Huvud Antivirus Hjälp! Min dators skärm har låsts av Ransomware!
Antivirus

Hjälp! Min dators skärm har låsts av Ransomware!

Hjälp! Min dators skärm har låsts av Ransomware!
Anonim

Vad du ska göra när du blir ombedd att betala för att få din dator tillbaka

Image

 • Nyckelbegrepp
 • av Andy O'Donnell

  En senior säkerhetsingenjör som är aktiv inom internet och nätverkssäkerhet.

  69

  69 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Ransomware ökar nuförtiden. Det kan hålla din dator och din dator som gisslan med hotet att förlora dina data för gott om inte lösenfrågan betalas. Du bör aldrig betala dessa brottslingar en krona eftersom du bara uppmuntrar dem att fortsätta dra denna bedrägeri på fler offer. Om du inte har drabbats av en av de riktigt otäcka sorterna som CryptoLocker, finns det fortfarande en god chans att dina data kan sparas utan att använda betalningslösningen.

  I den här artikeln kommer vi att prata om en mängd olika ransomware som inte krypterar dina filer men låser dig från ditt system genom att inte låta dig använda ditt operativsystem användargränssnitt. Detta är känt en Screen Locking Ransomware. Vi kommer att prata om det om en minut, först, låt oss titta på de andra olika typerna av ransomware.

  Vilken typ av Ransomware infekterar mitt system?

  Det finns flera olika typer av ransomware, vissa nastier än andra. Vissa kan tas bort utan incident och andra kan göra det nästan omöjligt att återfå dina data. Här är några av de viktigaste undertyperna av ransomware som du troligtvis kommer att stöta på:

  Filkrypterande Ransomware:

  Detta är den mest fruktade typen av ransomware eftersom det håller sitt löfte om att kryptera dina filer vilket gör dem oanvändbara tills krypteringsnyckeln tillhandahålls.

  Om du säkerhetskopierar dina data regelbundet behöver du inte oroa dig för dina filer som krypteras eftersom du har en säkerhetskopia av dem som är säkert och sundt i ett skåp någonstans. Att ha en säkerhetskopia av dina data är avgörande för att säkerställa att ransomware-skurkarna inte har den enda kopian av dina filer.

  Det finns vissa typer av krypterande ransomware som kan botas. Kolla in länkarna längst ner i den här artikeln för några verktyg som kan hjälpa.

  Ransom Scareware

  Detta är en av de mildare formerna av ransomware med största chansen att kunna tas bort från ditt system av anti-malware-produkter. Dessa typer av ransomware är en form av scareware och kommer vanligtvis att hota att de kommer att göra något mot ditt system, men kommer faktiskt inte göra någonting mot dina data förutom att det är svårt att komma åt dem via operativsystemet.

  Vanligtvis kan denna typ av ransomware tas bort med anti-malware eller genom att flytta den infekterade enheten till en annan (icke-infekterad) dator och få åtkomst till data från ett annat operativsystem som en icke-startbar enhet.

  Ransomware för skärmlåsning

  Till skillnad från vissa andra former av ransomware som håller åtkomst till datagissage, håller skärmlåsning ransomware hela operativsystemgränssnittet gisslan, vilket gör det till synes omöjligt att manipulera operativsystemet på något sätt. Det kommer att erbjuda att låsa upp systemet när en avgift (lösen) har betalats.

  Ett exempel på denna typ av ransomware är FBI Ukash MoneyPak ransomware (se den här artikeln från BitDefender-bloggen för mer information om den)

  Hur kan jag ta bort Ransomware om min dator är infekterad med den?

  Det finns flera verktyg som kan användas för att ta bort många av de olika typerna av ransomware. Några av dessa verktyg inkluderar:

  Trendmicros Ransomware Removal Tool - ransomware targeting borttagningsverktyg tillgängligt för Windows-baserade datorer.

  Kasperskys Ransomware Decryptor-webbplats (kan dekryptera vissa typer av ransomware som CoinVault).

  Hitman Pro Kickstart - ett startbart anti-ransomware-verktyg från SurfRight.