Huvud Webbsökning Google X: The Secret Google Lab
Webbsökning

Google X: The Secret Google Lab

Google X: The Secret Google Lab
Anonim

X arbetar för att lösa världsproblem med radikal teknik

 • Det bästa på webben
 • Säkerhet och integritet
 • Att köra en webbplats
 • av Marziah Karch

  Utmärker sig på seriös speldesign och utvecklar online-hjälpsystem och manualer.

  24

  24 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  När Google omstrukturerade sig som Alphabet 2015 döptes Google X till X och blev ett oberoende alfabetbolag.

  I flera år hade Google ett hemligt skunkworks-laboratorium som heter Google X. Det var där företaget lagade upp saker som rymdhissar, robotprojekt och den ökända självkörande bilen. Google har galen pengar, och Googles grundare älskar stora idéer. Google X utforskade hemliga "månskott" -idéer som sätt att förbättra det mänskliga tillståndet. Så långt som de hemliga projekten gick var idéerna som fick presstäckning inte så långtgående - svåra, kanske, men inte tänkbara.

  Google X-laboratoriet blev något mindre hemligt när rapporter om det dök upp i nyheterna. Det omdöpt X-företaget, liksom sin föregångare, närmar sig radikala idéer i ett försök att göra världen till en bättre plats. Företaget släpper inte mycket information om sina hemliga projekt, men du kan få åtkomst till viss information om aktiva, examinerade och avslutade projekt på sin webbplats. Några äldre Google X-projekt visar vilken typ av arbete X gör.

  Lom

  Loon är Googles idé att utöka internetåtkomst till avlägsna områden genom väderballonger. Bakom kulisserna syftar detta Google X-projekt till att höja celltorn till stratosfären för att ge bredare täckning.

  Enligt International Telecommunications Union är det bara en av var två personer som har tillgång till internet, vilket innebär att miljarder av världens befolkning har nollanslutning till internet. Med Loon hoppas Google kunna erbjuda anslutning till landsbygden och delar av världen som har upplevt katastrofer som har kopplat bort dem från internet.

  Loon "examen" från X i juli 2018 för att bli sitt eget företag under Alfabetet.

  Makani

  Makani är ett projekt som startades 2006 för att skapa drakar som genererar energi. Drakarna är kopplade vindkraftverk, som teoretiskt sett skulle vara mer effektiva än konventionella, förankrade turbiner.

  Enligt World Energy Council kommer bara 4 procent av världens el från vindkraft, även om världen skulle kunna drivas av vind 100 gånger.

  Vinge

  Du kanske känner till Amazons droneleveransprojekt. Det visar sig att Google också har ett leveransprojekt för drönare, som heter Wing.

  Wing har en ovanlig design. I stället för den vanliga raka helikoptern eller quadcopter-metoden som föredras av andra drönare, lanserar Wing från en position som sitter på svansen (som raketer, men utan den superhöga hastigheten) och vänder sig sedan till ett horisontellt läge när det är i luften. Den vänder sedan tillbaka till vertikalt läge för att sväva för leverans.

  Leverans av paket är också lite annorlunda. Istället för att landa svävar drönaren på plats vertikalt och sänker sedan paketet ned till marken med en kabel. Den upptäcker när paketet har träffat land och släpper det sedan från kabeln. Kabeln lyfts sedan tillbaka till drönaren, som vänder tillbaka till horisontellt läge för att zooma bort.

  Google säger att det fortfarande är "många år bort" från att förvandla detta till ett kommersiellt projekt. Var inte förvånad om Google överger uppfattningen utan att lansera den. Sådant är galen idéer eller "moonshots" som Google hänvisar till dem.

  Bortsett från att konkurrera med Amazon inom droneleveransservice, kunde Google använda drönarna för humanitärt bistånd, till exempel att leverera medicin till områden med epidemiska utbrott eller leverera föremål till särskilt avlägsna områden som inte är lättillgängliga på andra sätt. Framtiden för Googles Project Wing kan bli ljusare i områden utanför USA, där ökande misstro mot drönare (både för säkerhets- och spioneringsproblem) skulle göra det mycket svårare att skapa en leveransservice. Det sista som Google behöver är en annan integritetsskräck.

  Precis som Loon blev Wing ett företag inom Alfabetet i juli 2018.

  Det prisvärda men undersålda Google Glass var ett av Google X-hemliga projekt som åtnjöt en stänkande lansering men inte fångar allmänhetens fantasi.

  Waymo

  Självkörande bilar kommer att bli enorma en dag, vilket kan rädda liv genom att ta bort mänskliga misstag från ekvationen (94 procent av alla olyckor beror på mänskliga misstag). Google är en av de första som kom igång i det självkörande bilfältet med Google X, och de kallar det här projektet Waymo.

  Googles Waymo fungerar genom sensorer placerade runt bilen - på toppen, fram och på sidorna - som arbetar även på natten för att ha en konstant 360-graders utsikt runt fordonet. Omborddatorn är hjärnorna bakom operationen så att bilen alltid är i fullt varningsläge.

  Waymo listas som ett av Google X: s graderade projekt, efter att ha lämnat det hemliga laboratoriet 2006 för att bli ett verkligt, fungerande projekt där bilarna kör 25 000+ autonoma miles varje dag. Faktum är att sedan 2015 har du kunnat få en glimt av dessa bilar i Mountain View, Kalifornien eller Austin, TX om du råkar vara i området när de testar tekniken.

  Rymdhissar

  Rymdhissar är inte ett officiellt X-projekt, men det beaktades. Detta är en idé som har funnits ett tag, och det är en vanlig häftklammer i science fiction-berättelser.

  I princip tar du en rymdstation som kretsar runt jorden med samma hastighet som jordens rotation, så den är alltid på en fast plats. Därefter ansluter du rymdstationen till jorden med en gigantisk och riktigt stark kabel. Du kan sedan använda den kabeln för att dra föremål och människor till rymden utan nästan lika mycket energiutgifter som du skulle behöva starta raketer. Du kan använda detta för observation eller som en startplatta för rymduppdrag.

  Det är en bra idé för forskare, turister och astronauter. Dessutom kan företaget som uppfinner en fungerande modell göra en förmögenhet i regeringskontrakt ensam. Men det betyder inte att det inte finns mycket pengar mellan idén och slutprojektet. Så småningom fastställdes det att det inte är möjligt för tillfället.

  Tweetar Kylskåp

  På Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas, såg man nästan alla apparater med en variation av denna idé. Kylskåp text till dig för att berätta när du är låg på mjölk, brickor säger att din tvätt är klar och ugnar låter dig slå upp recept från internet.

  Det som en gång var en udda idé, är för närvarande en försäljningsbar funktion. Hela idén om anslutna apparater är ett hett ämne, som Google tar upp med sina Google Home-enheter.

  Andra X-projekt

  Du kan hålla dig informerad om andra projekt på X Projects webbsida. Projekt under utveckling listas tillsammans med graderade och avslutade X-projekt.