det på dessa platser.

  När det gäller Tumblr-kultur används GPOY sällan i fullständiga meningar och används främst på egen hand utan andra ord eller information. Fotot eller GIF kommunicerar meddelandet.

  Ursprung

  Enligt Know Your Meme kan GPOY-akronymen spåras så långt tillbaka som 2008, då Tumblr-användare skulle tagga inlägg med ”GPOYW” på onsdagar. Att lägga ut ett otillräckligt foto på onsdagar var en vecka ritual för flera Tumblr-användare. År 2009 hade W varit tyst avvecklad, så användare kunde posta varje veckodag.

  Viral spridning

  Med Tumblrs explosiva tillväxt sprids GPOY-memes popularitet snabbt inom Tumblr-samhället, där den oftast används av den yngre publiken. Tumblr-entusiaster använder den för att beskriva andra memes, foton, webbcomics, GIF, ritningar eller något annat visuellt.

  Trots dess popularitet är förkortningen en av de sällsynta som förblir populära inom ett socialt mediesamhälle och sällan ses någon annanstans online.