Huvud sociala media Så här kan du dela GIF på Facebook
sociala media

Så här kan du dela GIF på Facebook

Så här kan du dela GIF på Facebook
Anonim

Uttryck dig bättre med GIF: s magi

Du kan bara posta GIF i kommentarer på dina egna inlägg eller på vänner. Du kan inte posta GIF i kommentarer på inlägg från sidor som du gillade.

Välj kommentaralternativet under ett inlägg och leta efter GIF-ikonen som visas till höger om kommentarfältet. Välj det för att se en lista med föreslagna GIF-skivor eller använd sökfältet för att leta efter ett baserat på ett nyckelord. När du hittat en du vill infoga i din kommentar väljer du den.

Skicka en GIF i ett privat meddelande

Om du använder Messenger från Facebook.com bör du kunna se en GIF-ikon i listan över andra ikoner under chatfältet i meddelanderutan för den vän du för närvarande meddelanden. Välj det för att se en lista med föreslagna GIF-filer eller söka efter en att infoga i ditt meddelande.

Om du använder Messenger-appen öppnar du en chatt med en vän eller en grupp och trycker på plustecknet (+) till vänster om chattfältet. En meny med ikoner dyker upp, som du kan bläddra igenom tills du ser en märkt GIF . Klicka på den för att se en lista över föreslagna GIF-filer eller söka efter en att infoga i ditt meddelande.

Några av de saker du kan och inte kan göra med att dela GIF på Facebook

Här är några av de andra sätten du enkelt kan dela GIFs Facebook, men du bör också veta om några av begränsningarna.

Du kan:

  • Hitta en länk till ett GIF som är värd på en annan webbplats, som Imgur eller Giphy.
  • Kopiera och klistra in länken i din status, vilket automatiskt kommer att upptäcka att det är en animering och placerar en GIF-ikon över den.
  • Lägg upp det så att det kommer att ses som helt animerat när det dyker upp i dina vänner.
  • Justera dina auto-uppspelningsvideoinställningar så att antingen GIF spelas automatiskt inline eller visar GIF-ikonen tills en tittare klickar eller knackar för att spela den.

Du kan inte:

  • Ladda upp en befintlig GIF-bild från din dator eller enhet för att posta som en animerad bild på Facebook.
  • Lägg upp en GIF på en Facebook-märkes sida eller i en annons.

Om du är intresserad av att leta efter fler fantastiska GIF-filer att dela med dina vänner, kolla in denna lista med platser för att hitta några av de roligaste GIF-filerna online.

Skaffa Giphy-appen för mer GIF-kul på Facebook

Nedladdning av den gratis Giphy-appen för iPhone eller Android är ett annat roligt och bekvämt alternativ du har för att sätta in GIF i Facebook Messenger. Du kan använda appen för att välja en av deras mest populära appar eller använda sökfunktionen för att hitta en specifik.

Dina vänner behöver inte ha Giphy-appen installerad för att se dina GIF-filer, men om du gillar att se GIF-filer mycket mer än stillbilder och vanlig text kanske du vill rekommendera att de laddar ner appen också så att de kan börja använda sina favorit-GIF när du interagerar med dig och andra på Facebook.