Huvud sociala media Googles första sociala nätverk: Orkut
sociala media

Googles första sociala nätverk: Orkut

Googles första sociala nätverk: Orkut
Anonim

 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter
 • Pinterest
 • av Marziah Karch

  Utmärker sig på seriös speldesign och utvecklar online-hjälpsystem och manualer.

  Redaktörens anmärkning: Den här artikeln är endast för arkivändamål. Här är mer information om företag som dödats av Google.

  Google hade ett socialt nätverk. Nej, det är inte Google+. Eller Google Buzz. Det ursprungliga Googles sociala nätverk var Orkut. Google dödade Orkut i september 2014. Webbplatsen fångades i Brasilien och Indien, men det var aldrig en stor hit i USA, och Google gav aldrig produkten nästan samma sätt som de gjorde Google+.

  Orkut var ett socialt nätverksverktyg för att hjälpa dig att upprätthålla dina vänskap och träffa nya vänner. Orkut fick sitt namn efter dess ursprungliga programmerare, Orkut Buyukkokten. Fram till september 2014 kan du hitta Orkut på http://www.orkut.com. Nu finns det ett arkiv.

  Få åtkomst

  Orkut var ursprungligen endast tillgängligt på inbjudan. Du måste bjudas in av någon med ett nuvarande Orkut-konto för att ställa in ditt konto. Det fanns över tjugotvå miljoner användare, så det var god chans att du redan känner en användare. Så småningom öppnade Google produkten för alla, men återigen stängdes tjänsten för gott 2014.

  Skapa en profil

  Orkuts profil delades in i tre kategorier: social, professionell och personlig.

  Du kan ange om profilinformationen var privat, bara vänner, tillgänglig för dina vänner eller tillgänglig för alla.

  Vänner

  Hela poängen med sociala nätverk är att skapa ett nätverk av vänner. För att lista någon som en vän, var du tvungen att lista dem som en vän och de var tvungna att bekräfta det, precis som Facebook. Du kan betygsätta nivån på din vänskap, från "aldrig träffats" till "bästa vänner."

  Du kan också betygsätta dina vänner med smiley-ansikten för pålitlighet, isbitar för svalhet och hjärtan för sexiness. Antalet smileys, isbitar och hjärtan som någon hade var synligt i sin profil, men inte källan till betyg.

  Vittnesmål, klippböcker och album

  Varje användare hade en urklippsbok där korta meddelanden kunde lämnas av sig själva och andra. Dessutom kunde användarna skicka varandra "vittnesmål" som visades under användarens profil. Varje användare hade också ett album där de kunde ladda upp foton. Detta är ungefär som Facebooks vägg. Så småningom utvecklades denna funktion till något mer som Facebooks vägg. Det var faktiskt mycket lite om Orkut för att differentiera det, annat än att det inte fick uppdateringar i nästan samma takt som Googles andra produkter.

  gemenskaperna

  Gemenskaper är platser där du kan samlas och hitta människor med liknande intressen. Vem som helst kan skapa en gemenskap, och de kan ange kategorin och om anslutningen är öppen för någon eller modererad.

  Gemenskaper tillåter diskussionsinlägg, men varje inlägg är begränsat till 2048 tecken. Gemenskapen kan också ha en gruppkalender, så medlemmarna kan lägga till händelser, till exempel datum för sociala sammankomster.

  Trubbel i paradiset

  Orkut plågas med skräppost, mestadels på portugisiska, eftersom brasilianare utgör majoriteten av Orkut-användare. Spammare gör ofta skräppostposter till samhällen och översvämmer ibland samhällen med upprepade meddelanden. Orkut har ett "rapport som falskt" system för att rapportera spammare och andra brott mot servicevillkoren, men problemen kvarstår.

  Orkut är ofta trög, och det är inte ovanligt att se varningsmeddelandet "Dålig, dålig server. Ingen munk åt dig."

  Poängen

  Orkut-gränssnittet är trevligare och rent designade än jämförbara Friendster eller Myspace. Den stora brasilianska befolkningen ger den också en mer internationell känsla. Det känns också speciellt att bli inbjuden, snarare än att bara låta någon registrera ett konto.

  Problem med servertid och skräppost kan dock göra alternativen mer tilltalande. Google Beta är vanligtvis en högre standard än den traditionella beta. Orkut känns dock verkligen som en beta.