Huvud webbsökning Så här kan du använda Tumblrs GIF-sökmotor
webbsökning

Så här kan du använda Tumblrs GIF-sökmotor

Så här kan du använda Tumblrs GIF-sökmotor
Anonim

Börja använda Tumblrs inbyggda GIF-bibliotek för att hitta fantastiska GIF-filer

För den här tutorialen ska jag visa dig hur du använder Tumblrs sökmotorfunktion på skrivbordets webben med skärmdumpar, följt av korta förklaringar för hur du gör samma sak också i den officiella Tumblr-appen.

På Tumblr.com:

Från din Tumblr-instrumentbrädessida klickar du på Aa-knappen längst upp eller pennknappen längst upp till höger följt av Aa-knappen ), som låter dig skapa ett nytt textinlägg.

Du bör se en meny med formateringsalternativ i textrutan, varav ett är ett GIF-alternativ . När du klickar på den öppnas en samling GIF i en annan ruta med en sökfunktion överst.

I Tumblr-appen:

Klicka på blyertsknappen i den nedre menyn och tryck sedan på Aa-knappen för att skapa en ny textfil. (Alternativt kan du trycka på GIF-knappen för att spela in och skapa dina egna GIF-appar via appen med hjälp av enhetens kamera.)

Du får en liten meny med formateringsalternativ i det nedre vänstra hörnet av textrutan. Tryck på GIF-alternativet för att öppna GIF-biblioteket och sökfunktionen.

02

av 04

Bläddra eller ange ett nyckelord eller en fras i GIF-sökfältet

På Tumblr.com och Tumblr-appen:

Du kan bläddra igenom GIF: er som är heta just nu om du inte är inställd på en viss sökning, eller om du kan hitta mer specifika resultat genom att ange oavsett ord, fraser eller till och med hashtags för att leta efter mer specifika GIF.

Det som är riktigt bra med den här lilla funktionen är att du kan se GIF-filer i full animation när du söker, redan innan du väljer en.

I det här exemplet söker jag efter en rolig kattunge GIF, så jag ska bara göra en enkel sökning efter "kattunge." När jag hittar en som jag gillar klickar jag på den för att infoga den i inlägget.

03

av 04

Välj en GIF och avsluta ditt inlägg

På Tumblr.com och Tumblr-appen:

När du har hittat GIF som du vill inkludera i ditt inlägg klickar du bara på eller knackar på det för att automatiskt infoga det i ditt textinlägg. En kreditlänk ingår också, och när du publicerar inlägget kommer den ursprungliga skaparen att få ett meddelande om att du delade deras GIF.

Du kan publicera GIF som den är eller lägga till ytterligare information som titel, taggar, ytterligare text, ytterligare GIF eller andra media- och formateringsfunktioner. När du gillar hur ditt inlägg ser ut kan du förhandsgranska det, lägga det i din kö eller publicera det omedelbart.

Tänk på att det här är ett textinlägg som skiljer sig från fotoposter eller fotoposter som du kan skapa från instrumentpanelen. GIF: erna som du använder från Tumblrs sökfunktion i textinlägg kommer att visas stora inuti Tumblr, men på din faktiska blogg (hittas på username.tumblr.com) kommer den att reduceras till sin ursprungliga storlek.

04

av 04

Lägg till GIF till inlägg du omloggar för

Tumblr handlar inte bara om att publicera dina egna saker. Det är ett samhällsdrivet viralt kraftcenter med omdelat innehåll - eller "omloggat" innehåll i Tumblr-speak.

Användare älskar absolut att infoga reaktions-GIF i bildtexterna för andra användares inlägg innan de bloggar om dem, och i många fall är det de GIF som ingår av andra användare som gör inlägget så skarpt.

Du kan använda exakt samma strategi som beskrivs i den här tutorialen för att lägga till GIF till andra användares inlägg som du vill reblogera.

På Tumblr.com och Tumblr-appen:

Klicka bara på omloggningsknappen och leta efter GIF-knappen i formateringsalternativen för att öppna GIF-biblioteket och leta efter en GIF som du kan lägga till i ditt rubriktexter.