Huvud programvara och appar En guide för att förbereda och ladda upp video till Vimeo
programvara och appar

En guide för att förbereda och ladda upp video till Vimeo

En guide för att förbereda och ladda upp video till Vimeo
Anonim

 • Webbläsare och Internet
 • Säkerhetskopiering och verktyg
 • Använda sociala nätverk
 • Nyheter & referens
 • Antivirus & säkerhet
 • E-post och meddelanden
 • Endast Windows
 • Endast Mac
 • Endast iOS
 • Endast Android
 • Visa mer

  avGretchen Siegchrist

  En professionell videograf som tycker om att hjälpa amatörer att behärska grunderna i stationär video.

  Vimeo är en utmärkt webbplats för videodelning för både yrkesverksamma och hobbyister. Det erbjuder sina användare 500 MB gratis lagring varje vecka och har SD och 720p HD-uppspelning både gratis och proffsanvändare. För att ladda upp dina videor till Vimeo måste du förbereda filerna för att maximera ditt lagringsutrymme och se till att dina videoklipp spelas smidigt. Du gör detta genom att komprimera dina videor till Vimeos specifikationer. Fortsätt läsa för steg-för-steg-instruktioner om videokomprimering för Vimeo.

  Exportera din video från tidslinjen

  Oavsett vilken olinjär videoredigeringsprogramvara du använder, oavsett om det är Adobe Premiere, Final Cut Pro eller något liknande, måste du välja specifika videoinställningar för att exportera din färdiga video från tidslinjen för redigering. Om dessa inställningar skiljer sig från dem du använde för att redigera din video måste redigeringsprogrammet komprimera din video igen, vilket resulterar i längre exporttider och möjlig nedgradering av kvalitet.

  För att förbereda din video för uppladdning till Vimeo, exporterar du två kopior från din videoredigerare - en som matchar sekvensinställningarna du använde för att redigera och en som matchar Vimeos uppladdningsspecifikationer. Försök använda ett program som Toast eller MPEG Streamclip för att komprimera videon efter behov. Du hittar alla komprimeringsinställningar som talas om nedan i exportdialogrutan för din icke-linjära videoredigering eller komprimeringsprogram.

  Vimeos uppladdningsinställningar

  Vimeo accepterar SD- och HD-videor, och var och en av dessa videotyper har olika komprimeringsspecifikationer. För att skapa video av bästa kvalitet med den minsta filstorleken använder du H.264-videokodaren. Detta är en öppen källkodek, så du bör upptäcka att det stöds av de flesta redigerings- och komprimeringsprogram. Då måste du begränsa bithastigheten för din video till 2 000-5 000 kbps för SD och 5 000-10 000 kbps för 720p HD-video. Att begränsa bithastigheten innebär att begränsa mängden information som överförs varje sekund som din video spelas upp. Att skala tillbaka din bithastighet till Vimeos specifikationer garanterar smidig uppspelning för din publik. Vimeo stöder konstant bildhastighet på 24, 25 eller 30 (eller 29, 97) bilder per sekund. Om din video togs i en högre ram, dela bara bildfrekvensen med två och komprimera därefter.

  Ljudet för ditt projekt ska använda AAC-LC-ljudkodek, och datahastigheten bör begränsas till 320 kbps. Provfrekvensen för ditt ljud ska vara 48 kHz - om projektets ljud är mindre än 48 kHz, vilket är troligt, kan du lämna ditt ljud i sin aktuella samplingsfrekvens.

  Vimeo Plus / PRO-uppgraderingen

  Även om lagringsgränsen för 500 MB och 720p HD-video är mer än tillräckligt för de flesta Vimeo-användare, erbjuder webbplatsen en uppgradering med ännu fler funktioner och utrymme. Om du har tagit din video i full HD eller 1920 x 1080 finns det en god chans att du också vill spela upp den online på det sättet. Vimeo erbjuder två olika uppgraderingar - Plus och PRO - som har avancerade alternativ för att visa upp din video på sitt bästa.

  Vimeo Plus har 5 GB veckolagring per vecka, vilket är tillräckligt stort för att ladda upp praktiskt taget varje kort video eller klipp i HD. Denna lagringsgräns startar om varje vecka så att du kan ladda upp ett nytt projekt eller klipp var sjunde dag om du har slut på plats. Med ett gratis Vimeo-konto kan du ladda upp 1 HD-video per vecka, men Plus-uppgraderingen låter dig ladda upp obegränsad HD-video såväl som att möjliggöra HD-inbäddning på andra webbplatser och bloggar. Detta gör Vimeo Plus till ett bra alternativ för värdvideor för din portfölj, projekt eller personlig webbplats. Uppgraderingen av Vimeo Plus är ett av de mest prisvärda alternativ för videohosting du hittar online.

  Om du är en kreativ professionell och behöver ännu mer lagringskapacitet för dina ansträngningar, erbjuder Vimeo också PRO-uppgraderingen som har 50 GB lagringsutrymme, obegränsad videospel och HD 1080p-video. Kanske är den viktigaste delen av PRO-uppgraderingen att den låter dig lägga till ditt eget märke till dina videor och webbplats och ta bort Vimeo-logotypen. Förutom att ha full kreativ kontroll över din webbplats kommer du också att ha avancerade kontroller för videouppspelning och själva videospelaren.