Huvud köpa guider GPS för körning, sport och båtliv
köpa guider

GPS för körning, sport och båtliv

GPS för körning, sport och båtliv
Anonim

Förbättra din nästa vandring, båttur eller golfspel med GPS

GPS-enheter för bil är fortfarande fantastiska navigationshjälpmedel. Skärmarna är större och ljusare än de brukade vara och noggrannheten har förbättrats avsevärt, liksom användbarheten för kartor och vägbeskrivningar med extra funktioner som trafikvarningar och möjligheten att trådlöst koppla en mobiltelefon till en bilenhet via Bluetooth för att få handsfree-användning av mobiltelefoner med högtalare.

På leden

Handhållna GPS-enheter har dramatiskt förändrats utomhusresor och ersätter kartan och kompassen med rörliga digitala kartor och exakt plats, höjd, topografisk och annan information. Dessa handhållna enheter låter dig ange vägpunkter, som är exakta platser för en favoritfiskeplats, säker passage över en bäck, en campingplats eller något annat som är viktigt. Handhållare förbättrar utomhussäkerheten och försvinner mycket mindre troligt genom att tillhandahålla exakt positionsinformation som kan vidarebefordras till räddare i en nödsituation.

Handhållna GPS-spårare är också praktiska för geocachare som letar efter platsbaserade "skatter".

Sport & Fitness

Även om din GPS-GPS-enhet kan vara mångsidig för vissa mobilanvändningar, erbjuder tillverkare GPS-produkter specifikt för cykling och löpning. Vid cykling, till exempel, kan en GPS-enhet ersätta en konventionell cykeldator och lägga till ytterligare ett lager av funktioner, såsom vägkartläggning och resa, hjärtfrekvens och kadensdata som kan laddas upp till en datoriserad träningslogg eller en webbplats. Specialiserade golf-GPS-mottagare ger exakt trädgård och annan användbar information och kan laddas in med dina favoritbanor.

På vattnet

GPS har varit en välsignelse för fritids- och kommersiella båtförare. Flytta kartdisplay och navigationsöverlagringar är otroligt praktiska och enkla att använda, och de förbättrar dramatiskt alla väder- och ljusförhållanden säkerhet. Förmågan att tillhandahålla exakt positionsinformation i en nödsituation är en annan viktig säkerhetsfunktion. Inbyggda till syfte, bärbara kartplottare är ofta laddade med detaljerade kustkartor, och många ytterligare kartor för jordens hav och sjöar finns tillgängliga.

I luften

Bärbara luftfartyg erbjuder intuitiva, rörliga kartvyer med navigationsöverlagringar, vilket ger ett bra komplement till ett planets instrument. Flygfunktioner inkluderar en kartsida, terrängsida, ruttsida, positionsdatasida, "direkt till" navigering, flygplatsinformation och mer. GPS-enheter för luftfart är mycket dyrare än andra typer av GPS-spårare, men de är fyllda med premiumfunktioner av värde för en pilot.